Podpaski

Gentle Day Podpaski ekologiczne na dzień z paskiem anionowym Fair-Ir Anion

Elednor
    18 lipca 2024 o 22:40
    Fajne
    Jest to marka dedykowana kobietom i tym kilku najtrudniejszym dniom w miesiącu. Ich produkty są bezbarwne, bezzapachowe a zatem hipoalergiczne. Wykonane są z wegańskich materiałów i posiadają certyfikat ekologiczny OEKO-TEX. Rozmiar 4 to podpaski o klasycznym kształcie, które posiadają skrzydełka. Podpaski są cienkie, dzięki czemu są komfortowe w noszeniu: ledwo wyczuwalne i niewidoczne. Posiadają one pasek anionowy z turmalinem, który pochłania nieprzyjemne zapachy oraz jest barierą przed bakteriami. Badania wykazały, że wkładki nie podrażniają skóry, mają pH zrównoważone dla skóry, dobrze oddychają, a wspomniany wcześniej pasek anionowy może chronić przed infekcjami. W opakowaniu mamy 10 podpasek o długości 240mm. Każda z nich zapakowana jest osobno w plastikową owijkę, dzięki czemu są idealne do torebki. Kosztują 17,29zl. Te i inne rozmiary znajdziecie u producenta. Bardzo dobrze mi się używało, więc leci polecajka dla Was.
    k_innia
    28 stycznia 2022 o 20:19
    Miłość od pierwszego dnia
    Podpaski higieniczne Gentle Day stosuje już od bardzo dawna. Są schowanie w ładnym opakowaniu. Każda podpaska znajduje się w osobnej saszetce. Większość podpasek powodowały u mnie podrażnienia i dlatego szukałam czegoś innego. Jakie szczęście, że udało mi się odnaleźć te podpaski. Są bardzo komfortowe, nie podrażniają, a to jest dla mnie najważniejsze! Nie potrzebuję szczególnie dużego poziomu wchłaniania, dla mnie są odpowiednie. Nigdy nie zdarzyło mi się żeby coś przeciekło. Są bezzapachowe, ale jednocześnie nie przepuszczają nieprzyjemnych zapachów. Szczerze mogę polecić!
    Zalety:
    • posiadają pasek anionowy
    • ekologiczne
    • dobry poziom wchłaniania
    • zawiera bawełnę
    • miękka i wygodna
    • nie podrażnia
    • bezzapachowe
    • podpaski w osobnych saszetkach
    Wady:
    • cena trochę wysoka (12,99) jak za 10 sztuk
    • rzadkie promocje
  • 23 września 2020 o 11:59
    Naprawdę skuteczne
    Moje miesiączki są klasyczne, trwają max 7 dni, są średnio obfite. Oto moje zestawienie plusów i minusów tego produktu: Plusy: - zgodne z ideą "less waste" - praktyczne, ładne opakowanie z zamknięciem na klej - łatwość rozpakowywania i rozłożenia podpaski - produkt jest bardzo cienki, miękki i przyjemny w dotyku, praktycznie niewyczuwalny na skórze - większa chłonność niż w przypadku klasycznych podpasek (choć nie wydaje mi się, aby była ona pięciokrotna jak deklaruje producent) - lepsza neutralizacja przykrych zapachów od zwykłych podpasek - bezzapachowość - dobrze dopasowuje się do bielizny i na niej utrzymuje, nie obsuwa się - brak obtarć, miejsca intymne mniej się pocą, nie szczypią podczas noszenia podpaski. Minusy: - w opakowaniu jest tylko 10 sztuk i nawet zakładając, że zmieniam podpaski rzadziej niż zwykle, to i tak ta ilość nie wystarcza mi na wszystkie dni w miesiącu - cena - dwukrotnie wyższa niż przeciętna cena drogeryjnych podpasek. ----- #TameYourPeriod #PinkTribe
    Zalety:
    • Skuteczność
    Wady:
    • Ilość
  • 16 marca 2020 o 15:13
    Obowiązkowa pozycja w łazience
    Nigdy nie należałam do kobiet , które mają skąpy i krótki okres ja cierpię 5 dni .Dlatego zawsze walczyłam z podrażnieniami a często odparzeniami od podpasek .Nie wymienię ile firmy i produktów przetestowałam . Aż pewnego dnia w drogerii Vica natknęłam się na te podpaski . Produkt według mnie ma tylko jedną wadę jest drogi fakt często można kupić w promocji o 2-4 zł taniej .Jednak jest wiele kobiet które na paczkę podpasek za 15 zł nie stać . Podpaski są bawełniane , cienkie i miękkie .Mają dobry klej .Wybieram opcję z maksymalną liczbą kropek .Wygodne skrzydełka i długość podpaski idealna na obfite miesiączki .
    Zalety:
    • Bawełna
    • Rozmiar
    • Mocny klej
    • Odpowiednia długość i chłonność produktu
    • brak odparzeń i niepodrażania
    Wady:
    • dostępność spotkałam je tylko w drogerii Vica
  • 19 stycznia 2020 o 15:07
    Bardzo dobre
    Podpaski Gentle Day dostałam w prezencie. Opakowanie przyciąga wzrok dzięki ładnej szacie graficznej w różowym kolorze. Ma ono specjalne otwarcie, które niestety po jakimś czasie nie trzyma jak powinno. W środku jest 10 dość długich bawełnianych podpasek ze skrzydełkami, dzięki którym trzymają się na miejscu bez zarzutu. Są one cieniutkie, oddychające i świetnie chłoną, chroniąc przy tym przed nieprzyjemnym zapachem. Nie odczułam żadnego podrażnienia czy swędzenia, gdyż posiadają pasek anionowy chroniący przed rozprzestrzenianiem się bakterii. Jedyne do czego mogłabym się przyczepić to cena, ponieważ są dość drogie oraz do słabego zamknięcia paczki.
    Zalety:
    • Chłonność
    • Ochrona antybakteryjna
    • Opakowanie-szata graficzna
    • Słaby klej przy zamknięciu

Zobacz także inne Podpaski