Kremy na dzień

Go Cranberry Inteligentnie nawilżający krem do twarzy na dzień

• 27 stycznia 2022 o 23:32
    Bardzo lekki, super nawilżający
    Zacznijmy od tego, że moja skóra jest mieszana, czasem pojawiają się jakieś tam wypryski ale jest w miarę dobrym stanie - raczej się nie przesusza, powiedziałabym, że większy problem jest w ciągu dnia z nadmierną produkcją sebum, szczególnie w strefie T. Opakowanie: Airless o pojemności 50 ml czyli powiedzmy standardowo jak na krem. Jeśli chodzi o rodzaj opakowania, to jest to jedno z tych, które nawet lubię - higieniczne a przy tym łatwo dozuje się produkt. Etykieta minimalistyczna, jeśli mam być szczera to szata graficzna jakoś nie powala, ot taka standardowa. Konsystencja: Bardzo lekka, rzadka, wręcz lejąca. Przypomina trochę bardziej mleczko niż krem. Dobrze, równomiernie się rozprowadza i wchłania praktycznie do zera. Pozostawia praktycznie niewyczuwalny, satynowy w odczuciu film na skórze. Zapach jak dla mnie praktycznie niewyczuwalny. Jeśli chodzi o skład to jest dość bogaty - poza substancjami nawilżającymi i olejowymi mamy także witaminę E, panthenol oraz alantoinę. Krem jest całkowicie naturalny, co dla mnie jest bardzo istotne. Teoretycznie przeznaczony jest do stosowania na dzień i tak też go używałam. Super sprawdza się pod makijaż mineralny, niestety jego matowa powłoczka nie utrzymuje się u mnie długo w strefie T i tam też się wyświecam, nieważne jakiego pudru i podkładu bym nie użyła. Na szczęście pomimo tego krem nie roluje się razem z podkładem. To niestety jest u mnie normą więc nie przywiązuje już do tego tak dużej wagi. Działanie: Kremu używam codziennie, akurat tak się złożyło, że testuję go w okresie jesienno-zimowym, gdy na dworze pogoda w kratkę, a na twarzy trzeba nosić maseczki. Muszę przyznać, że super nawilża i jest to efekt długotrwały. Ani razu pomimo mrozów, wiatru, śniegu, deszczu itd. nie miałam przesuszonej i podrażnionej skóry twarzy. Tego działania nie mogę zaprzeczyć. Spełnia dokładnie obietnice, o których zapewnia producent. Nawet wydaje mi się, że stosując go już od kilku miesięcy faktycznie poprawiła się elastyczność cery. Nie pomógł w walce z drobnymi niedoskonałości, ale też nie zaszkodził, nie spowodował zapchania, podrażnienia. Kolejny plus to wydajność. Dzięki swojej lekkiej konsystencji krem wystarcza na naprawdę długi okres czasu, u mnie jest to kilka miesięcy. Uważam, że jest to produkt naprawdę godny polecenia, szczególnie osobom, które potrzebują długotrwałego nawilżenia w ciągu dnia.
    Drogeria Natura
  • 29 października 2020 o 11:51
    Ochrona i pielęgnacja
    Chciałabym dwa słowa napisać o tym kremie bo bardzo go polubiłam. Ma fantastyczna konsystencję, bardzo łatwo się rozprowadza i szybciutko wchłania, tak że mogę za chwilę po zastosowaniu robić makijaż. Dodatkowo przyjemnie pachnie i ma praktyczne opakowanie. A co najważniejsze chroni moją skórę przez cały dzień. Mocno nawilża i rozświetla twarz. Bardzo dobry produkt:)
    Zalety:
    • Naturalny skład
    • Mocne nawilżenie
    • Ochrona przez cały dzień
    • Wygodne opakowanie
    • Polski producent
  • 20 października 2020 o 10:17
    Coś wspaniałego :))
    Wspaniały skład!! Raj i zbawienie dla skóry twarzy :)) Olejek arganowy wspaniale zmiękcza i wygładza. Alantoina nawilża, regeneruje, pozostawia skórę gładką i miękką. A żurawinka wspaniale ujędrnia. Czego chcieć więcej! :) Ma lekką formułę i ślicznie pachnie. Jestem zachwycona :)))
    Zalety:
    • Świetny bogaty skład
    • Wygodne opakowanie
    • Efekty widoczne po pierwszym zastosowaniu
  • 13 października 2020 o 15:37
    Rewelacja do cery mieszanej!:)
    Najlepszy Kremik jaki testowałam - posiadam cerę mieszaną i miejscami tłustą i muszę powiedzieć że dzięki cząsteczce DURAQUENCH IQ rewelacyjnie się sprawdza u mnie. Nie jest zbyt tłusty, konsystencję ma odpowiednią i zapach który mi coś przyjemnego przypomina z dzieciństwa:)
    Zalety:
    • wydajny, ładnie pachnie, nie psuje się jak inne kremiki
  • 13 października 2020 o 13:19
    Najlepszy z najlepszych! Szczerze polecam!
    Po bardzo pozytywnych opiniach mojej przyjaciółki w końcu zdecydowałam się na zakup tego kremu. Skórę mam mieszaną, a latem nawet z tendencją do przetłuszczającej. Z początkiem myślałam, że kremik ten okaże się dla mnie za "słaby", ale cieszę się, że dałam się namówić na niego. Krem na idealną, lekką konsystencję, która pozostawia skórę idealnie nawilżoną, bez uczucia spięcia co niestety zdarzało się w przypadku poprzednich kremów do twarzy. Dodatkowo krem jest meeeega wydajny! Przetestowałam mnóstwo kremów, zarówno drogeryjnych jak i takich z lepszymi składami i dzisiaj z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że jest to jeden z lepszych kremików które kiedykolwiek używałam. Polecam!!!
    Zalety:
    • lekka konsystencja,
    • bardzo przyjemny zapach,
    • wygodne w stosowaniu opakowanie,
    • przystępna cena,
    • dostępność tego produktu.
    Wady:
    • jak dla mnie bez wad :)