Żele pod prysznic

Biały Jeleń Żel pod prysznic hipoalergiczny naturalny

• 30 listopada 2024 o 17:01
    Fajowy!
    Bardzo dobry zel pod prysznic. Przyjazny dla alergików. Świetnie się sprawdzi dla takich osób. Nie wysusza skóry a wręcz pozostawia ją miękka i delikatnie nawilżona. Sprawdza się na codzień. Świetnie pachnie i bardzo dobrze się rozprowadza i pieni. Typowe opakowanie dla tego typu produktu. Polecam
  • 22 lutego 2024 o 16:03
    Żel dla alergików
    Żel pod prysznic Biały Jeleń kupiłam podczas zakupów w drogerii, akurat był w promocji, dlatego postanowiłam sprawdzić jego działanie. Przede wszystkim zachęciły mnie obietnice producenta, a mianowicie: * dla wrażliwej skóry *pielęgnuje skórę *natłuszcza skórę Żel ma dość wodnistą konsystencję, delikatny zapach, słabo się pieni. Faktycznie żel jest bardzo delikatny, nie podrażnił, ani nie uczulił. Skóra po kąpieli była nawilżona. Głównym minusem żelu jest jego słaba wydajność, ze względu na konsystencję należy go użyć dużo więcej. Podsumowując: Dobry produkt dla alergików i nie tylko w niskiej cenie. Dodatkowym atutem jest fakt, że jednego żelu używa cała rodzina :)
    Zalety:
    • delikatny zapach
    • wygodna butelka
    • nawilża skore
    • nie podrażnił, ani nie uczulił
    • szeroka dostępność w drogeriach i supermarketach
    klio69
    7 kwietnia 2023 o 19:12
    Przeznaczony dla wrażliwej skóry dziecka
    Żel kupiłam z myślą o ekonomicznym użytkowaniu razem z całą rodziną, szczególnie z dziećmi. Konsystencja jest bardzo delikatna, nie podrażnia , bezwonny. Ma właściwości hipoalergiczne i ma szczególne zastosowanie do skóry atopowej, która u nas w zasadzie nie występuje. Skóra po zastosowaniu jest odpowiednio nawilżona, lecz jakoś nie potrafiłam się do niego przekonać podczas użytkowania.
    • Kremowa konsystencja
    • Bezwonny
  • 8 października 2022 o 17:19
    Mam mieszane uczucia
    Żel pod prysznic zakupiłam podczas zakupów w hipermarkecie wraz z innymi kosmetykami z tej marki niektóre mnie zawiodły a inne wręcz przeciwnie i tak było w tym przypadku że niestety się na nim zawiodłam. Żel zamkniety jest w bialej plastikowej butelce z nakrętką typu klik. Butelka dobrze wyprofilowana nie wyślizguje się z ręki podczas brania prysznicu . Etkieta na butelce typowa dla marki Jeleń czyli jak w większości produktów etykieta skromna z biało zielonymi napisami i zielonymi elementami. Napisy szczegółowe w języku polskim. Konsystencja żelu lekka ale bardzo wodnista i produkt przecieka przez palce. Podczas brania prysznicu zamiast na rękę część cieknie na podłogę gdzie już nieraz zdarzyło mi się na niej poślizgnąć. Produkt bardzo mało wydajny przez to że właśnie ucieka . Kolor biały. Zapach bardzo delikatny wręcz nie czuć tu rządnej nuty zapachowej;p . Żel spływa po nas i przelatuje przez palce. Żel słabo się pieni . Żel pozostawia skórę gładka I nawilżoną . Żel nie wysusza skóry, wręcz łagodzi podrażnienia. Żel idealny dla alergików ponieważ nie drażni i nie swędzi po nim skóra. Pojemność żelu wynosi 300ml a cena jest naprawdę niska to dobrze bo przy wyższej cenie nie opłacało by się go kupować bo połowa opakowania i tak ładuje na podłodze.
    Zalety:
    • Poręczne opakowanie
    • Delkakatny zapach
    • Nie wywołuje reakcji alergicznej ani podrażnień skóry
    Wady:
    • Bardzo rzadka konsystencja powoduje że produkt bardzo się marnuje
    Gogo145
    2 września 2022 o 6:44
    Dobry żel dla wrażliwej skóry
    Żel stosuje mój syn, posiadacz wrażliwej, atopowej skóry. Opakowanie produktu to minimalistyczna, biała obudowa zamykana na zatrzask. Konsystencja - żelowa, lejąca, barwa - produkt transparentny, zapach - świeży, delikatny, orzeźwiający, przyjemny, lekko aloesowy. Żel pieni się średnio, jest mało wydajny, do umycia należy zużyć nieco więcej produktu niż zwykle. Zapach który towarzyszy kąpieli jest przyjemny aczkolwiek ulotny. Po aplikacji skóra jest dobrze oczyszczona i odświeżona, skóra nie wykazuje ściągnięcia i przesuszenia. Po zużyciu całego opakowania stan skóry nie uległ pogorszeniu, ale też syn nie zauważył poprawy kondycji. Według syna to dobry, tani , dobrze oczyszczający i odświeżający żel do ciała . Minusem produktu jest tylko słaba wydajność.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza i odświeża skórę
    • nie wysusza
    • nie podrażnia skóry
    • niska cena
    Wady:
    • mała wydajność produktu