Suche szampony

Aussie Wash + Blow in a Can, Kool Kiwi Berry, Dry Shampoo Suchy szampon do włosów

• 5 marca 2023 o 9:56
    Kompletna klapa
    Zawsze kupuję suche szampony Batiste, ale gdy zobaczyłam ten, postanowiłam zrobić wyjątek i wypróbować. Opakowanie ładne, zapach przyjemny, ale na tym kończą się zalety. Włosy już chwilę po użyciu suchego szamponu są tępe w dotyku, matowe, przyklapnięte i bardzo sztywne, nie wyglądają na zbyt odświeżone. Użyłam go kilka razy, jeszcze sporo go zostało, ale po recenzjach niestety widzę, że szampon taki po prostu jest, więc nie daję mu kolejnej szansy i leci do kosza.
  • 15 października 2020 o 16:36
    Więcej szkody niż pożytku
    Szampon w ogóle nie spełnia swoich powinności. Włosy po użyciu nie wyglądały na odświeżone, a wręcz przeciwnie sprawiały wrażenie przetłuszczonych i nieświeżych. Szampon pozostawił lepki, tępy nalot. Włosy przez niego źle się rozczesywały i układały. Ogólnie porażka. Odradzam!
    Zalety:
    Wady:
    • zlepione włosy
    • pozostawia nieprzyjemny, tępy nalot na włosach
    • chemiczny zapach
    • trudność w układaniu włosów
    • łatwo przesadzić (białe placki)
  • 24 marca 2020 o 14:12
    Tragedii nie ma, ale do efektu WOW też mu daleko.
    Suchy szampon Aussie o pojemności 65ml znalazłam w jednym z beauty box. Opakowanie standardowe, aluminiowe, nie barwione, a na nim przezroczysta nalepka z fioletowo-zielonymi napisami. Całość dopełnia fioleto skuwka wykonana z półtransparentnego plastiku, która skrywa atomizer. Psikacz chodzi dobrze, nie zacina się i nie pluje, łatwo się z nim pracuje i kieruje strumień na wybrane partie włosów. Zapach jest na początku pomieszaniem alkoholu i słodyczy, dopiero gdy pierwsza część wywietrzeje zaczynamy czuć coś bardzo słodkiego z owocową nutą, ale w życiu nie wpadłabym, że jest to kiwi... Zgodnie z zapowiedzią producenta, ten szampon nie bieli włosów. Nie ma standardowego dla Batiste białego pyłu, więc w teorii jest z nim mniej roboty, przynajmniej w teorii... Potrzeba go bowiem bardzo dużo, by odświeżył włosy, a i tak nie do końca mu to wychodzi. Gdy weźmiemy za mało, to efektu brak, gdy za dużo - włosy są mokre i nieprzyjemne, trzeba umieć wyśrodkować. Gdy nam się to uda, to trzeba ładnie ten produkt rozprowadzić i pod żadnym pozorem nie można go rozczesywać, bo cały efekt znika, a włosy znów są okropne. Ale jak go wmasujemy palcami i zostawimy, to nawet spoko - włosy co prawda nie wyglądają jak świeżo po umyciu, daleko mu także do efektu jaki daje szampon Batiste, ale można wyjść do ludzi. Niestety jeśli oczekujecie mega odbicia od nasady i zdrowego blasku to muszę Was ponownie rozczarować - odbicie jest minimalne, a sam szampon choć nie bieli, to jednak matowi włosy. Efekt jaki uda nam się uzyskać na głowie przy pomocy tego szamponu utrzymuje się przez cały dzień. Nie uczulił mnie, nie podrażnił, nie przesuszył. Łatwo się usuwa jego resztki podczas mycia głowy. Moim zdaniem jest średni. Nawet gdy nauczyłam się nim obsługiwać, to w porównaniu do batiste, efekt jaki daje jest bardzo minimalny. Tragedii nie ma, ale do efektu WOW też mu daleko, do zakupu mnie nie przekonał. NEUTRALNE: - zapach - efekt
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    • równomiernie się nakłada, nic nie wypluwa i się nie przycina
    • nie bieli włosów
    • nie podrażnił, nie przesuszył
    • łatwy do wymycia
    Wady:
    • matowi włosy
  • 16 lutego 2020 o 14:00
    okej
    Szampon jest niewielki i ma przyjemny, słodki zapach. Pojemnik jest poręczny, a spray dozuje odpowiednią ilość produktu i nie zacina się. Jest to mój pierwszy produkt tego typu, więc totalnie nie mam punktu odniesienia. Pomimo, że pamiętałam, że taki szampon trzeba przed użyciem dobrze wstrząsnąć, to i tak efekt jaki udało mi się uzyskać nie był zadowalający. Ciężko mi było go wyczesać, ale być może wynika to po prostu z braku wprawy.
    Drogeria Natura
  • 16 października 2019 o 20:07
    Całkiem dobry
    Mały szampon od Aussie zakupiłam w CND za 2,89, co jest rewelacyjną ceną jak na tę markę. Potrzebowałam czegoś małego na wyjazd w razie problemów z możliwością umycia włosów (oczywiście związaną z czasem), więc nie mogło tego produktu zabraknąć w mojej kosmetyczce. Ten kosmetyk sprawdził się u mnie dobrze, odświeża włosy i nadaje im przyjemny zapach. OPAKOWANIE Mamy tutaj aluminiową butelkę z aplikatorem typu spray. Srebrny kolor i zielono-fioletowe elementy rzucają się w oczy. Kolorystyka tego produktu sprawia, że nie przejdziemy koło niego obojętnie w drogerii. Całość dopełnia plastikowa nakładka w kolorze fioletowym. Z tyłu znajdujemy pełny opis kosmetyku. Spray nie zacina się i dozuje odpowiednią ilość produktu od początku do samego końca. SZAMPON W sumie to zapach jest jednym z czynników, które przekonują mnie do zakupu danego kosmetyku i ten mi się podoba. Jest świeży, mocno owocowy, a dodatkowo bardzo trwały i utrzymuje się na włosach długo po aplikacji. Woń jest przyjemna dla nosa, umila każdą aplikację. Szampon trzeba przed użyciem dobrze wstrząsnąć, ja robię to przed każdym psiknięciem, wtedy spray się nie zacina i mam pewność, że odpowiednia ilość produktu trafi na włosy. Musze przyznać, że tak jak zapewnia producent nie bieli, co dla mnie bardzo istotne – nie muszę męczyć się z wyczesywaniem szamponu z włosów, co pozwala zaoszczędzić trochę czasu. Może jedynie lekko matowi włosy, ale nie jest to problemem. Świetnie odświeża, ale ma jak dla mnie wadę. Włosy są jedynie leciutko podniesione u nasady, wolę jednak bardziej spektakularne zwiększenie objętości po zastosowaniu suchego szamponu. Poza tym kosmyki są lekkie i puszyste, nie ma tez uczucia sztywności jakie towarzyszy innym kosmetykom. Efekt odświeżenia utrzymuje się cały dzień. Mini opakowanie wystarczyło mi na 4 konkretne użycia, więc wydajność jak na małą pojemność jest dobra. Cena za jaką go kupiłam była korzystna, choć efekt nie do końca mi odpowiada. To dobry produkt, jeśli nie oczekujecie spektakularnej objętości. PLUSY: + nie obciąża i nie skleja włosów + jest bardziej komfortowy w użyciu – nie zostawia śladów + ma przyjemny zapach + wydajny + tani (promocja) + ładne opakowanie MINUSY nie unosi zbytnio włosów u nasady i nie zwiększa objętości

Zobacz także inne Suche szampony