Wkładki higieniczne

Facelle Slipeinlagen Normal [Comfort] Wkładki higieniczne

kaskaw8
    27 maja 2024 o 0:30
    Od biedy ujdą
    Nie najlepsze wkładki z Rossmanna. Kosztują niewiele za całkiem duże opakowanie, ale nie zostanę ich fanką. Są bardzo przeciętne. Wkładki mają bardzo słaby klej i przemieszczają się. Bardzo trudno je nakleić w jednym miejscu bez konieczności poprawiania. Zwijają się i są wyczuwalne. Nie czuję się pewnie, nosząc je. Wykonanie takie sobie, jakość również. Materiał, z jakiego są wykonane, nie jest zbyt miękki. Zdarzały się podrażnienia po noszeniu tych wkładek. Nie są najgorsze, ale są na tyle przeciętne i irytujące, że nie mam ochoty do nich wracać.
    Zalety:
    Wady:
    • jakość
    • wykonanie
    • odklejają się
    • podrażniają
    Netili
    13 listopada 2023 o 12:41
    Przemakające
    Wkładki higieniczne Comfort marki Facelle zakupiłam w Rossmanie, zazwyczaj takie produkty stosuje na końcówkę okresu i na dwa dni po, wkładki są dosyć grube i sztywne z dodatkową ochronną powłoczką, wspomnę także że są bezzapachowe i mają mocny klej dzięki czemu nie przesuwają się ani nie odklejają, co do użytkowania to mocno się na nich zawiodłam, mimo tego że nie są one cienkie to strasznie przemakają, po oderwaniu wkładki wszystko odbite jest na bieliźnie mało tego sama bielizna jest mocno wybrudzona w tym miejscu gdzie była ta wkładka to tak jak bym nic nie nałożyła, dla mnie to jest coś nie do pomyślenia bo po to one są żeby chronić przed takimi sytuacjami, niestety więcej do nich nie wrócę, z mojej strony nie polecam.
    Zalety:
    • Mocny klej
    Wady:
    • Przemakają
  • 5 sierpnia 2021 o 18:40
    Na co dzień mogą być.
    Wkładki te kupiłam zachęcona przede wszystkim przyzwoitą ceną (około 5 złotych) i ilością w opakowaniu (aż 50 sztuk!). Dzięki tak dużej ilości nie trzeba się martwić, iż produkt szybko się skończy. Wkładki zamknięte są w papierowym kartoniku, są dość cienkie i nie jakoś szczególnie duże oraz nie czuć ich podczas noszenia (no chyba że się zrolują). Klej całkiem dobrze mocuje wkładkę na bieliźnie, tylko czasem zdarzają się niespodzianki. Produkt nie podrażnia ani nie ma wyczuwalnego zapachu, co jest dla mnie ogromnym plusem. Poza tym jest wykonany z mięciutkiego materiału i daje komfort noszenia. Chłonność na co dzień jest w sam raz, na końcówkę okresu raczej będzie zbyt niska. Ogółem wkładki polecam.
    Zalety:
    • niska cena
    • duża ilość wkładek w opakowaniu
    • estetyczny wygląd wkładki i opakowania
    • optymalna grubość
    • nie podrażniają ani nie uczulają
    • brak zapachu
    • mięciutki materiał
    Wady:
    • są dość krótkie
    • chłonność mogłaby być odrobinę większa
    • czasem się rolują
    Elednor
    1 marca 2021 o 20:28
    Dużo i tanio. Godne polecenia
    Tym razem raczej krótko, bo tak na prawdę to ile można pisać o wkładkach higienicznych? Dlatego w tym poście postawiłam bardziej na podsumowanie hasłowe. Te wkładki to stały bywalec w moim domu. Najczęściej sięgam właśnie po nie, bo się sprawdzają. Są cienkie, miękkie i bardzo wygodne. Są dobrze wyprofilowane, dzięki czemu są praktycznie nie wyczuwalne podczas ich noszenia. Nie przesuwają się na wszystkie strony świata. Mają dobry klej i dobrze trzymają się bielizny. Nie uczulają i nie podrażniają. Dobrze chłoną wilgoć i nie przeciekają nawet podczas pierwszych oznak miesiączki. A ponadto nie rozwarstwiają się, jak podkładki wielu innych marek. Za to właśnie je uwielbiam. W opakowaniu mamy aż 50 sztuk wkładek w bardzo niskiej cenie 5,60zł. Cena jak za tak dużą ilość jest bardzo niska i można sobie pomyśleć, że wkładki mogą być kiepskiej jakości. Nic bardziej mylnego. Te wkładki są na tyle dobre, że używam ich już kilka lat i ciągle jestem z nich tak samo zadowolona. Jak się pewnie domyślacie, kupić je można w Rossmannie, a jak wiadomo tych jest teraz pod dostatkiem :)
  • 3 lutego 2021 o 13:51
    Jak się nie ma co się lubi..
    Wkladki są korzytne cenowo i można je wrzucić do koszyka podczas spożywczych zakupów. Na każdej wkładce wytłoczony jest wzór kwiatków co sprawia,że wyglądają estetycznie. Klej poczatkowo dobrze trzyma bielizny jednak w trakcie noszenia brzegi rolują się co zmniejsza powierzchnię wkladki . Mam lekki stres czy wkladka na pewno jest na swoim miejscu. Grubość wystarczająca na codzien a nawet na resztkę okresu.

Zobacz także inne Wkładki higieniczne