Serum do paznokci

Dermena Regenail Nail Care, Natural Oil Complex Odżywcze serum do paznokci

Miroku
    1 sierpnia 2024 o 13:20
    Rewelacja
    Przerobiłam bardzo dużo produktów do paznokci typu serum/olejek w pędzelku-bardzo lubię taką formę: -bo raz, że nie trzeba pilnować odprysków oraz zmywania(jak przy klasycznych odżywkach w lakierze), -bo dwa, że odnoszę wrażenie iż lepiej działają na moje paznokcie, -bo trzy-przy okazji pielęgnują skórki, a moje lubię się wysuszać oraz zadzierać, I muszę przyznać, że produkt Dermeny na tle innych kosmetyków tego typu wypada naprawdę świetnie. Spędzając pooperacyjne L4 na wsi u rodziców nie miałam zbytnio siły oraz chęci by siedzieć przy paznokciach-zabrałam ze sobą tylko pilniczek oraz to recenzowane serum, więc mogę w pełni ocenić jego wpływ na paznokcie. Rewelacyjnie wzmacnia, odżywia oraz nawilża paznokcie przy regularnym stosowaniu(u mnie zazwyczaj do dwóch aplikacji w ciągu dnia)-po trzech tygodniach płytka wyraźnie się wzmocniła oraz utwardziła, zniknął problem z kruszeniem/zadzieraniem się paznokci po bokach. Obecnie mam naprawdę twarde i mocne paznokcie, mogę nimi nawet głośno postukać o blat biurka ;) Także wyglądają lepiej, są delikatnie rozjaśnione, mają naturalny i zdrowy blask oraz koloryt-tak mi się podobają, że nawet nie chce mi się ich chować pod kolorowym lakierem. Serum także dobrze działa na skórki-są miękkie, nawilżone oraz nie zadzierają się. Formuła produktu to gęsty i lekko tłusty olejek, ja lubię taką formułę, bo można nią zrobić masaż pobudzający krążenie u macierzy paznokcia co też ma wpływ na zdrowie płytki. A tłustawa powłoczka mi nie przeszkadza, bo aplikuję produktu gdy sobie oglądam film/serial. Serum pachnie ładnie, jakby melonem. Opakowanie typu tubka z pędzelkiem-zawsze będę powtarzać, że to najlepsza forma opakowania dla takich płynnych/żelowym produktów do pielęgnacji paznokci. Jedyny minusik jak dla mnie-serum bardzo szybko się kończy, przy codziennej aplikacji raz/dwa dziennie wystarczyło na niecałe trzy tygodnie.
  • 3 czerwca 2021 o 20:41
    Jest ok
    Zakupiłam ten olejek w aptece. Olejek natłuszcza płytkę paznokcia i skórki wokół. Skórki nie są po nim wysuszone i bardzo ładnie się prezentują. Oczywiście przy systematycznym stosowaniu. Wydaje mi się, że wzmacnia paznokcie, stają się mniej kruche i łamliwe. Rzeczywiście paznokcie odzyskują ładny połysk tak jak obiecuje producent. Co do zapachu to dla mnie nie wyróżnia się niczym charakterystycznym ale też nie jest odpychający.
    Zalety:
    • nawilżone i natłuszczone skórki
    • wzmacnia paznokcie
    • paznokcie po nim błyszczą
  • 8 maja 2020 o 11:24
    Dermena - Regenail Nail Care 7ml
    Uwielbiam tego typu produkty, małe, wygodne w użyciu, zawsze są pod ręką i zmieszczą się do każdej torebki. Na serum skusiłam się, gdy było w promocji w aptece. Przeważnie używałam kilka razy w tygodniu, obecnie kilka razy dziennie. Przez częste mycie rak skóra szczególnie przy paznokciach stała się przesuszona. Dzięki użyciu tego serum, wygląd jak i stan skóry poprawił się. Skóra stała się miękka i lepiej odżywiona, nie ma już odstających suchych skórek. Co do działania na paznokcie nie jestem w stanie stwierdzić, bo używam innych odżywek i baz. Jeśli chodzi o działanie na skórę to efekty u mnie są od razu widoczne.
    Zalety:
    • nawilża skórę wokół paznokci,
    • łatwa i wygodna aplikacja,
    • zmieści się w każdej torebce,
    • cena,
    • przyjemny zapach,
    Wady:
    • mała pojemność, tylko 7 ml
  • 21 kwietnia 2020 o 8:38
    Skuteczna
    Preparat nakłada się zamieszczonym na tubce pędzelkiem,można go dowolnie aplikować. Używam od kilku dni i paznokcie oraz skórki wokół nich "odżyły". Choć odżywka jest mała to jednak wydajna. Polecam
    Zalety:
    • Wymieniłam wyżej
    Wady:
    • Dostępność
    peszy
    3 maja 2019 o 20:42
    do skórek i wygładzanie paznokcia super, w kwestii łamliwości paznokci nie odnotowałam większej poprawy
    Moje paznokcie wymagają regularnej pielęgnacji. Sama płytka jest dość krucha i łamliwa, natomiast skórki lubią się strzępić, choć często sama im w tym pomagam, skubiąc wszystko co odstaje. Z tego właśnie powodu staram się aby jednak nic nie odstawało. Dodam jeszcze że preparaty takie jak ten, stosuje głównie pod kątem skórek. Moje paznokcie są z natury ok, ale stają się łamliwe jak tylko zapuszczę je kilka mm więcej. Taka ich natura i przestałam wierzyć że to wina braku czegoś. Najlepiej sprawdzają mi się preparaty do paznokci w tubce z pędzelkiem. Łatwe w i szybkie w użyciu. Nie trzeba nic nakładać palcami więc obie ręce finalnie są czyste. Najczęściej są to olejki lub mieszanki witaminowe-olejkowe. Do tej pory zazwyczaj sięgałam po preparat Evree, ale ostatnio przestałam go widywać, więc przy okazji wizyty w aptece, kupiłam ten. Skusiła mnie też niska, promocyjna cena, w granicach 6 zł. Preparat jest mieszanką olejków naturalnych (migdałowy, canola, bawełniany, z kiełków pszenicy i mirry). Kompleks ten został również wzbogacony witaminami A, E, F i C oraz lecytyną. Opakowanie to tubka z pędzelkiem. Wystarczy lekko nacisnąć aby preparat pokrył pędzelek i za jego pomocą rozprowadzamy na paznokcie oraz skórki. Zapach jest bardzo ładny, przyjemny trochę słodko-migdałowy. Przypadł mi do gustu. Konsystencja jest olejowa, ale gęstsza niż w innych tego typu preparatach. To kolejny plus, ponieważ nie rozlewa się i nie spływa z paznokci tylko trzyma się dobrze skórek i faktycznie w nie wnika. Po kilku dniach stosowania moje skórki wyglądały znacznie lepiej. Po tygodniu moje paznokcie zaczęły odzyskiwać blask. Po regularnym kilku tygodniowym stosowaniu mam widoczne efekty. Ładne, miękkie skóry, gładsze paznokcie. Jeśli chodzi o wzmocnienie płytki, to wydaje mi się, że jest lepiej, choć daleko jeszcze do ideału. Tak jak pisałam, taka uroda moich paznokci, więc nie skupiałam się tutaj na działaniu na rozdwajanie, tylko na wygładzenie i płytki oraz skórek. Pod tym względem jestem bardzo zadowolona z tego produktu i wiem, że z pewnością do niego wrócę. Nie tylko podobają mi się efekty, ale także zapach i formuła. Fakt, że kosmetyk nie spływa z paznokci, sprawia że częściej go nakładam, bo mogę spokojnie z nim pracować np. na komputerze bez ryzyka zatłuszczenia całej klawiatury. To bardzo ważne, bo wpływa także na regularność stosowania, która bywa kluczowa.
    Zalety:
    • świetnie odżywia i wygładza skórki
    • nabłyszcza paznokcie
    • pięknie pachnie
    • gęsta, olejowa formuła która nie spływa z paznokci
    • wygodna w użycia postać tubki z pędzelkiem