Olejki i masła do demakijażu

Ministerstwo Dobrego Mydła Róża - malina, Hydrofilowy olejek do mycia i demakijażu

Ministerstwo Dobrego Mydła Róża-Malina Hydrofilowy, oczyszczający olejek do demakijażu i mycia
Ministerstwo Dobrego Mydła Olejek Oczyszczający Róża Malina 140ml

• 3 listopada 2024 o 19:46
    pączek z różą
    Róża - malina brzmi bardzo obiecująco, dlatego też ten olejek wylądował a mom koszyku podczas drobnych zakupów kosmetycznych. Olejek jest bardzo gęsty, ma żółty kolor, który może brudzić ubrania. Trzeba uważać, żeby nie wypłynął na coś białego, bo ciężko jest go wypłukać z tkanin. Osadza się też na umywalce. Nie jest trudno rozprowadzić olejek na twarzy, ale przez to, że jest gęsty, może stawiać opór. Trzeba aplikować go trochę więcej. Każdemu użyciu towarzyszy mocny zapach róży i malin. Jest nieco kwaskowy, ale mi to nie przeszkadza. Olejek dobrze emulguje. Pianka nie jest jakaś gęsta, po spłukaniu zostaje na skórze lekka warstwa, którą muszę zmyć żelem. Niestety olejek szczypie w oczy i robi mocną mgłę. Trzeba przy tym uważać. Myślę, że skutecznie radzi sobie z makijażem. Po drugim etapie nie czuję i nie widzę naskrobie żadnych pozostałości, więc jest dobrze. Nie jest to chyba olejek, który będę kupować. Fajnie było wypróbować, ale w podobnej cenie można znaleźć lepsze olejki.
  • 26 września 2024 o 8:01
    Mój pierwszy olejek do demakijażu
    Zakupiłam ten olejek z myślą o kilkuetapowym demakijażu. Olejek fajnie rozpuszcza tusz do rzęs i podkład. Stosuję go jako pierwszy etap, czasami jako drugi. Po zmywaniu olejkiem, zawsze stosuję piankę. I tak jakoś ze sobą współpracują. Bardzo lubię ten produkt bo mnie nie uczula jak większość naturalnych kosmetyków. Ładnie pachnie i fajnie rozpuszcza makijaż. Nie uczula mnie, a często naturalne kosmetyki powodują wysyp na mojej twarzy.
    Zalety:
    • szklana butelka
    • dzialanie
    Inne
  • 2 sierpnia 2024 o 13:22
    Zmywa, nie piecze, nie wysza, nie zostawia warstwy, a opakowanie pluje
    Olejek ma ode mnie uśmiechniętą 5 za działanie, a –1 za drobne wady w użytkowaniu. Bardzo dobrze zmywa całość makijażu i filtr, nie podrażnia terenów alergicznych, pysznie pachnia, nie wysusza buzi, a i nie zostawia zbędnej warstwy. To tak w skrócie. A w szczegółach: Pachnie jak pachnie. Nie da się tu użyć innego określenia niż wszyscy, czyli pączuś z różą. Zapach jest bardzo jadalny, świeży i słodki jednocześnie i nie ma raczej szans na to, żeby się znudził, bo jest delikatny i nie wierci w nosie. Świetny koncept zapachowy, gratuluję marce. Jak się używa? Wypluwa się ładnie z pompeczki. Która jest dobra przez ¾ używania. Zaczyna się ideolo, olejek jest ŻÓŁTY i TŁUSTY, a jednocześnie aksamitny. - Czasem spływa po rękach i brudzi umywalkę. Jest bardzo łatwy do rozprowadzenia, nie chwyta się tylko określonych partii skóry. Makijaż mineralny z całej buzi chwyta w mig, ale - przy oczach trzeba go mocno i naprawdę dokładnie wpracować. Tusz ciężko schodzi, ale schodzi, nigdy nie zostają żadne maziaje i nie ma żadnych pozostałości na białym bawełnianym ręczniczku. Buzia jest cała lekko żółta, ale zmywa się bardzo dokładnie. Chociaż nie powstaje żadna piana w kontakcie z wodą. Zwyczajnie się zmywa do normalnej, zdrowej skóry. Miałam powiedzieć "gołej", ale że nie ma w sobie środków pieniących, to nie schodzi do poziomu piszczenia skóry, nie ściąga jej i NIE WYSUSZA. Sporo popularnych olejków koreańskich wysuszało mi skórę, ten w ogóle nie narusza normalnej bariery. Nie pozostawia tłustej warstwy (+). Tap tap miękkim ręczniczkiem i jest miękko jak pupcia niemowlaka. Mam skórę tłustą i bardzo skłonną do zapychania, więc zauważam od razu, kiedy kosmetyk jest zbyt okluzyjny i miewałam olejki, po których było pogorszenia cery. Więc z całą pewnością mogę powiedzieć, że ten tego nie robi. Stosowałam w okresie, kiedy buzia miała gorzej i były wysypy. Nie powodował nowych. Stosowałam w okresie, kiedy buzia miała gorzej i była egzema. Nie piekł i nie ciągnął skóry. Stosuję w okresie, kiedy buzia ma trudno przy pierwszym w życiu retinoidzie. Jest miodzio. Bez żadnego "ale" zmywa ogromną ilość SPF, nie ma ani wysypu, ani wysuszu, jest bardzo, ale to bardzo dobrze. Powoli kończę powoli butelkę i tutaj zaczęły się kolejne schody. Pompka pluje. Bardzo. Nie ma możliwości wydobycia oleju bez jego wylewania się po ściankach butelki i na ścianki w łazience. Przechylam i gibam i nie ma poprawy. Straciłam cierpliwość, ale zostało jeszcze naprawdę sporo, więc wykręcam szyjkę i wylewam na dłoń, bo nie ma mocnych. Czy wrócę? Tak 50/50. Jeśli zobaczę, że skóra reaguje gorzej na inne olejki, to tak. Wydajnością też nie grzeszy, bo ze względu na jego gęstość, to trzeba go trochę użyć. Hit to nie jest, ale bardzo dobry produkt już tak.
    shewild
    17 listopada 2023 o 14:30
    Skuteczny słodziak
    Masz ochotę na coś super słodkiego w pielęgnacji? Ten olejek na pewno spełni twoje oczekiwania! Piękny, intensywny zapach nie jest jego jedyną zaletą, bo ten produkt po prostu świetnie oczyszcza twarz i dobrze się nią opiekuje podczas mycia. Zdecydowanie warto się nim zainteresować, bo to jeden z fajniejszych, naturalnych olejków myjących. Drobny szczegół sprawił, że nie daję pięciu gwiazdek, ale na pewno zasługuje on na wysoką ocenę. Wspomniałam o zapachu, bo gra on wiodącą rolę. To bardzo słodki, różano-malinowy zapach, ale prym zdecydowanie wiedzie róża. Zapach jest intensywny, słodki, trochę jak ulepek, towarzyszy cały czas podczas mycia, ale nie utrzymuje się potem w żaden sposób na skórze. Olejek pachnie dosłownie jak nadzienie pączka z różą, więc jeśli ktoś lubi te klimaty, to powinien być zachwycony. Olejek zamknięty jest w szklanej butelce z ciemnego szkła. Butelka jest wyposażona w wygodną pompkę, która dobrze, płynnie dozuje bez strzelania zawartością naokoło. Na opakowaniu mamy zwykłą białą etykietę, więc z punktu estetyki jest to produkt do minimalistów, ale muszę przyznać, że butelka ładnie i elegancko prezentuje się na półce w łazience. Konsystencja olejku jest płynna, wręcz wodnista. Ja zazwyczaj naciskałam pompkę dwa razy i taka ilość w zupełności była wystarczająca do umycia twarzy i szyi. Olejek ma intensywny żółty kolor, wręcz żółto-pomarańczowy. Wygląda ładnie, ale jest kompletnie niefunkcjonalny i to właśnie jest rzecz, która mi od czasu do czasu przeszkadzała. Intensywna barwa olejku mocno znaczyła teren - umywalkę trzeba było od razu przetrzeć, bo krople przywierały do powierzchni i jakoś ciężko było je po prostu spłukać. To co skapnęło trzeba było po prostu zetrzeć. Tak samo trzeba było uważnie myć twarz. Jeden nieuważny ruch i już intensywna żółta plama lądowała na włosach lub ubraniu ;) Olejek za to doskonale się zmywa, sama woda w zupełności wystarcza. Skóra po jego użyciu jest odżywiona, przyjemnie miękka i bez żadnej wyczuwalnej warstwy. Jest naturalnie matowa, gładka i czuć, że olejek nie wysusza, a pielęgnuje i dba o nawilżenie. Co do skuteczności mycia to tutaj także nie mam żadnych zastrzeżeń. Olejek doskonale sobie radził z makijażem - zwykle podkład, puder i tusz, czasem odrobina różu czy cienie. Dobrze oczyszczał, nie rozmazywał, tylko faktycznie "ściągał" i rozpuszczał zanieczyszczenia, a następnie wraz z wodą wszystko łatwo się zmywało. Olejek jest delikatny dla skóry, ale także i dla okolic oczu - nic nie piekło ani nie szczypało. Bardzo fajnie pielęgnuje, podczas codziennego, regularnego używania ma się wrażenie, że skóra jest lepiej odżywiona i elastyczna. Czuć bezpośrednie działanie olejów na skórze. Szczerze polecam więc, to słodka i apetyczna forma demakijażu. Dla mnie odrobinę kłopotliwa jeśli chodzi o używanie z racji intensywnego, łatwo plamiącego koloru, ale właściwości ma na medal. Kiedyś pewnie do niego wrócę, bo fantastycznie działał na moją skórę.
  • 28 lutego 2023 o 9:48
    Numer 1 wśród olejków
    Olejek zamkniety jest w ciemnej butelce nie przepuszczajacej swiatła. Etykieta produktu jest minimalistyczna i schludna, ładnie prezentuje się swoją prostotą i skromnością. Posiada pompkę, ktora dostarcza wystarczająca ilość produktu, jednak wole użyć tak 1,5-2 pompki. Używam już 2 miesiące i wciąż nie doszłam do połowy opakowania. Sam olejek ma ciemnyżółty kolor, zapach nie robi na mnie dużego wrażenia, ale nie jest nieprzyjemny, trochę specyficzny . Najważniejsze dla mnie jest jego działanie. Moja cera ma skłonność do zapychania, przez co myślałam, że olejki do mycia twarzy nie są dla mnie. Po czasie dłuższym, bądź krótszym zawsze mnie po nich wysypywało lub zapychało, jednak ten olejek to prawdziwe cudo. Używam go już przez 2 miesiące, jako 1 etap oczyszczania i nic, zero problemow z cerą, jest gładka, nawilżona, delikatna, przyjemna i miękka. Używam go na suchą twarz i delikatnie masuje, nie ma problemu ze usunięciem makijażu, tuszu do rzęs czy kremu SPF. Dobrze się zmywa. Jednak często mam po nim "mgłę" na oczach, która szybko przechodzi. Kolejnym minusem jest to, że jak więcej produktu dostanie się do oka może podrażnić, wiec osoby z wrażliwymi oczami mogą mieć z nim problem. Dla mnie, mimo minusów, najlepszy olejek i na pewno kupię go ponownie.
    Zalety:
    • Zmywa zanieczyszczenia, makijaż i krem SPF
    • Nadaje się na 1 etap oczyszczania
    • Bez problemu zmywa się z twarzy
    • Nie podrażnia skóry
    • Nie uczula
    • Nie zapycha
    Wady:
    • Pozostawia na krótki czas "mgłę" na oczach
    • Może podrażniać oczy
    Drogeria Cocolita.pl