Preparaty do usuwania skórek

Long4Lashes Nails, Profesjonalny żel do usuwania skórek

• 8 maja 2023 o 21:03
    Spełnia swoje zadanie
    Żel po nałożeniu na skórki zmiękcza je po ok. 3-4 minutach. Po tym czasie skórki dają się łatwo odsunąć i są gotowe do wycięcia. Aplikator jest w kształcie pędzelka co ułatwia rozłożenie żelu na powierzchni skórek. Jednak opakowanie nie jest zbyt poręczne - przy konczącym się produkcie ciężko "wygrzebać" go ze środka.
    Zalety:
    • szybkie działanie
    • aplikator
  • 26 sierpnia 2021 o 16:50
    nie działa
    Po raz pierwszy kupiłam kosmetyk do usuwania skórek. Trzymałam go 5 minut, ale on po prostu nie działa. Równie dobrze można zmiękczyć skórki w czasie prysznica, za darmo.
    Zalety:
    • nie ma
    Wady:
    • nie działa
  • 16 lutego 2020 o 13:56
    Średnia
    Kosmetyk mimo nazwy "żel" ma bardziej konsystencję lakieru, niż żelu. Dobrze zmiękcza skórki, jednak po upływie około 5 minut trzeba go zmyć, w przeciwnym razie zastygnie i będzie się ciągnął jak klej. Nie posiada jakichś nadzwyczajnych właściwości, dlatego będę dalej szukała moich ideałów. Szkoda, bo pokładałam w tym preparacie większe nadzieje. Ponadto nie popieram "nadmuchiwania" opakowań - buteleczkę umieszczono w niemal 4 x większym opakowaniu!
  • 2 lutego 2020 o 13:57
    W porządku
    Byłam raczej sceptycznie nastawiona do kosmetyków Long4lashes. Żel kupiłam bez większych oczekiwań. Ku mojemu zaskoczeniu stał się kosmetykiem, do którego wrócę bez wątpliwości, że mi nie pomoże. Aczkolwiek będę testować inne dalej. Sam żel ma nieco rzadką konsystencję ale nie na tyle żeby się rozlewała po paznokciach. Spokojnie nakładamy go na skórki i czekamy 3-5 minut. Producent zaleca nałożenie dużej warstwy, tak też robiłam i tu kolejne zaskoczenie - żel starcza na naprawdę długi czas przy regularnym stosowaniu 2-3 razy w tygodniu. W trakcie gdy żel nam zmiękcza skórki możemy śmiało wziąć się za piłowanie paznokci. Faktycznie skórki stają się miększe i łatwo jest nam je odsunąć. Zauważyłam mniejsze narastanie skórek na paznokcie. Co do jego zużywania to przy połowie buteleczki jest coraz ciężej wydobywać go z niej. Ale cierpliwość i spokój popłaca. Samą końcówkę po prostu wylałam na skórki i tak oto zużyłam caluśką buteleczkę, Dla oka jest przyjemny, w ładnej buteleczce i bez żadnego zapachu.
  • 1 listopada 2018 o 1:32
    W porządku!
    Żel dostałam jako nagroda w wygranym konkursie i przetestowałam :) ma formułę lakieru, nie żelu. Dobrze zmiękcza skórki. Po wskazanum przez producenta czasie trzeba zmyć go, bo inaczej zastygnie i będzie się ciągnął jak klej. Nie wyróżnia się dla mnie niczym, więc raczej nie kupię go sama. Buteleczka lakieru zapakowana do 3 razy większego opakowania.
    Zalety:
    • zmiękcza skórki
    • ładna buteleczka
    • nie leje się
    • wydajny
    Wady:
    • jeśli się nie zmyje, konsystenjca będzie jak klej
    • niepotrzebnie wielkie opakowania
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl