Marka Naturella jest bardzo popularna, dostępna wszędzie, często pojawia się w reklamach - ja zazwyczaj kupuję sprawdzoną Feminę z Biedronki, ale skusiłam się ze względu na promocję. Niestety, nie był to dobry wybór, mam wrażenie ostatnio, że każdy mój skok w bok do innej marki kończy się tym, że wracam skruszona do tej wiernie kupowanej od lat ;)
Naturella zachęca nas do zakupu ładnym, kolorowym opakowaniem. Typowe dla marki odcienie zielonego, żółtego, mamy kwiaty stokrotki. Wygląda ładnie i dziewczęco. Paczka też jest wygodna w użyciu, nie potrzeba nożyczek, więc poradzimy sobie poza domem. Podpaski pakowane są pojedynczo, co już dziś jest standardem, ale... W przypadku Feminy i innych marek, to opakowanie jest często takie foliowe, kolorowe - tutaj mamy cieniusieńką jak wata paczuszkę - nie dość, że wątpliwej trwałości, to i mniej dyskretna i wygodna. Ja wiem, że tutaj pewnie się rozchodzi o względy eko, ale no nie lubię z niej korzystać...
Same podpaski są grubsze, niż Biedronkowa Femina, są bardziej sztywne i mają watowe wypełnienie. Trochę przypominają pierwsze podpaski Bella sprzed lat, tylko cieńsze. Są nawet komfortowe w noszeniu, myślałam, że będzie gorzej. Klej i skrzydełka ok, delikatnie pachną.
Na tym kończą się pochwały - to, co dyskwalifikuje je totalnie to właśnie to watowe wypełnienie. Wata bardzo szybko się zbija w grudki, podpaska rozwarstwia się, z jednej strony jest zbita kupa waty, z drugiej sama siateczka... Denerwuje mnie to niesamowicie, takie cuda nie dzieją się w przypadku mojej ulubionej marki. O dziwo, chłonność jest zachowana, na szczęście nie zdarzyła mi się wpadka, ale nie odważyłabym się założyć ich gdzieś, gdzie być może nie będę miała szybkiego dostępu do łazienki, a także na noc. Po domu, gdzie w każdej chwili mogę sobie ją usunąć, gdy mnie wkurzy - ok.
Zapłaciłam niewiele, ale to tak na prawdę nie ma znaczenia. Są już bardziej komfortowe podpaski na rynku i po takie właśnie zamierzam sięgać.