Olejki i masła do demakijażu

Kire Skin Cleansing Oil Green Tea & Meadowfoam Olejek oczyszczający `Zielona herbata & Meadowfoam`

• 4 września 2023 o 16:52
    Dobry olejek , radzący sobie nieźle z lżejszym nieco makijażem. W przypadku mocniejszego make upu potrzebuje więcej czasu na jego zmycie. Ma również dość specyficzny aromat, który nie każdemu przypadnie do gustu.
    Olejek do demakijażu obok płynu micelarnego w mojej łazience zawsze musi być:) Lubię sięgać zarówno po jedno jak i po drugie, chociaż po olejki zwykle sięgam w przypadku lżejszego nieco make -upu, wodoodporny tusz natomiast zmywam micelami. I tak. Produkt zamknięto w plastikowej (niestety ) butelce z higienicznym dozownikiem. Konsystencja kosmetyku jest wodno-oleista, zapach natomiast dość specyficzny, apteczny , a przynajmniej tak go odbiera mój zmysł powonienia:) Jak już wspomniałam wcześniej... W przypadku mocnego makijażu oka, sięgam po płyn micelarny. Recenzowany owszem i z bardziej dramatycznym make-upem sobie poradzi, ale potrzebuje więcej nieco czasu na zmycie kilku warstw mascary z rzęs. Jeśli zaś o codzienny makijaż chodzi to olejek od Kire skin radzi sobie dobrze. Ładnie zmywa kolorówkę zarówno z twarzy jak i oczu, nie podrażniająć ich przy tym, ani nie powodując ich łzawienia czy zamglenia, a przynajmniej w moim wypadku nic takiego się nie dzieje. Specyfik nie szczypie oczu, chyba że przesadzę z jego ilością w tej okolicy twarzy, lub wleje mi się trochę produktu do gałki ocznej. Ale nawet wtedy nie jest to pieczenie jakieś uciążliwe, ale szybko znika przemyte wodą. Produkt dobrze oczyszcza twarz, przygotowując ją na dalsze etapy demakijażu. Zawsze po nim sięgam po żel do mycia cery. Specyfik nie podrażnia skóry, nie zapycha jej ani nie powoduje nieprzyjemnego efektu ściągnięcia. Skóra po jego zastosowaniu jest wstępnie oczyszczona z makijażu oraz brudu nagromadzonego w ciągu dnia. Minimalistyczne opakowanie wpasowuje się w moje gusta, a dobry skład specyfiku to kolejny powód dla którego dobrze się nim zainteresować :)
    Zalety:
    • Minimalistyczne opakowanie z higieniczną pompką
    • Skład produktu
    • Dobre właściwości oczyszczające cerę
    Wady:
    • Specyficzny aromat
    • Jeśli chodzi o mocniejszy makijaż to recenzowany owszem, zmyje go , ale potrzebuje na to więcej czasu.
    • Plastikowa butelka
  • 30 października 2021 o 14:22
    Rozczarowanie
    Jestem zdziwiona tak pozytywnymi ocenami. Produkt zdecydowanie poniżej oczekiwań i poniżej poziomu produktów tego samego typu z podobnej półki cenowej. Zdecydowanie nie polecam.
    Zalety:
    • działa poprawnie
    Wady:
    • bardzo wodnista konsystencja
    • bardzo szczypie w oczy
    • uczucie, że produkt się nie domywa po zmyciu go wodą
  • 22 sierpnia 2020 o 12:26
    Bez rewelacji
    Mam cerę mieszaną ze skłonnością do wyprysków a jednocześnie dość wrażliwą. W trakcie stosowania olejku nie zauważyłam żadnych plusów i niezbyt przypadło mi do gustu uczucie lepkości po jego zastosowaniu. Jednak nie zauważyłam też, aby jakoś mocniej mnie wysypało przy używaniu. Jednym zdaniem - nie zrobił mi nic złego, ale też nie poprawił stanu cery.
    Zalety:
    • skład
    • estetyka marki
    Wady:
    • plastikowe opakowanie
  • 27 czerwca 2020 o 9:02
    przekonał mnie do olejków :)
    Mam tłustą skórę i przyznam, że obawiałam się olejków do demakijażu. Nauczona doświadczeniami z olejkiem Miya, omijałam je do tej pory szerokim łukiem. Mimo to zdecydowałam się na olejek od Kire, głównie za sprawą pozytywnych recenzji i mojej sympatii do pozostałych kosmetyków marki (głównie serum i toniku). Olejku używam wieczorem do zmywania makijażu i rano do mycia twarzy. Skóra jest zauważalnie miękka, jakby rozświetlona, moje zmiany potrądzikowe są również mniej widoczne. Zaraz po kontakcie z wodą olejek zamienia się w emulsję, która dokładnie oczyszcza twarz. Jestem zachwycona :)
    Zalety:
    • wydajność, zapach, konsystencja
    Wady:
    • opakowanie (wolałabym szklane), cena (ale czasami są promocje)
  • 2 czerwca 2020 o 12:34
    Dla mnie idealny!
    Doskonale oczyszcza, a przy tym nawilża twarz. Nareszcie nie mam uczucia suchej, ściągniętej cery. Używam go po całym dniu również jako kosmetyk do demakijażu i bardzo dobrze sprawdza się w tej roli. Miałam obawy, że olejek może być zbyt tłusty i zatka pory ale nic takiego się nie wydarzyło. Bardzo przyjemnie pachnie i jest mega wydajny.
    Zalety:
    • super działanie
    • nawilżanie
    • ładne opakowanie