Wkładki higieniczne

Facelle Slipeinlagen String & Slip Black Wkładki higieniczne

• 26 stycznia 2025 o 21:38
    Funkcjonalność, estetyka i komfort noszenia.
    Testowanie tych czarnych wkładek higienicznych od Facelle było jak odkrycie małego, ale jakże potrzebnego cuda w codziennym życiu. Niby taki niepozorny produkt, a tu proszę, totalna zmiana gry w kategorii komfortu i estetyki! Pierwsze wrażenie? Opakowanie elegancki, poręczny kartonik, a w środku 28 sztuk, które wyglądają jak małe dzieła sztuki z tym tłoczonym wzorkiem kwiatków. No po prostu urocze, aż chce się ich używać codziennie! Co do samego działania, to jestem pod wrażeniem. Miękkość powierzchni tych wkładek to czysta poezja, są tak cienkie i delikatne, że absolutnie nie podrażniają, nawet przy dłuższym noszeniu. Zero dyskomfortu, zero uczucia plastiku, które bywa w innych produktach tego typu. A ich dopasowanie? Majstersztyk! Nieważne, czy noszę stringi, czy klasyczne majtki te wkładki po prostu siedzą na miejscu jak przyklejone. I to dosłownie, bo ich przyczepność do bielizny jest idealna, ani za mocna, żeby bielizna potem błagała o litość, ani za słaba, żeby coś się przesuwało. Czarne wkładki do czarnej bielizny brzmi logicznie, prawda? I w praktyce sprawdza się rewelacyjnie. Koniec z białymi wkładkami odznaczającymi się w najbardziej eleganckich czarnych kompletach! W dodatku są cienkie, niemal niewyczuwalne podczas noszenia, więc można o nich spokojnie zapomnieć. Ich chłonność to kolejny ogromny plus bez problemu radzą sobie z tym, co trzeba, a przy tym skutecznie neutralizują zapachy. Zero obaw, zero stresu, pełna swoboda! Nie mogę też nie wspomnieć, że są bezzapachowe, co dla mnie jest ogromnym plusem. Żadnych dziwnych, chemicznych aromatów tylko czystość i świeżość. No i fakt, że przepuszczają powietrze, ale jednocześnie nie mają tej folii ochronnej, która często daje efekt sauny to totalny strzał w dziesiątkę. Skóra oddycha, a bielizna pozostaje w świetnym stanie. To już moje kolejne opakowanie i na pewno nie ostatnie. Facelle naprawdę wie, jak robić wkładki, które łączą funkcjonalność, estetykę i komfort noszenia. Idealne na co dzień, szczególnie w tych „czarnych” momentach (dosłownie i w przenośni).
    Zalety:
    • cienkie i delikatne
    • nie podrażniają
    • bezzapachowe
    • dobrze się trzymają bielizny
    • do stringów i do majtek
    • w czarnym kolorze do czarnej bielizny
  • 5 lutego 2024 o 19:32
    O rany! Uwielbiam je!
    Zakochałam się w nich od pierwszego wejrzenia, drugi raz od pierwszego użycia. Kupiałm je, ponieważ znam markę Facelle, a ich produkty nie są mi obce. Bardzo mi odpowiadają, a do tego podpasowała mi też cena, bo produkty są jednymi z tańszych na sklepowych półkach. Tak samo było z tymi wkładkami. Była to jedna z bardziej opłacalnych cenowo opcji. Wkładki są czarne, miękkie i cieniutkie - takie jak lubię. Jednak te jakoś szczególnie podpasowały mi pod względem dopasowania do ciała jak i bielizny. Zupełnie nie czuć ich podczas noszenia. Są mega dyskretne, a jednakowo dobrze zabezpieczają. Nie podrażniają skóry. Warstwa klejąca jest dość mocna. Rzadko, jednak czasami mogą się zrolować po bokach w zależności od materiału bielizny. Ja nosiłam do wielu materiałów jak i fasonów i one dopasowały się idealnie. Nie są problematyczne w zdjęciu ich. Nie rwą się, a zużytą wkładkę można pięknie zwinąć. Nie można nie wspomnieć o ich pięknym czarnym kolorze. Który również bardzo mi się podoba i z pewnością wkłądki wyróżniają się z tłumu.
    Zalety:
    • wygodne
    • przyjemny materiał
    • cienkie, niewyczuwalne
    • dopasowują się do różnego typu bielizny
    • wygląd
  • 3 lutego 2024 o 11:20
    Ciekawa alternatywa dla klasycznych wkładek, te są w kolorze czarnym.
    Wkładki higieniczne stosuje najróżniejsze zarówno zwykle jak i wchodzące na rynek bio. Recenzowane kupiłam w Rossmanie za grosze, opakowanie kartonowe pudełko z informacjami w języku niemieckim zawiera 28 sztuk wkładek w kolorze czarnym. Bezzapachowe. Nadają się do zwykłej bielizny oraz stringów. Wkładka dobrze przylega do ciała, nie odkleja się i nie roluje. Materiał z jakiego jest wykonana przypomina plastik z wytłoczonymi kwiatuszkami oraz białym papierem chroniącym klej. Niestety nie są pakowane pojedynczo. Chłonność jest niska ale producent to zaznaczył na opakowaniu. Warto spróbować, sama pewnie kupię kolejne opakowanie.
  • 1 lutego 2024 o 19:54
    cienkie, krótkie, trzymają się nieźle, choć trochę się zwijają i mają marną chłonność
    Wkładek używamy nie tylko w trakcie miesiączki, ale przydają się również, kiedy stosujemy lekarstwa w postaci globulek. Kto stosował, to wie, że trzeba bieliznę zabezpieczyć. Kolor wkładek jest super dla osób noszących czarną bieliznę. Poza tym są takie sobie. Przyklejają się nieźle, ale trochę się zwijają. Nie są bardzo chłonne. Na szczęście bez zapachu. Robią wrażenie jakby z obu stron były z plastiku. Nie są pakowane indywidualnie. To na plus, bo mniej zanieczyszczania środowiska, ale z drugiej strony do torebki wrzucić nie można. Kosztują niewiele i w niektórych sytuacjach mogą być przydatne. Ale bez zachwytu z mojej strony.
    Zalety:
    • tanie
    • czarne
    • bez zapachu
    Wady:
    • zwijają się
    • nieprzyjemny materiał
  • 3 stycznia 2024 o 21:58
    Gra wszystko poza kolorem
    Nie wiem do końca co mnie podkusiło aby po nie sięgnąć. Może to niska cena, może mniejsze opakowanie, albo może brak czasu na zastanawianie, które wybrać. Nie wiem, ale tak czy siak nie jestem zadowolona z zakupu. Wkładki są czarne. Rzeczywiście na rysunku na pudełku były czarne, ale trochę temu nie dowierzałam. Obstawiam brak czasu w sklepie jednak... Nigdy się z takimi wcześniej nie spotkałam. Bez sensu one są. Powód? Nic na nich nie widać. Nie jestem w stanie zauważyć czy dalej krwawię czy cokolwiek innego. Na oko je wymieniam, nie było póki co zdarzenia aby przesiąkły, ale obawa jest. W takich momentach docenia się klasyczne białe wkładki. Co prawda nie rzucają się w oczy przy ciemnej bieliźnie, ale kto na to patrzy... chyba nikt. Ogólnikowo są raczej w porządku. Można dopasować je do każdego rodzaju bielizny. Klej dobrze trzyma, nie przesuwają się. Ewentualnie jak dłużej takową noszę to delikatnie klej po bokach może puścić i lekko odstaje. Miękkie. Bezzapachowe. Wydają się chłonne. Powtórzę się - szkoda tylko, że nie są białe.
    Zalety:
    • dopasowują się do każdego rodzaju bielizny
    • nie podrażniają
    • komfortowe i miękkie
    • korzystna cena
    Wady:
    • czarny kolor
    • nie widać "zużycia" i nie wiadomo kiedy wymieniać
    • mogą delikatnie odstawać

Zobacz także inne Wkładki higieniczne