Funkcjonalność, estetyka i komfort noszenia.
Testowanie tych czarnych wkładek higienicznych od Facelle było jak odkrycie małego, ale jakże potrzebnego cuda w codziennym życiu. Niby taki niepozorny produkt, a tu proszę, totalna zmiana gry w kategorii komfortu i estetyki!
Pierwsze wrażenie? Opakowanie elegancki, poręczny kartonik, a w środku 28 sztuk, które wyglądają jak małe dzieła sztuki z tym tłoczonym wzorkiem kwiatków. No po prostu urocze, aż chce się ich używać codziennie!
Co do samego działania, to jestem pod wrażeniem. Miękkość powierzchni tych wkładek to czysta poezja, są tak cienkie i delikatne, że absolutnie nie podrażniają, nawet przy dłuższym noszeniu. Zero dyskomfortu, zero uczucia plastiku, które bywa w innych produktach tego typu. A ich dopasowanie? Majstersztyk! Nieważne, czy noszę stringi, czy klasyczne majtki te wkładki po prostu siedzą na miejscu jak przyklejone. I to dosłownie, bo ich przyczepność do bielizny jest idealna, ani za mocna, żeby bielizna potem błagała o litość, ani za słaba, żeby coś się przesuwało.
Czarne wkładki do czarnej bielizny brzmi logicznie, prawda? I w praktyce sprawdza się rewelacyjnie. Koniec z białymi wkładkami odznaczającymi się w najbardziej eleganckich czarnych kompletach! W dodatku są cienkie, niemal niewyczuwalne podczas noszenia, więc można o nich spokojnie zapomnieć. Ich chłonność to kolejny ogromny plus bez problemu radzą sobie z tym, co trzeba, a przy tym skutecznie neutralizują zapachy. Zero obaw, zero stresu, pełna swoboda!
Nie mogę też nie wspomnieć, że są bezzapachowe, co dla mnie jest ogromnym plusem. Żadnych dziwnych, chemicznych aromatów tylko czystość i świeżość. No i fakt, że przepuszczają powietrze, ale jednocześnie nie mają tej folii ochronnej, która często daje efekt sauny to totalny strzał w dziesiątkę. Skóra oddycha, a bielizna pozostaje w świetnym stanie.
To już moje kolejne opakowanie i na pewno nie ostatnie. Facelle naprawdę wie, jak robić wkładki, które łączą funkcjonalność, estetykę i komfort noszenia. Idealne na co dzień, szczególnie w tych „czarnych” momentach (dosłownie i w przenośni).
Zalety:
- cienkie i delikatne
- nie podrażniają
- bezzapachowe
- dobrze się trzymają bielizny
- do stringów i do majtek
- w czarnym kolorze do czarnej bielizny