Bardzo niepozorna, eko saszetka, która pojawiła się w Biedronkowej gazetce. Wrzuciłam do koszyka, bez entuzjazmu - a, spróbuję czegoś innego. Wyglądał mi na biedniejszą wersję BodyBoom, a tymczasem jest równie dobry, a do tego tańszy! Mam wersję "Truskawka" i przyznaję się bez bicia, że żałuję zakupu tylko jednej saszetki!
+ ZAPACH: Coś cudownego! Tak pachnie po prostu truskawkowa kawa ;) Po otwarciu opakowania rozniósł się cudowny, mocny zapach kawy z soczyście owocową, kwaskowatą, owocową nutą. Zapach obłędny, wypełnia całą łazienkę w trakcie kąpieli, a na skórze utrzymuje się przez długi, długi czas. Co więcej! Nawet ręcznik nim pachnie :D Idealny na sobotnie wieczory, gdy mam więcej czasu i mam chęć na domowe mini-spa (mini, bo w prawdziwym spa to nie ja musiałabym myć po nim wannę :D).
+ DZIAŁANIE: Uwielbiam mocne, gruboziarniste peelingi, więc te na bazie kawy są dla mnie idealne. Love Your Body to grube grudki kawy z solą, nasycone mnóstwem olejków. Podobnie, jak jedna z Recenzentek poniżej, zauważyłam, że jest nieco bardziej wilgotny i nasycony, niż BodyBoom, który bywał dla mnie za suchy. Idealnie poleruje, szoruje lekko wilgotne ciało. Jego konsystencja wręcz wymusza solidny masaż ciała, więc mamy dodatkowe korzyści w trakcie peelingowania. Jest mocny, szorstki - dla mnie idealny.
Ciało po spłukaniu jest idealnie wypolerowane, gładkie, jedwabiste - dosłownie jakbym dostała nową skórę! Poza tym, jest doskonale nawilżone, miękkie, natłuszczone dzięki olejkom - na tyle, że nie ma potrzeby, aby korzystać z balsamu! Ja w leniwe dni chętnie po niego sięgałam, produkt 2w1 ;)
Kolejna rzecz, którą zauważyłam - pomimo swojej gruboziarnistej mocy, nie podrażnia i można bez obaw stosować go na skórę po depilacji.
+ Cudowny, prosty i zdrowy skład. Można wprawdzie zrobić peeling kawowy samemu, ale tutaj jest sporo dodatkowych olejków, więc płacimy jednak za coś więcej, niż tylko fusy. Do tego opakowanie, które wprawdzie jest dość niewygodne, może mało funkcjonalne do postawienia w łazience, ale jest eko, redukuje ilość plastiku do zera, a i z wygodą stosowania można sobie poradzić, przesypując do pudełka.
Cena marzenie za tak genialny peeling. Szkoda, że tylko trzy warianty zapachowe i szkoda, że tak słabo dostępny. Biedronko, wrzuć go proszę do stałej oferty!