WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Odżywki do włosów

Dove Advanced Hair Series, Regenerate Nourishment Odżywka regenerująco - obdudowująca

Nasi użytkownicy zostawili 129 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 8 czerwca 2021 o 22:21
    Nie, dziękuję.
    ja: Mam dużo cienkich, kręconych włosów w typie wurly (zmieszanie fali i loka czyli typ 2c/3a). Średniporowate w kierunku niskoporowatych, długości do ramion. W okresie zimowym lubią się plątać nad karkiem i mają tendencje do wypadania. Często bywają matowe i szorstkie. Oczekiwania: Regeneracja i wzmocnienie włosów. Dociążenie bez obciążenia i rozprostu włosów. Długotrwałe działanie. Skład: Zapach, który jest bardzo wysoko w składzie. Późniejsze składniki aktywne, które są zawarte w znikomych ilościach. Skanując ten produkt przez aplikację do czytania skłądów można odnieść wrażenie, że to samo dobro i mnóstwo składników aktywnych. Znajdują się tam proteiny, które mają nadbudować włosy, mamy otulające i chroniące włosy emolienty (aż osiem!) oraz nawilżające humektanty (trzy). Szkoda, że to wszystko jest w znikomych ilościach. Tak naprawdę przed substancjami zapachowymi znajdziemy delikatne detergenty domywające włosy, jeden nawilżający humektant i jeden zabezpieczający emolient. Do tego silikon, który ma dać złudne wrażenie naprawy włosów. Po prostu go oblepia. Dodatkowo w składzie Benzyl Alcohol, który jest często składnikiem uczulającym. Powiem szczerze, że mogłoby być znacznie lepiej. Opakowanie: Odwrócona tuba, zamykana na zatrzask. Dobrze się dozuje kosmetyk, łatwo wydobyć go do samego końca. Trudno kontrolować zużycie kosmetyku. Z przodu minimalistyczna grafika, ostatnio mam wrażenie, że odżywki Dove i Head&Shoulders wyglądają bardzo podobnie. Z tyłu zamieszczono rozszerzony opis i czytelny skład. Wrażenia: Przede wszystkim klasyczny zapach kosmetyków Dove, ma w sobie tą charakterystyczną dla marki nutę, którą uwielbiam. Intensywny ale nie drażniący. Po użyciu zapach długo utrzymuje się na włosach. Konsystencja jest idealna, nie przelatuje przez palce. Dobrze się nakłada i rozprowadza na włosach. Samo działanie jest bardzo dobre, choć jest to działanie trochę oszukane poprzez silikony. Na dłuższą metę ten produkt nie naprawia włosów, działa doraźnie. Wydajność jest dość standardowa – przy regularnym stosowaniu odżywka wystarcza na miesiąc z hakiem. Odżywka sprawia, że włosy po jej użyciu są lejące, przyjemne w dotyku i błyszczące. Ale tak jak wspominałam wyżej jest to szybki efekt by zadowolić konsumenta wizualnie, nie ma nic wspólnego z odżywieniem. Uważam, że na rynku jest sporo znacznie lepszych odżywek w podobnej lub niższej cenie. Ja nie skuszę się na kolejne opakowania i raczej nie polecę tego produktu.
  • 29 grudnia 2019 o 20:48
    4,5 - całkiem dobry produkt
    W mojej ocenie produkt spełnia oczekiwania. Produkt ma fajny, delikatny zapach. Konsystencja jest kremowa, na długie włosy trzeba nałożyć dosyć sporą ilość, gdyż odżywka jest "mało wydajna". Jej działanie rekompensuje jednak w zasadzie wszystko. Po jej użyciu włosy są zdecydowanie bardziej miękkie, gładkie, "lejące się", ale nie wyglądają na przetłuszczone, "ulizane" - jak często bywa w przypadku tego typu odżywek. Końcówki są widocznie mniej rozdwojone. Dodatkowo zapach odżywki utrzymuje się dosyć długo na włosach.
    Zalety:
    • działanie - wygładza włosy, daje efekt "lejących się włosów"
    • ma fajny, delikatny zapach
    • włosy wyglądają na mocniejsze i zdrowsze
    Wady:
    • mogłaby być bardziej wydajna
  • 3 maja 2019 o 18:00
    Nawilżenie włosow
    Odżywka posiada ekstrakt z Czerwonych Alg + Keratin Nutri Complex regeneruje nawet bardzo zniszczone włosy aby stały się gładkie, silne i bez uszkodzeń.Wlosy łatwo się rozczesują,a zapach pozostaje z nami na dluzsze chwile
    Zalety:
  • 12 marca 2019 o 20:12
    Przeciętny produkt
    Kupiłam tą odżywkę w ramach promocji testuj Dove. Zaciekawiło mnie jej opakowanie i zapewnienia producenta o regeneracji i odbudowie włosów. Produkt ma bardzo fajną, kremową konsystencję a także przyjemny zapach. Jednak po kilku użyciach stwierdziłam, że nie jest ona w niczym nadzwyczajna. Nie dostrzegłam zadowalającej regeneracji moich włosów, szczególnie chodziło mi o przesuszone końcówki. Podczas stosowania tej odżywki zauważyłam również, że włosy szybciej mi się przetłuszczają. Może przy sporadycznym stosowaniu nie uzyskałabym takiego efektu. Jest fajna, ale myślę, że tradycyjne odżywki z Dove są dużo lepsze, a przy tym również tańsze.
  • 1 marca 2019 o 14:06
    Nie jest zła
    To całkiem przyzwoita odżywka. Moje farbowane włosy mniej się po niej puszą i są gładsze. Wyglądają zdrowo. Ma przyjemny cytrusowy zapach. Fajnie, że opakowanie jest taki gładkie i błyszczące jednak przez to bardzo łatwo wymyka się z mokrej dłoni i to chyba jedyny jej minus.