Kremy na dzień

Hada Labo Tokyo Anti-Aging Wrinkle Reducer Day Cream Przeciwzmarszczkowo-nawilżający krem na dzień

Dax Cosmetics
Hada Labo Tokyo Anti- Aging Wrinkle Reducer Day Cream

• 14 sierpnia 2022 o 14:43
    Glicerynowy tłuścioch
    Krem dostałam w przezencie od Mamy, ktora go uwielbia i ciągle odkupuje. Muszę jednak zaznaczyć, że Ona ma skórę suchą, a moja jest mieszana w stronę suchej i może dlatego ten kosmetyk u mnie sie akurat nie sprawdza jakoś super. Opakowanie w porządku, mogłoby być trochę mniej plastiku, ale całość wygląda dobrze. Po odkręceniu nakrętki mamy też zatyczkę, więc jakaś szansa jest że nikt nie grzebał w naszym kremie, tym bardziej, że całość jest też spakowana z folię celofanową. Jeśli chodzi o zapach to nie wyczuwam go za mocno. Krem jest biały, ale taki jakby galaretkowaty, nie wiem jak to opisać. Niektóre kremy maja konsystencję i strukturę dość gęstą i zwartą, tutaj to wciąż jest krem, ale na pograniczu żelu. Konsystencja jest bardzo śliska i jakby silikonowa i takie właśnie wrażenie odnoszę, kiedy nakładam go na buzię. Jest tłusty i nie wchłania się niemalże wcale, więc nie widzę, jak mogłabym go używać jako krem na dzień, po prostu by się nie dało. Mogę go więc używać na noc i tak robię, że używam go jako krem zamykający moją pielęgnację nocną, czyli kurację retinoidami czy kwasami (zależy co tam sobie danego dnia zastosuję). I wtedy oczywiście ta niewchłaniajaca warstwa wciaż jest, ale na noc mi nie przeszkadza. Czy on nawilża to bym nie powiedziała, może jakieś tam delikatne nawilżenie jest, ale nie liczyłabym na nic spektakularnego. Pierwsza w składzie jest gliceryna, która nie jest nawilżająca, ona jest bardziej taka otulająca, przytrzymująca to, co pod nią nałożymy. Jeśli chodzi o promowanie 'retinolu' w tym produkcie i efektu przeciwzmarszczkowego to proszę... bujda na resorach. Wystarczy poczytać trochę i zaznajomić się z tematem żeby wiedzieć, że retinyl palmitate gdzieś przy końcu składu nigdy nie zamieni się w formę aktywną na naszej skórze, a tym samym too jest wprowadzanie nieświadomego konsumenta w błąd. Ten składnik nigdy nie zamieni się w kwas retinowy na naszej skórze, który jest tą formą, która łączy się z receptorami w skórze i coś na niej robi dobrego. Po prostu jedna wielka ściema. Produkt ten nie zrobił mi krzywdy, bo wiem jak go używać, ale uważam, że to jest zwyczajny glicerynowy krem, który niezbyt nawilża i nic dodatkowo nie robi, więc uważam, ze szkoda pieniędzy. Generalnie chciałam temu kremowi dać 3 gwiazdki, ale za wprowadzanie konsumentów w błąd i generalnie za fakt, że jest to naprawdę średni krem dostanie ode mnie tylko 2.
  • 22 maja 2021 o 8:54
    Średniak
    Krem kupiłam na promocji, nie pamiętam dokładnie, za ile. Bardzo podoba mi się opakowanie, bo słoiczek wygląda elegancko, ale nie jest ciężki i nawet jak upadnie w umywalkę, krzywdy nie zrobi. Co do samego kremu - po pierwszych dwóch aplikacjach tak mnie wysypało na twarzy, że dramat... Z uwagi na to, że nic nie zmieniałam w pielęgnacji, tylko ten krem był nowością, obwiniłam go i odstawiłam. Po ok. 3 tygodniach zrobiłam drugie podejście, i teraz już ok, mogę stosować bez większych problemów (mam cerę mieszaną). Krem ma fajną konsystencję, takiego żelowego kremu? Moją skórę fajnie nawilża, ale niestety pod makijaż jest dla mnie za ciężki. Nakładam jak nie muszę się malować. Pozostawia lekki film na twarzy, po aplikacji ok. 9 rano, ok. 16 muszę umyć twarz bo mi to przeszkadza. Wątpię, że kupię ponownie.
  • 6 marca 2021 o 21:48
    Silne nawilżenie
    Krem dedykowany jest osobom powyżej 40+ roku życia. Nadaje się również do skóry wrażliwej. Dzięki zawartości kolagenu i retinolu ma działanie ujędrniające i poprawia elastyczność skóry. Zapewnia głębokie, intensywne nawilżenie, redukuje zmarszczki i nadaje cerze gładkość. Krem dobrze się wchłania. Ma konsystencję gęstego żelu. Jest bez zapachu. Krem zamknięty jest w ślicznym słoiku.
    Zalety:
    • Krem bardzo dobrze nawilża. Zawiera Super Hyaluronik Acid TM, to ekskluzywna, japońska kombinacja kilku rodzajów kwasu hialuronowego, która głęboko nawilża i wypełnia skórę, przywracając jej młodzieńczą gładkość.
    Wady:
    • Bez wad.
  • 7 października 2019 o 18:18
    Nie jestem w stanie przekonać się do niego
    Krem kupiłam na promocji. Robiłam do niego wiele podejść, ale ostatecznie podeszłam z nim dzisiaj do kosza na śmieci... Produkt ma w nazwie "Day". Niestety kompletnie nie nadaje się pod makijaż. Ze względu na fakt, że nie do końca się wchłania, wszystkie podkłady (o różnych formułach) albo mi się na nim ciastkowały po godzinie, albo nie dało się ich w ogóle równomiernie rozłożyć. Po kilku próbach - dyskwalifikacja jako krem na dzień. Pomyślałam - może na noc się sprawdzi. Mam tak z kremem na dzień BeneFitu - za bogaty pod makijaż, ale w nocy robi robotę na twarzy. Niestety - uczucie pozostawiania tłustej warstwy na skórze sprawia mi dyskomfort nawet jak próbuję zasnąć. Czuję się wtedy... tłusto i nieświeżo. Byłabym w stanie może jakoś to przełknąć, gdyby nie fakt, że każdorazowo po nocy z nim, rano pojawiał się jakiś wyprysk na mojej buzi. Partie normalne (u mnie policzki) były nawilżone. Niestety na tłustej brodzie lub czole zawsze mnie po nim wysypuje. Choć krem nie ma zapachu i jest umieszczony w ślicznym, wygodnym opakowaniu, to nie byłam w stanie zaakceptować tego co robił mi na strefie T.
    Zalety:
    • Nawilża normalne/suche partie
    • Brak zapachu
    • Bogata, gęsta konsystencja
    • Ładne, wygodne opakowanie
    • Korzystna cena
    Wady:
    • Nie wchłania się do końca
    • Zapycha tłuste partie
    • Nie nadaje się pod makijaż
  • 22 września 2019 o 15:10
    Polubiliśmy się po czasie.
    Na początku spisywał am go na straty, nawilżał, lekko przetluszczal i nie dawał oznak działania na zmarszczki, Dopiero po miesiącu stosowania zauważyłam, że skóra zaczęła lepiej go tolerować, przestał prowokować do przetluszczania i zaczęłam widzieć pierwsze efekty, głównie na czole. Mogę śmiało powiedzieć z epomogl w redukcji zmarszczek ale stosowałam jednoslczesnie cała serię przeciwzmarszczkowy hada labo. Myślę ze sam nie dalby rady.
    Zalety:
    • Działa razem z całą seria.
    Wady:
    • Sam nie daje rady i przetluszcza.