Olejki i masła do demakijażu

Bishojo Oliwka do demakijażu

• 11 kwietnia 2022 o 6:37
    Nie dla mnie .
    Oliwka jak to oliwka bardzo tłusta ,za tłusta . Słabo mi oczyszcza twarz z makijażu i zanieczyszczeń . Ma dziwny zapach taki starej oliwy. I jeszcze do tego mnie uczula . A szkoda bo liczyłam na dobry produkt, tym bardziej gdzie w składzie jest rokitnik , olej ze słodkich migdałów . No szkoda że u mnie się nie sprawdziła. Osobiście użyłam ja do olejowania włosów bo nie lubię wyrzucać kosmetyków , a jak ma coś dobry skład to innaczje wykorzystuje
    Wady:
    • Za tłusta
    • Słabo zmywa makijaż
  • 15 października 2020 o 14:36
    Moja ulubion
    Wiadomo już, że najważniejszym podpunktem codziennej pielęgnacji jest dokładny demakijaż.. a, że jakiś czas temu na którymś blogu napotkałam się na pozytywne opinie na temat oliwek do demakijażu, musiałam ją zakupić... i pokochać. Teraz używam tej od marki @bishojo_cosmetics na przemian z płynem micelarnym i po makijażu nie zostaje śladu, produkty oczyszczają pory, rozpuszczają kosmetyki, nie podrażniają skory, czyli świetnie nadadzą się też do skóry wrażliwej.
    Rudzik7
    16 września 2020 o 12:34
    Nawet ją lubię
    Nie wiedzieć czemu moja wersja nie posiada pompki :(. Producent pisze, że jest w 97% ze składników naturalnych, zapach dla mnie jest przyjemny, ale to już kwestia gustu. Oliwka jest bardzo fajna i jej największym plusem jest to, że nie podrażnia oczu, bez względu na to jak mocny makijaż wykonam ładnie go rozpuszcza, natłuszcza i pozostawia gładką skórę, następnie zmywam ją wodą i żelem do mycia twarzy. Używa się bardzo przyjemne, miałam już to nieszczęście spotkać się z oliwkami do demakijażu z piekła rodem i tą oceniam jako jedną z fajniejszych.
    Drogeria Natura
  • 10 kwietnia 2020 o 12:23
    Jestem na tak
    Dobrze zmywa makijaż nawet wodoodporny. Oczyszcza skórę. Nie podrażnia, nie powoduje reakcji alergicznych. Nawilża. Ma delikatny zapach. Produkt wydajny.
  • 18 października 2019 o 12:44
    Przeciętna
    Kupiłam tę oliwkę, gdyż mój dotychczasowym kosmetyku do demakijażu powoli się kończył. Zależało mi na produkcie, który dobrze będzie oczyszczał moją skórę. Skusiłam się na firmę Bishojo, ze względu na zawartość naturalnych składników. W składzie znajdziemy: olej z kamelii japońskiej, olej ze słodkich migdałów oraz olej z rokitnika. Według zapewnień producenta, oliwka zawiera 97% składników pochodzenia naturalnego. Niewątpliwą zaletą oliwki jest to, że nie podrażnia skóry. Jest bardzo delikatna, i jak dla mnie zbyt słabo usuwa mocniejsze zanieczyszczenia skóry. Niestety, nie sprawdza się przy zmywaniu cięższego makijażu. Po jej użyciu trzeba oczywiście zmyć tłustą warstwę emulsją lub innym żelem. Raczej nie kupię nowego opakowania, gdyż szukam produktu, który lepiej poradzi sobie z usuwaniem makijażu i innych zanieczyszczeń.
    Zalety:
    • naturalne składniki
    Wady:
    • słabo usuwa makijaż