Odżywki do włosów

L'biotica Biovax Pearl, Regenerująca odżywka w piance do włosów

• 20 maja 2020 o 17:01
    Nie do końca mi się sprawdziła
    Ostatnia z serii odzywek w piance jaka zakupiłam. Powiem szczerze, że nie wyróżnia się jakoś szczególnie na tle innych. Z jednej strony polubiłam odzywki w tej formie, z drugiej nie do końca mi ona odpowiada. Wspaniały zapach i lekka konsystencja to największe plusy tego produktu. OPAKOWANIE Opakowanie wykonano z aluminium, butelka posiada plastikowy aplikator, który idealnie dozuje produkt, choć łatwo przesadzić z ilością. Dobrze leży w dłoni i nie wyślizguje się. Szata graficzna jest bardzo prosta - znajdziemy tu logo marki na metalicznym tle oraz z tyłu dokładny opis wraz ze sposobami stosowania. ODŻYWKA Produkt jak sugeruje producent można stosować na 2 sposoby: bez spłukiwania zaraz po myciu włosów oraz jak zwykłą odzywkę do spłukiwania. Kilka razy zdarzyło mi się zostawić ją na umytych włosach, ale nie zrobią nic więcej oprócz ich okropnego sklejenia, zabrała objętość i pozbawiła blasku – ten sposób zdecydowanie nie jest dla mnie. Lepiej spełnia swoją rolę jako drugie O lub zamiennik klasycznych, kremowych odżywek.Odżywka po wyciśnięciu z opakowania ma konsystencję gęstej, aksamitnej pianki. Posiada bardzo przyjemny, luksusowy zapach, który utrzymuje się dłuższy czas na włosach. Trzymam ją kilka – kilkanaście minut i spłukuję. Włosy są wtedy świetnie nawilżone, nie puszą się i przede wszystkim lepiej się układają, jednak nieco zbyt mało dociążone. Ratuję się wtedy kilkoma pompkami serum lub olejku. Na początku miałam problem z wydobyciem odpowiedniej ilości produktu, gdyż pianka po wyciśnięciu dodatkowo zwiększa swoją objętość,więc ilość była zbyt duża. Co do regeneracji – wizualnie włosy wyglądają na zdrowe, są miękkie w dotyku, jednak nie widzę tutaj spektakularnego działania regenerującego i radzę się raczej na nie nie nastawiać. Produkt jest wydajny, cena korzystna (kupiłam w promocji), jednak nie do końca jestem zadowolona. To taki średniaczek. PLUSY ładny zapach lekka konsystencja nie obciąża włosów produkt wygładza ma praktyczne opakowanie MINUSY na początku ciężko trafić z ilością pozostawiona na włosach sprawia, że tracą objętość, są matowe i sklejone nie dociąża tak jak powinna
  • 8 kwietnia 2020 o 20:30
    Niestety produkt nie jest dla mnie..
    Używałam już wiele produktów od Biovax i raczej z większością bardzo się lubimy. :) Akurat odżywkę w piance otrzymałam w ramach testowania produktu. Bez namysłów wiedziałam, że będzie to świetny produkt, jednak się myliłam.. :( I jakie to spotkało mnie rozczarowanie. Nie potrafię znaleźć nic na obronę tego produktu. Odżywka zamiast odżywiać włosy - skleja je, sprawia ze stają się sztywne i matowe! Dodatkowo miałam wrażenie ze moje włosy są o wiele bardziej suche niż przed użyciem tej pianki. Zalety produktu to zapach, który jest przepiękny i długo utrzymuje się na włosach oraz samo opakowanie, które jest eleganckie w złotym kolorze. Szkoda, że tak zawiodłam się na tym produkcie.. Szukałam odżywki bez spłukiwana, która będzie pielęgnować moje włosy, a tu wszystko stało się na odwrót. :( Produkt oceniam na 2..
    Zalety:
    • piękne opakowanie
    • świetna aplikacja
    • ładny zapach
    Wady:
    • skleja włosy
    • stają się sztywne
    • matowe
    • wysusza włosy
    • nie regeneruje ich
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 3 kwietnia 2020 o 13:52
    Ciekawa odzywka ale nie dla każdego
    Samo założenie producenta bylo jak najbardziej super. Lekka odzywka w piance bez spłukiwania to cos dla każdego. Natomiast niestety nie jest ona az tak lekka jakbym sie spodziewala. Mi przeciazyla wlosy, i bardzo szybko sie przetluscily, ale wydaje mi sie ze to wina zbyt duzej ilosci pianki. Na 2 raz wzielam tylko jedna "pompkę" i bylo troszke lepiej. Nie podobało mi sie na pewno sklejanie wlosów, po aplikacji na mokre wlosy. Rowniez lekko zczesywala sie z wlosów przy czesaniu i brudzila i obklejała szczotkę, no nie fajnie. Fakt jest taki ze lekko odżywiła moje wlosy no i uniosła u nasady. DO tego pianka ma naprawde ladny zapach, który utrzymuje sie na włosach nawet na 2 dzien.
    • forma pianki
    • lekko uniosła włosy u nasady
    • lekko odzywiła włosy
    Wady:
    • zbyt duza ilosc pianki obciaza i przetluszcza wlosy
    • nie bylow wow jakiego sie spodziewałam
    • skleja włosy mokre
    • zostaje lepka warstwa na szczotce
  • 3 kwietnia 2020 o 13:15
    Nie dla mnie
    Od jakiegoś czasu panuje dziwna moda na odżywki do włosów w formie pianki. Dziwna jest ta moda przynajmniej dla mnie :/ Ale od początku, kosmetyk zamknięty jest w butli z atomizerem. Łatwo się go aplikuje, wszystko działa bez zarzutu. Na plus pianki świadczy jest przyjemny zapach. No i niestety od tej pory jest już tylko gorzej. Pianka ma zbyt lekką konsystencję, brakuje jest tej specyficznej "aksamitności" - mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi. Poza tym odżywka nie robi dla włosów nic - nie odżywia, nie nawilża, nie dociąża, nie pomaga w rozczesywaniu. Zdecydowanie nie dla mnie.
    Zalety:
    Wady:
    • nie działa, nie spełnia swojego zadania, nie pomaga włosom
  • 2 kwietnia 2020 o 22:56
    Słaba pianka
    W ostatnim czasie odżywki w piance stały się popularne, a muszę przyznać że i ja je polubiłam. Niestety ten produkt nie przypadł do gustu moim włosom, ani mnie. Konsystencja jest średnio gęsta, zapach intensywny, perfumowany- nic szczególnego, ale pasuje do tego produktu. Eleganckie, złote opakowanie przywodzi na myśl odrobinę luksusu dla włosów. Niestety działanie na włosach obojętnie ile ją będziemy trzymać- jest mocno przeciętne. Włosy ani dobrze się nie układają, ani nie są jakoś fajnie nawilżone, więc w sumie prawie żadna obietnica producenta nie jest spełniona. Trochę więcej jednaj oczekiwałam od produktu marki która głównie specjalizuje się w produktach do włosów.