Podpaski

Naturella Classic Normal Camomile, Podpaski higieniczne ze skrzydełkami

stomatologicznysklep.pl
Naturella Classic NORMAL podpaski ze skrzydłami 10szt.
Naturella Classic Normal Podpaski Higieniczne 10 Sztuk

• 20 lutego 2025 o 18:04
    Super.
    Podpaski zapakowane są oddzielnie, dzięki czemu możemy bez problemu wrzucić jedną do torebki. Mają delikatny zapach. Są cieniutkie i miękkie. Dobrze trzymają się bielizny. Podpaski te są wygodne, dobrze chłonne i nie przepuszczają nieprzyjemnego zapachu. Są łatwo dostępne i przystępne cenowo.
  • 26 września 2024 o 10:36
    Mogą być, nie jest źle.
    Kilka lat temu zraziłam się do klasycznych podpasek Naturelli, w zasadzie nic mi w nich nie pasowało. Niedawno kupiłam jedną paczkę xxl, trochę z konieczności - nic innego nie było w dobrej cenie. I chyba na przestrzeni lat trochę poprawiła się jakość. Czytając opinie doszłam do wniosku, że miałam inną wersję graficzną opakowania, ale to nadal te same podpaski - w standardowym rozmiarze, ale oznaczonym jako "2", ze skrzydełkami i z napisem classic, kupione w Rossmannie. 18 sztuk podpasek zostało zapakowanych osobno w dyskretki z fizeliny (?), a nie w folię, jak to zazwyczaj bywa. Były trochę grubsze, ale za to miękkie, szybko przestawałam je wyczuwać. Dobrze wchłaniały krew. Nie zbijały się w jednym miejscu w czasie ruchu, klej dość mocno się trzymał, choć sporo zależało tu od bielizny. Czasem zdarzyło się, że odklejały się skrzydełka. Nie wiem, czy miały jakiś zapach - i tu znowu spotykam się z opiniami, że mocno pachną, a ja nie wyczuwam nic... Podpasek w tym rozmiarze używam w czasie słabszego krwawienia, na pierwsze dni wybieram dłuższe egzemplarze albo tampony. Podsumowując, nie jest źle, nawet mogę powiedzieć, że jestem z nich zadowolona - a już na pewno bardziej, niż kilka lat temu.
  • 6 sierpnia 2024 o 8:50
    To nie są podpaski XXI wieku
    Marka Naturella jest bardzo popularna, dostępna wszędzie, często pojawia się w reklamach - ja zazwyczaj kupuję sprawdzoną Feminę z Biedronki, ale skusiłam się ze względu na promocję. Niestety, nie był to dobry wybór, mam wrażenie ostatnio, że każdy mój skok w bok do innej marki kończy się tym, że wracam skruszona do tej wiernie kupowanej od lat ;) Naturella zachęca nas do zakupu ładnym, kolorowym opakowaniem. Typowe dla marki odcienie zielonego, żółtego, mamy kwiaty stokrotki. Wygląda ładnie i dziewczęco. Paczka też jest wygodna w użyciu, nie potrzeba nożyczek, więc poradzimy sobie poza domem. Podpaski pakowane są pojedynczo, co już dziś jest standardem, ale... W przypadku Feminy i innych marek, to opakowanie jest często takie foliowe, kolorowe - tutaj mamy cieniusieńką jak wata paczuszkę - nie dość, że wątpliwej trwałości, to i mniej dyskretna i wygodna. Ja wiem, że tutaj pewnie się rozchodzi o względy eko, ale no nie lubię z niej korzystać... Same podpaski są grubsze, niż Biedronkowa Femina, są bardziej sztywne i mają watowe wypełnienie. Trochę przypominają pierwsze podpaski Bella sprzed lat, tylko cieńsze. Są nawet komfortowe w noszeniu, myślałam, że będzie gorzej. Klej i skrzydełka ok, delikatnie pachną. Na tym kończą się pochwały - to, co dyskwalifikuje je totalnie to właśnie to watowe wypełnienie. Wata bardzo szybko się zbija w grudki, podpaska rozwarstwia się, z jednej strony jest zbita kupa waty, z drugiej sama siateczka... Denerwuje mnie to niesamowicie, takie cuda nie dzieją się w przypadku mojej ulubionej marki. O dziwo, chłonność jest zachowana, na szczęście nie zdarzyła mi się wpadka, ale nie odważyłabym się założyć ich gdzieś, gdzie być może nie będę miała szybkiego dostępu do łazienki, a także na noc. Po domu, gdzie w każdej chwili mogę sobie ją usunąć, gdy mnie wkurzy - ok. Zapłaciłam niewiele, ale to tak na prawdę nie ma znaczenia. Są już bardziej komfortowe podpaski na rynku i po takie właśnie zamierzam sięgać.
    Iga152
    6 czerwca 2024 o 17:47
    Nie lubię
    Te podpaski nie zdają u mnie egzaminu. Nie trzymają sie dobrze bielizny i nie są wystarczająco chłonne. Ponadto zapach, kótry powinien być tutaj atutem bardzo mi przeszkadza, niby rumianek, ale bardzo chemiczny
    Wady:
    • słabo chłonne
    • nie trzymają się dobrze bielizny
    Kaisja
    22 maja 2024 o 21:52
    Zwyczajna podpaska, i to nie, bo z luźnym i niezbyt chłonnym wkładem
    Właściwie to nie wiem, skąd tak duża popularność tych de facto zwyczajnych podpasek, które są po prostu drogie. Minus. Po kolei. Podoba mi się dyskretna owijka, jednocześnie będąca paskiem zabezpieczającym dość mocny klej, oraz długie i szerokie skrzydełka chroniące zarówno bieliznę, jak i samą podpaskę przed przemieszczaniem się. Przede wszystkim co do zasady podoba mi się sam typ podpaski – grubiutka, poduchokształtna, o gładkiej powierzchni,nie drażniącej ciała także dzięki łagodzącej substancji z ekstraktem z rumianku, i tak też lekko wonnej – w mojej ocenie akurat niepotrzebnie, gdyż ta leciutka aura i tak nie przytłumi woni krzepnącej krwi, a jako rzekomy walor, jedynie podkręca cenę produktu. W odróżnieniu od modelu "ultra", który też zaopiniowałam na Portalu, podpaska uczciwie nie snobuje się na jakowyś specjalny, jadąc terminologią reklam "system chłonący płyn" (pomyślałby kto, że chodzi o skroplony gaz), i słusznie, gdyż z niezbyt zwartym wkładem chłonność prezentuje przeciętną, natomiast z drugiej strony wcale nie gorszą, niż Naturelle Ultra z absorbującymi wilgoć perełkami. Skąd w takim razie wysoka cena? Mi się te podpaski nawet trochę podobają – właśnie dzięki swojej... zwyczajności i miękkości, choć podkreślam, że właśnie przez ową miękkość i luz wkładu nie chronią na długo, i w zasadzie ich jakość oceniłabym na mocno naciągnięte 4 gwiazdki, natomiast wysoka cena – w porównaniu z innymi normalnymi, skromnymi i bardzo dobrymi podpaskami w sprzedaży wzbudziła we mnie psią modalność do trachnięcia jeszcze jednej gwiazdki od oceny. Jeśli nie będę miała wyboru, być może do nich wrócę, ale co do zasady nie lubię przepłacania za zupełnie zwyczajne produkty.
    Zalety:
    • rodzaj podpasek – dość dobre, zwyczajne, choć jako niezbyt zwarte wymagają dość częstej wymiany – dla Amatorek bardzo klasycznych, grubych, gładkich, miękkich podpasek;
    • szczelność – dobra – co do zasady nie przeciekają, ale nie wystarczają na długo;
    • kształt – profilowany anatomicznie;
    • skrzydełka – długie i szerokie – zapobiegające zarówno zabrudzeniu bielizny, jak i przemieszczaniu się wkładki;
    • klej - dość mocny;
    • indywidualne owijki – w jasnozielonym kolorze, higieniczne i dyskretne – świetne do stosowania podpasek poza domem, do torebki i szuflady w biurze;
    • dostępność – w zasadzie we wszystkich drogeriach i supermarketach
    Wady:
    • chłonność – mogłaby być lepsza – ich wkład jest trochę za mało zwarty, i choć podpaska jest poduchopodobna, to materiału chłonącego finalnie nie ma w niej dużo, ale przynajmniej nie przemieszcza się;
    • luźny wkład może się rolować – należy zmieniać je bardzo często;
    • cena – jak na tak produkt tak popularny i podstawowej potrzeby dla Kobiet – za wysoka – ok. 10 zł za kilkanaście podpasek - wstyd

Zobacz także inne Podpaski