Oriflame Love Nature, Relaxing Lavender, Shower Gel Żel pod prysznic z relaksującą lawendą

• 2 lutego 2021 o 18:50
    Niespotykany zapach
    Żel ma dosyć gęstą konsystencję w kolorze lawendowym, ładnie się pieni i pachnie lawendą. Moim zdaniem nie jest to zapach sztuczny, lecz kojarzy mi się z polem lawendowym. Nie przesusza on skóry, dobrze oczyszcza. Ja lubię zapach lawendy, więc mnie relaksował, ale zdaje sobie sprawę, że nie jest to produkt dla każdego. Wydajność nie jest najlepsza ponieważ jest gęsty, ale dzięki temu nie przelatuje między palcami i nie marnuje się podczas stosowania. Opakowanie wygodne, otwieranie na klik jest bardzo poręczne, nie trzeba używać siły. Moim zdaniem jest to poprawny żel o ciekawym, innym zapachu.
  • 14 września 2020 o 14:01
    Zdecydowanie NIE.
    Ja: Mam skórę bardzo suchą, odwodnioną, atopową. Z tendencjami do uczuleń i pękających naczynek. Oczekiwania: Dobre domycie skóry, brak efektu ściągnięcia i przesuszenia. Opakowanie: Przezroczyste, zamykane na zatrzask. Bez problemu można kontrolować zużycie produktu. W podróży się nie niszczy i nie otwiera samoistnie. Producent daje do wyboru dwie pojemności 250 ml oraz 500 ml. Minimalistyczna kolorowa grafika, przyjemna dla oka. Z tyłu zawarte wszystkie najważniejsze informacje. Wrażenia: Żel ma fioletowy kolor i przezroczystą formułę. Mocno się pieni co przekłada się na jego wydajność. Jest odpowiednio gęsty, nie przelewa się przez palce. Myje skórę do czysta, daje uczucie odświeżenia i orzeźwienia, niestety przy tym dość mocno przesusza. No i jego największy minus – zapach. Jest mocny, chemiczny, wręcz gorzki. Bardziej przypomina kulki na mole do szafy niż coś relaksującego. Na szczęście pachnie intensywnie tylko w pudełku, na skórze ani w łazience go kompletnie nie czuć po użyciu. Jak to zwykle bywa dostępność w wybranych katalogach, a cena regularna mocno zawyżona. Uważam, że ten kosmetyk nie jest wart takich pieniędzy i na pewno do niego więcej nie wrócę.
  • 4 marca 2020 o 15:33
    Nie nie nie...
    Żel pod prysznic jak to żel pod prysznic. Jednak zapach mi totalnie nie podszedł, podchodził mi kiblem. Czekałam tylko żeby się skończył choć na szczęście słaby miał zapach i nie było go czuć w trakcie mycia.
    Wady:
    • Zapach!
    U konsultantki
    Rysia16
    28 maja 2019 o 16:45
    Zwyczajny
    Żel jak żel. Normalnie pewnie bym go nie kupiła, bo Oriflame czasem szaleje ze swoimi wygórowanymi cenami, w stosunku do jakości, ale jako że jestem konsultantką, żel po bardzo niewielkiej cenie zagościł u mnie w łazience. Bardzo podoba mi się zapach, wg mnie nie jest chemiczny. Szkoda tylko, że ten zapach nie zostaje na skórze, ani w łazience. Nie przesusza. jest lekko wodnisty, pieni się średnio. Cieszy mnie, że jest 'biodegradowalny'. Wygodna butelka, niewielka ilość, którą pewnie szybko zużyję. Nie kupię ponowanie, ale zużyję z przyjemnością.
  • 3 sierpnia 2018 o 13:47
    Ostra lawenda
    Kilka lat wstecz Oriflame w swojej ofercie posiadał żel pod prysznic o zapachu lawendy i figi, który wybitnie przypadł mi do gustu. Niestety, ta seria zapachowa została wycofana, ale że pojawił się nowy żel z dodatkiem lawendy, to zdecydowałam się spróbować. Zwłaszcza, że w przypadku środków do mycia ciała nie mam wielkich wymagań, właśnie poza zapachem, który dla mnie jest bardzo ważny, bo ma umilać kąpiel i relaksować. Żel ma głęboki fioletowy kolor, ale jest przezroczysty. Jego konsystencja idealnie współpracuje pod prysznicem. Bez najmniejszego problemu wydobywa się z butli, ale jednocześnie nie przelewa się przez palce. Bardzo mocno się pieni, przez co jest biezwykle wydajny. Zapach... Cóż, to nie jest moja bajka. Mocny, gorzki aromat lawendy, jak ze środków na mole. Zdecydowanie nie poprawiał mi nastroju. Na szczęście dla mnie zapach nie utrzymuje się ani chwili na skórze i nawet w łazience po kąpieli go nie czuć. Dobrze, że mąż także go używał, to przynajmniej szybko się skończył... Żel, jak to żel, myje skórę do czysta. Daje uczucie świeżości po wyjściu z wanny. Nie pozostawia na ciele żadnej nieprzyjemnej warstwy. Właściwości pielęgnacyjnych od niego nie oczekuję, bo znam składy kosmetyków tej marki i wiem, że są średniej jakości. Ale mam wrażenie, że przesuszał ciut bardziej, niż inne żele. A może to kwestia ostatnich upałów. W każdym razie wystarczył lekki balsam, żeby zniwelować swędzenie. Żel znajduje się w okrągłej butelce wykonanej z dobrej jakości plastiku. Zamykana na zatrzask, który otwiera się i zamyka bez najmniejszego problemu, a dodatkowo wyposażony jest w klips zabezpieczający przed samoczynnym otwarciem, np. podczas podróży. Grafika kolorowa, ale ładna, przyciągająca wzrok i estetyczna, nieprzeładowana. Cena regularna jest zdecydowanie zawyżona, ale ja zdaje się, że kupiłam żel w promocji za jakieś 5,99 zł i to już jest dobra okazja. Dostępny tylko u konsultantek.
    U konsultantki