Tusze do rzęs

Astor Lash Beautifier, Volume Mascara with Argan Oil Waterproof Wodoodporny pogrubiający tusz do rzęs z olejkiem arganowym i keratyną

• 24 listopada 2021 o 1:41
    Tusz, który nie robi nic
    Kupiłam go w drogerii internetowej skuszona niską ceną i zapewnieniem producenta o niesamowitym działaniu tuszu. W rzeczywistości nie robi nic: ani nie pogrubia rzęs ani nie wydłuża, nie nadaje objętości. Wodoodporny również nie jest. Szkoda pieniędzy.
    Zalety:
    • Żadnych
    Wady:
    • Nie robi nic oprócz nadania czarnego koloru rzęsom
    • Bardzo szybko wysycha, kompletnie niewydajny
    Lim3
    7 stycznia 2021 o 21:36
    Najgorszy tusz jakiego używałam
    Kupiłam tusz na szybko w drogerii. Efekt jaki obiecywał producent wydawał się być wymarzony, więc pomyślałam, że spróbuję skoro potrzebuję na teraz tuszu wodoodpornego. Użyłam go kilka razy i mogę śmiało powiedzieć, że to najgorszy tusz, jakiego używałam do tej pory. Ostatnim razem tak mocno zawiódł mnie chyba smak gumy turbo i zniszczenie moich wspomnień na temat tego, jaka w dzieciństwie była pyszna i wspaniała. Totalna porażka. Szczoteczka do bani, ale to w niektórych tuszach jeszcze da się przełknąć, kiedy efekt końcowy jest zadowalający, w tym przypadku nie jest. Rzęsy posklejane, nie da się ich rozdzielić tą szczoteczką. Wyglądałam, jakbym przyczepiła sobie do powiek pięć plastikowych, grubych nitek, bo właśnie tyle rzęs mi się zrobiło z moich kilkunastu za sprawą tego tuszu. No dno, nie polecam. Aha, wodoodporny jest rzeczywiście, ale marne to pocieszenie, kiedy bierze się pod uwagę całokształt.
    Wady:
    • beznadziejna szczoteczka
    • paskudnie skleja rzęsy
    • nie ma efektu pogrubiającego, chyba, że chodzi o to, że z 5 rzęs robi się jedna, wtedy rzeczywiście wygląda grubo, ale niekoniecznie w taki sposób, w jaki bym chciała
  • 20 października 2020 o 21:45
    Nieporozumienie
    Olejek arganowy i keratyna w tuszu do rzęs - jak to obiecująco brzmi. Już człowiek wyobraża sobie te piękne, odżywione i błyszczące wachlarze ;) niestety, przy tym produkcie możemy sobie tylko pomarzyć o pięknych rzęsach. Nie spełnia podstawowych funkcji tuszu, nie mówiąc już o profitach, które powinny wypływać z obecności olejku czy keratyny. Mascara nie wydłuża rzęs, nie pogrubia ich, nie zwiększa objętości. Mimo wrażenia mokrej formuły na szczoteczce, formuła wydaje się kompletnie nie transferować na rzęsy. Można nieźle namachać się szczoteczką, dokładać warstw, a tuszu nie widać na rzęsach. Co do trwałości produktu, standardowa, nie zauważyłam ścierania czy osypywania. Wodoodporność ciężko mi ocenić, przy tak kiepskim produkcie nie miało to dla mnie znaczenia. Natomiast łatwo zmywa się zwykłym płynem micelarnym. Nie polecam.
    Sugary
    21 lutego 2019 o 10:36
    Całkiem niezły
    Tusz ten zakupiłam przypadkowo, na drodze moich poszukiwań dobrego wodoodpornego tuszu. W sumie polubiłam go i pewnie ze mną zostanie na dłużej. Myślę, że ten tusz spodoba się w zależności od efektu jaki chce się uzyskać. Tusz nie daje efektu sztucznych rzęs, tylko taki delikatny, naturalny look, co mi akurat pasuje. Dobry na co dzień, do pracy czy do szkoły, ale raczej nie na wieczór. Raczej wydłuża rzęsy niż pogrubia. Szczoteczka wygodna, dobrze rozczesuje i rozdziela rzęsy. Tusz nie podrażnia oczu, po wyschnięciu nie rozmazuje się, nie odbija się na powiece. Zmywa się bez problemu. Ogólnie tusz jest całkiem niezły - ale jeśli lubicie mocniejszy efekt na rzęsach - to raczej nie będziecie zadowolone. Potrzeba nałożyć naprawdę wiele warstw tuszu, by ten efekt uzyskać.
    Zalety:
    • wygodna szczoteczka
    • ładnie rozdziela rzęsy
    • daje delikatny, naturalny look
    • wodoodporność
    • łatwo się zmywa
    Wady:
    • żeby uzyskać mocny efekt na rzęsach, trzeba nałożyć kilka warstw
    Noor
    23 listopada 2017 o 13:46
    Jest
    Po ten zachomikowany gdzieś głęboko tusz sięgnęłam, kiedy w letni ponadtrzydziestostopniowy upał czekał mnie całodzienny "iwent" na oczach tysiąca ludzi. Cóż ... jedyne, co mogę o nim powiedzieć, to to, że jest. Bo jedyne co robi, to przyciemnia końcówki. Wbrew deklaracjom producenta nie pogrubia rzęs. Efekt jest kwintesencją określenia "naturalny makijaż". Ale nie spływa w upały, nakłada się gładko tą ogromną, puchatą, klasyczną szczotą, bez grudek i jakiegoś szczególnego sklejania (ja mam naprawdę gęste rzęsy i jakieś sklejanie występuje u mnie zawsze, bo szczoteczki nie dają rady chwytać takich rzęs z osobna, nakładam zawsze tylko jedną warstwę). Daje się rozczesać grzebykiem, nie osypuje, nie podrażnia wrażliwych oczu. Zmywa się dwufazą bez problemu. Opakowanie brzydkie i z kiepskiego plastiku, ale szczelne i bezproblemowe. "Zwykły tusz", to najlepsze określenie, które przychodzi mi na podsumowanie tej recenzji do głowy. Właściwie zasługuje na 2 i pół gwiazdki, ale nie mamy już połówek.