Olejki i masła do demakijażu

Balea Reinigungs öl Olejek do demakijażu

• 17 kwietnia 2025 o 0:08
    gdyby nie opakowanie, byłby to bardzo solidny produkt w dobrej cenie
    Olejku używałam przez jakiś czas, ale niestety opakowanie było dla mnie wielkim problemem. Zamiast klasycznego dozownika, musiałam cały czas odkręcać butelkę, co prowadziło do tego, że olejek pryskał wszędzie dookoła. Bardzo niepraktyczne, bo przy produktach w tej formie oczekuję łatwego i precyzyjnego dozowania. To zdecydowanie największy minus tego olejku. Jeśli chodzi o samo działanie, nie mam większych zastrzeżeń – olejek dobrze oczyszcza skórę, nie zostawia tłustego filmu i ma przyjemny zapach. Poza tym dostępność w Polsce jest jeszcze dość niska, ale cena jest naprawdę atrakcyjna, co sprawia, że mimo wszystko warto spróbować. Obietnice producenta są w dużej mierze zgodne ze składem. Olejek działa zgodnie z przeznaczeniem: skutecznie oczyszcza, nie podrażnia, jest lekki i komfortowy w użyciu. Jednak dla bardzo suchej skóry może nie być wystarczająco „odżywczy”, a obecność niektórych emolientów może być potencjalnie komedogenna u osób z tendencją do zapychania porów. Formuła tego olejku jest dobrze przemyślana – zawiera zarówno naturalne, jak i syntetyczne emolienty, które skutecznie rozpuszczają makijaż i zanieczyszczenia, a obecność emulgatora zapewnia łatwe zmycie wodą. Zaletą jest dodatek witaminy E i oleju arganowego, które działają pielęgnacyjnie. Idealny dla cer suchych, normalnych i dojrzałych. Przy cerze tłustej lub trądzikowej warto uważać – niektóre składniki mogą potencjalnie zapychać pory. Podsumowując, jeśli producent poprawiłby opakowanie, byłby to bardzo solidny produkt w dobrej cenie, ale na razie przez ten problem z aplikacją nie jestem do końca zadowolona.
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza skórę
    • Nie zostawia tłustego filmu
    • Przyjemny zapach
    • Atrakcyjna cena
    Wady:
    • Niepraktyczne opakowanie, które trzeba odkręcać
    • Produkt pryska naokoło podczas aplikacji
    • Niska dostępność w Polsce
    Shailin
    5 maja 2024 o 16:16
    Spoko tani olejek
    Korzystam z tego olejku głównie po to żeby zmyć spf, mało się maluję, w szczególności wodoodpornymi kosmetykami (z nimi radzi sobie słabiej), więc na takie zmywanie jak najbardziej wystarcza. Trzeba go użyć znacznie więcej niż producent wskazuję, przynajmniej z 5 pompek, przez co szybciej się go zużywa, aczkolwiek cena tego produktu jest jak najbardziej przystępna i to nie jest tak ze trzeba już po tygodniu kupić nowy. Generalnie polecam głównie przez cenę, ale jak zależy nam na bardzo porządnym zmywaniu np. oczu, to lepiej jest znaleźć co innego. Dla mnie niczym nie pachnie.
    • brak zapachu
    Wady:
    • nie doczyszcza wodoodpornych produktów
  • 13 listopada 2023 o 19:44
    Nie przypadł mi do gustu
    Słyszałam dużo pozytywnych opinii na temat tego olejku ale nie jestem zadowolona. Pierwsze na co zwróciłam uwagę to jego zapach. Jest on bardzo nieprzyjemny, mnie osobiście przypomina zapach topionego plastiku. Olejek ma bardziej konsystencję wody, mam wrażenie że trzeba dużo nałożyć aby w ogóle zadziałał (przez co nie jest wydajny). Lekki makijaż faktycznie zmywa ale przy cięższym już sobie nie radzi za dobrze.
  • 15 kwietnia 2023 o 22:22
    Śmierdziuch
    Na zakup tego produktu skusiłam się, ponieważ widziałam szereg pozytywnych opinii o nim na instagramie. Czytałam, że jest to fajna budżetowa opcja do pierwszego etapu oczyszczania. I faktycznie jest budżetowy, ale czy fajny? Moim zdaniem nie. Zacznijmy od zapachu - moim zdaniem ten olejek po prostu śmierdzi. A oczyszczanie to mój ulubiony etap pielęgnacji, uwielbiam wykonywać je przy użyciu ładnie pachnących. Zwłaszcza, że na rynku dostępny jest szereg produktów, których używanie jest naprawdę przyjemne. Po drugie - olejek nie spłukuje się źle, ale nie ma też rewelacji. Miałam kosmetyki, które lepiej emulogwały się w kontakcie z wodą. Wydajność - jest ok, ale tu równie mogłoby być lepiej. Cena - jak najbardziej na plus. Raczej do tego olejku nie wrócę, chyba że sytuacja finansowa mnie do tego zmusi. Dla ludzi muszących mocno zredukować wydatki na pielęgnację ten olejek będzie spoko opcją. Wolę dołożyć parę złotych więcej i kupić produkty, których używanie jest przyjemne. PS. Znalazłam inne świetne zastosowanie dla tego produktu. Jeśli często używacie kubków termicznych, a też macie problem ze zbyciem z nich pomadki - ten olejek sprawdza się rewelacyjnie. Używam super trwałych pomadek, które niestety zawsze zostawią jakiś ślad na kubku termicznym, który niestety nie schodzi mimo szorowania płynem do mycia naczyń albo przy myciu w zmywarce. Za to ten olejek usuwa te ślady bez problemu. Za to jedna gwiazdka więcej :)
    Medea05
    1 lutego 2023 o 10:06
    Spodziewałam się dużo więcej
    Ile z Was robi makijaż? A ile z Was korzysta z wodoodpornego SPF? A czy zmywacie obie rzeczy wieczorem? Czym? ???? Mam nadzieję, że wiecie, że wszystko, co zostało nałożone na twarz w ciągu dnia powinno być z niej zmyte. Tak więc nawet jeśli nie macie makijażu, ale używacie SPF to wciąż obowiązkowym etapem jest mycie twarzy. Przy wodoodpornych i ciężkich SPFach pojedyncze mycie może nie wystarczyć i pomimo braku makijażu - warto będzie zastosować dwuetapowe oczyszczanie twarzy z olejkiem jako pierwszym krokiem. Ja ostatnio testowałam znamy i przez wielu lubiany olejek do demakijażu @dm_balea z drogerii @dm_polska Właściwości olejku: =>Bez alkoholu =>Bez parabenów =>Wegański =>W składzie olejek arganowy Olejek - wg. obietnic producenta ma usuwać nawet wodoodporny makijaż, być bezzapachowym oraz nie pozostawiać tłustej warstwy. Ciekawi jak to wygląda w użyciu? ❌Olejek jak dla mnie nie jest bezzapachowy - pachnie taka zbożową paszą dla zwierząt albo czymś w stylu otrąb pszennych? Czasami też taki zapach mają po prostu stare kosmetyki - mi ten zapach totalnie nie podpasował i znacząco wpłynął na dyskomfort użytkowania ❌Ma problem ze zmywaniem wodoodpornego makijażu - trzeba się namęczyć, żeby go do końca zmyć. Lepiej radzi sobie u mnie inny olejek ale nawet mleczko. Całe szczęście drugi etap oczyszczania pomaga oczyścić pozostałości ❌Pozostawia tłustą warstwę po zmyciu - nie wiem jak miałby tego nie robić, to olejek, z typowo oleistą, tłustą konsystencją. Konieczny jest drugi etap do zmycia pozostałości olejku ❌mała dostepność - tylko w drogeriach DM A z plusów? ✅Niska cena - 13.35 za 100ml kosmetyku to doba cena (choć Isana ma tańszy chyba troszkę olejek, ale nie próbowałam go, więc nie porównam) Podsumowując - ja nie dołączam się do zachwytów w sieci. Olejek nie jest niczym specjalnym, do tego nieprzyjemnie pachnie. Szukam dalej czegoś, co zostanie ze mną na dłużej (a do tej pory chyba tylko Clinique mi się spisało jak chciałam ale jest drogie!)