Kremy na dzień

Yoskine Matcha Urban D-Stress, Protective Day Cream SPF 20 Krem - tarcza miejska SPF 20 z japońską matchą

Dax Cosmetics
Yoskine Matcha Urban D-Stress krem do twarzy na dzień z herbatą Matcha SPF 20

• 1 kwietnia 2022 o 10:02
    Lekki krem
    Krem jest umieszczony w eleganckim słoiczku. Ma świetną konsystencję nie jest tłusty ani ciężki ale delikatną przypomina trochę żelową.Krem bardzo dobrze nawilża i wygładza skórę,po zastosowaniu cera jest bardziej promienna i odżywiona, nie błyszczy się jest bardzo ładnie zmatowiona.Zapach jest lekko cytrusowy ale przyjemny. Składnikiem jest japońska matcha, która też wpływa na odżywienie skóry.Jeśli chodzi o bezpośrednie stosowanie pudru na skórę po tym kremie u mnie się to nie sprawdziło, gdyż puder spływał nawet po dłuższym czasie gdy krem już się wchłonął. W cenie regularnej jest dość drogi. Jest jednak wydajny.
    Zalety:
    • Nawilżenie
    • Odżywienie
    • Nie współpracuje z pudrem
  • 1 stycznia 2022 o 21:00
    o nie!
    Używa od:próbka
    krem testowałam z próbki, mam 44 lata, cera problematyczna. Generalnie firma jest mi znana i produkty są ok, ale nie w przypadku tego kremu. Po nałożeniu po prostu mi "przeszkadzał". Ciągle go czuła i miałam ochotę go jak najszybciej go zmyć, ale chciałam dać "mu szansę". Męczyłam się, po prostu się męczyłam do wieczora, "denerwował" mnie na twarzy. Nigdy nie czułam czego ś takiego... Oczywiście to są moje odczucia, może krem jest dedykowany dla młodszych osób...
  • 17 kwietnia 2021 o 23:31
    Świetny jako krem na dzień do suchej skóry!
    Kupiłam kiedyś jedno opakowanie i właśnie naszła mnie pewna dygresja "dlaczego nie kupiłam go ponownie?!". Krem ma fajną, lekką konsystencję. Po nałożeniu czuć efekt nawilżenia skóry, ale jednocześnie nie zostawia żadnej lepkiej czy tłustej warstwy, więc świetnie współgra z makijażem. I to w zasadzie jest wszystko czego oczekuję od kremu na dzień - pielęgnację zostawiam sobie dla kosmetyków na noc. Krem na dzień ma wyłącznie nawilżać i pozwolić na nałożenie makijażu. Także dla mnie ten krem to hit. Dla osób oczekujących po kremie na dzień właściwości pielęgnacyjnych może okazać się niewystarczający, bo poza dość dobrym nawilżeniem raczej nie robi nic. Na pewno nie odżywia i nie rozświetla cery. Dodatkowo jest umiarkowanie drogi (ok 80 zł). Ale - biorąc pod uwagę fakt, że ciężko znaleźć dobry krem na dzień, który pozwalałby na swobodne nałożenie makijażu (tj. nie zostawiał na skórze lepkiej warstwy) ale jednocześnie nawilżał to w mojej ocenie należy go uznać za hit.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    • lekka konsystencja
    • nie zostawia tłustej warstwy ani filmu
    • świetny jako podkład pod makijaż
    • piękny zapach
    Wady:
    • tylko dla osób nie oczekujących spektakularnych efektów po kremie na dzień
    • relatywnie dość wysoka cena
    evering
    2 kwietnia 2021 o 21:11
    W porządku
    Krem jest lekki, bardzo łatwo rozprowadza się po skórze. Ma delikatny, przyjemny zapach. Dobrze współpracuje z makijażem. Po nałożeniu cera jest miękka, gładka i nie błyszczy się nadmiernie. Krem dobrze się wchłania, nie pozostawia lepkiej czy tłustej warstwy. Działanie nawilżające jest dość dobre, jednak jak dla mnie niewystarczające (zwłaszcza w zimie), ponieważ często już po 3-4 godzinach od nałożenia czuję lekkie ściągnięcie skóry twarzy. Duży plus za obecność filtra i za wydajność - stosuję go co rano już kilka miesięcy i jeszcze się nie skończył.
    Zalety:
    • działanie wygładzające
    • półmatowe wykończenie
    • SPF
    • dobry pod makijaż
    Wady:
    • nieco niewystarczające nawilżenie
    undulka
    10 marca 2020 o 12:43
    mój ulubiony
    Długo szukałam takiego kremu do twarzy, który naprawdę by mi odpowiadał. Stosuję dość rozbudowaną pielęgnację, którą krem ma domknąć: oczekuję, że będzie nawilżał, ale też nie będzie ciężki, dostarczy skórze dodatkowych składników, nawilży i będzie dobrze pracował z makijażem. Ten krem wszystko to robi. Nie wiem, czy wygładza zmarszczki, nie mam ich za dużo, a i tak stosuję retinole. Na pewno w połączeniu z serum Moon Wakai, usuwa oznaki zmęczenia. Ma spory filtr, więc o ile nie stosuje się kwasów, powinien wystarczyć na co dzień, i chronić skórę przed promieniowaniem. Ładnie matuje skórę, ale że zazwyczaj stosuję dodatkowy filtr (przy kuracji retinoidami SPF 20 może nie wystarczyć), muszę zmatowić skórę przed makijażem. Ale zrezygnowałam dzięki niemu z bazy, bo podkład się na nim naprawdę dobrze trzyma i nie wyświeca tak bardzo (jeśli się oprószy strefę t pudrem transparentnym przed nałożeniem podkładu, nie wyświeca się prawie w ogóle). Zapach matchy uwalnia się przy nakładaniu i działa odprężająco. Jest też wydajny: stosuję go ponad miesiąc i ubyło może 1/3 słoiczka. Opakowanie jest piękne, eleganckie, ciężkie i szklane. Myślę, że jest przeznaczony dla młodej skóry, ale póki co nie potrzebuję intensywnych kremów przeciwzmarszczowych.
    Zalety:
    • piękne opakowanie
    • całodniowe nawilżenie
    • idealny pod makijaż
    • bardzo wydajny
    • filtr SPF20
    • odpręża skórę
    • po ponad miesiącu stosowania, widać poprawę kondycji skóry
    • cena jest do przeżycia, ale też często jest w promocji
    Wady:
    • nie sądzę, żeby chronił przed smogiem