Lakiery hybrydowe

NeoNail Mono, UV 3 in1 Lack Lakier hybrydowy

NEONAIL Mono UV 3in1 lack Pure Black Lakier Mono UV Lakier hybrydowy 6ml

• 8 marca 2022 o 16:29
    Nie zachwycił
    Robię w domu manicure hybrydowy dosyć często, zawsze zajmuje mi to min. godzinę. Szukałam lakieru dzięki któremu mogłabym ten czas skrócić. Natrafiłam na lakier Neonail mono 3in1. Myślałam że będzie to strzał w dziesiątkę. Zachwyt minął dosyć szybko. Owszem zabieg trwa o wiele krócej jednak ilość minusów znacznie przeważa nad plusami. Trzymam go na wypadek gdybym potrzebowała szybko pomalować paznokcie na jakieś wielkie wyjście, jednak nie zastąpi on tradycyjnej procedury baza+kolor+top
    Zalety:
    • przyśpiesza czas robienia manicure
    Wady:
    • bardzo krótka trwałość - tradycyjny manicure trzyma mi się około 10 dni. Ten wytrzymuje max 2 dni
    • dosyć rzadka konsystencja, trzeba uważać żeby nie zalać skórek
    • kolor Perfect Red dosyć szybko się wybarwia, po kilku godzinach jest różowy a nie soczyście czerwony jak po aplikacji
    • strasznie śmierdzi w porównaniu do zwykłych lakierów hybrydowych
  • 10 października 2021 o 21:56
    Lakier uczulił mnie
    Na samym początku byłam zachwycona szybkością manicure i trwałością lakieru. Niestety po jakimś czasie lakier spowodował przebarwienia na paznokciach , do tego uczulił. Dostałam swędzenia i puchniecia palców w obrębie paznokcia.
    Zalety:
    • Łatwość ,trwałość
    Wady:
    • Uporczywe Uczulenie po każdym noszeniu
    akinomw
    28 lutego 2021 o 9:12
    Szybkie paznokcie
    Idealna opcja dla fanek szybkiego malowania i zdejmowania. Po przeczytaniu opinii myślałam, że hybryda nie będzie zbyt trwała, ale u mnie wytrzymała tyle ile przy użyciu tradycyjnych lakierów hybrydowych. Zastanawia mnie jednak te przebarwienie na płytce - do zdjęcia trzech użyłam zmywacza do hybryd, do dwóch nie. Nie wiem czy jest spowodowane te zabarwienie (może kolor intensywny to spowodował?)
    Zalety:
    • Szybka aplikacja (chociaż dłuższy czas utwardzania)
    • Szybkie zdejmowanie
    • Wygodna aplikacja - pędzelek
    Wady:
    • Odbarwienie płytki po zdjęciu hybrydy
  • 20 sierpnia 2020 o 13:01
    średni
    Lakiery hybrydowe mają jak dla mnie jeden spory mankament czas ich nakładania jest długi (szczególnie jak ma się małego biegającego brzdąca). Zakupiłam więc lakier mono w czerwonym kolorze który miał być rozwiązaniem by w krótkim czasie zrobić trwałą hybrydę. Jednak jak coś ma być 3 w 1 (baza, kolor, top) to zgodnie z powiedzeniem "jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego". Lakier nie powiem sprawdził się ale u stóp gdzie przy odkrytych stopach bo sezon na sandały wytrwał ok 10 dni (wystarczyło że założyłam baleriny czyli obuwie zakryte i lakier zaczął odpryskiwać). Natomiast u rąk nie wytrzymał dużej niż 4 dni (producent obiecuje 14 dni) więc jak dla mnie to już wolę tradycyjną hybrydę bo przynajmniej trzyma się dłużej.
    Zalety:
    • kolor piękny intensywny czerwony,
    • trwałość u paznokci u stóp
    • czas aplikacji
    Wady:
    • słaba trwałość u rąk,
    • cena nie adekwatna do jakości,
    • ciężko się zmywa
  • 9 czerwca 2020 o 22:54
    Produkt zdecydowanie wart swojej ceny.
    Ten lakier to super opcja dla tych pań, które nie mają czasu robić klasycznych hybryd. Szybka, bezproblemowa aplikacja (po prostu kocham pędzelki NeoNaila, nikt nie ma lepszych) sprawia, że lakiery z tej serii kojarzą mi się mocno ze zwykłymi lakierami do paznokci, których kiedyś używałam. Posiadam w swojej kolekcji Silver Grey i Dark Ocean i są piękne. Manicure na bazie tego lakieru zazwyczaj noszę bez problemu około 2 tygodni, ale zdarzyło się też że wytrzymał aż 3. Świetnie kryje i spokojnie można wyjść z domu z jedną warstwą, nie trzeba koniecznie nakładać dwóch. Produkt zdecydowanie wart swojej ceny.