Topy do paznokci

Sally Hansen Mega Shine Nabłyszczający preparat nawierzchniowy

Sally Hansen Mega Shine Top Coat Preparat nawierzchniowy o przedłużonej trwałości 13 3ml

Nasi użytkownicy zostawili 95 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Miroku
    28 października 2021 o 8:54
    Dobry, ale bez szału
    Ja z Sally Hansen wybitnie nie mamy się ku sobie. Każdy ich hit u mnie albo rozczarowuje, albo okazuje się bardzo boleśnie przeciętny jak na takie ceny i renomę marki. Sprawdził mi się tylko żel do usuwania skórek, do wszelkich odżywek i top coatów tej firmy nie mam szczęścia. Mega Shine kupiłam oczywiście wiedziona pokusą szklanego połysku-uwielbiam mocno lśniący manicure klasyczny(hybrydy nie noszę) i wszelkie top coaty nabłyszczające chętnie testuję. Mega Shine nabłyszcza ładnie, to muszę przyznać. Nawet te kiepskie lakiery bez połysku lub słabe jakościowo-potrafi w nie tchnąć nowe życie. Manicure wygląda świeżo i elegancko. Dwie warstwy produktu dobrze wtapiają brokaty i cyrkonie(tak, lubię czasami takie głupotki). Wygładza i niweluje ewentualne ryski czy odgniotki, których można się przypadkowo nabawić podczas malowania paznokci. Blask utrzymuje się do dwóch dni, dla mnie wynik ok, bo moja praca nie oszczędza paznokci oraz manicure ;) Sam w sobie nie wpływa na przedłużenie trwałości lakieru, trzyma się on tyle ile by wytrwał bez żadnej warstwy nabłyszczającej. Przyczepię się do tego, że Mega Shine rozmiękcza lakier pod spodem. Nakładam go na już suchy manicure-często w takim systemie, że jak maluję paznokcie wieczorem, to rano na szybko śmigam je topem i daję im do 20 minut na całkowitą twardość, w międzyczasie robię coś innego(akrylowy utwardzacz Paese zdaje taki egzamin). Sally Hansen rozmiękcza lakier, nawet ten całkowicie suchy. Muszę uważać minimum pół godziny, aby nie odgnieść emalii. Do tego bardzo ściąga czerwienie i ciemne róże(twardy i sztywny pędzelek), więc najlepiej byłoby mieć dwie buteleczki-jedną na ciemne, drugą na jasne kolory. Konsystencję ma sam raz, ładnie i równo pokrywa płytkę. Nie kurczy i nie ściąga lakieru pod spodem, to było największym grzechem innego flagowego produktu Sally Hansen-topu Insta Dri. Śmierdzi trochę ponadprzeciętnie. Buteleczka nieprzezroczysta-nie mam zielonego pojęcia ile mi jeszcze topu zostało. Ale ostatnio nabiera się go bardzo mała ilość na pędzelek, a jednocześnie nie jest gęsty i glutowaty-więc pewnie już sama końcówka. Mam go jakieś 1,5 roku.
  • 23 sierpnia 2020 o 8:37
    Mega błysk
    Dopiero w tym roku wynalazłam ten top ale jestem z niego bardzo zadowolona. Paznokcie super się świecą, są utwardzone i odporne na odpryskiwania. Produkt warty zainteresowania. Starcza tez na długo :))
  • 13 czerwca 2019 o 10:41
    Działa cuda
    Kupiłam przez przypadek (nie znam się na manikiurach itd.) i teraz nie wyobrażam sobie bez niego paznokci. Nadaje piękny finisz. Mam jedną buteleczkę chyba od pół roku, baaardzo wydajny. Paznokcie gotowe do wyjścia w kilka sekund.
    Zalety:
    • nabłyszcza
    • przyspiesza schnięcie lakieru
    • wydajny
    apodiss
    18 kwietnia 2019 o 11:26
    Stale używam.
    Nabłyszczacz używam stale od wielu lat. Świetnie się sprawdza dlatego niezbyt często go zmieniam. Nadaje piękny połysk, lustrzaną powłokę, utwardza manicure, jakby jeszcze sam "wykańcza" lakier nałożony pod spodem delikatnie go "rozmywając". Jedynie co, to ostrzegam przed stosowaniem na wzorki, ponieważ może je rozlać.
    Zalety:
    • skuteczność, trwałość
    Wady:
    • rozmywa wzorki
    a88k
    9 stycznia 2019 o 12:57
    Świetny
    Bardzo lubię ten preparat. Naprawdę skutecznie i zauważalnie przedłuża trwałość kolorowych lakierów. W moim przypadku oznacza to 4-5 dni i to mi w zupełności wystarcza. Po dłuższym czasie i tak miałabym odrosty i to jest jeden z powodów, dla których jakoś nie przekonałam się do hybrydy. Paznokcie po nałożeniu pięknie się błyszczą. Czas schnięcia jest podobny jak w przypadku innych lakierów nawierzchniowych. Mimo gęstej konsystencji, rozprowadza się na paznokciu bardzo łatwo. Najważniejsze jednak, że działa tak, jak obiecuje producent. Nie wiem, jak sprawdziłby się u osób, które na co dzień wykonują wiele prac, które skracają trwałość lakieru, ale w moim przypadku wystarcza.

Zobacz także inne Topy do paznokci