Suche szampony

Batiste Camouflage, Dry Schampoo Suchy szampon do włosów

• 10 lutego 2022 o 17:14
    Moja ulubiona firma
    Najlepsza firma suchych szamponów od pierwszego opakowania i pierwszego użycia. Niestety ostatnio cena wręcz powala, dlatego jeśli widzę w promocyjnej cenie ok 10-11 zł biorę kilka. Opakowanie jest bardzo wydajne. Zwykle jedno wystarcza mi na bardzo bardzo długo. Lubię różnorodność, dlatego używam różnych ale nie widzę żadnej różnicy. Chyba tylko kolory opakowań tu się zmieniają. Działanie jest takie samo, słowem idealne tak jak trzeba. Zwykle suchego szamponu używam na noc, kiedy wiem że kolejnego dnia nie będę miała jak z rana umyć włosów, lub kiedy jestem pewna że jutro będą wyglądały gorzej a wcześniej nie mam czasu na mycie. Szamponu nie używam też na całą głowę zwykle tylko przy grzywce oraz po bokach czyli dokładnie 2 lub 3 pryśnięcia. Ogólnie nie używam za często może raz na 1-2 tygodnie. ZALETY: świetne działanie idealnie odświeża włosy bardzo wydajny ładny, delikatny zapach łatwy do wyczesania z włosów WADY: dość wysoka cena bez promocji
  • 4 grudnia 2021 o 13:20
    Działa
    Staram się jak najrzadziej korzystać z suchych szamponów, ale czasami mi się zdarzy. Kupiłam suchy szampon od Batiste i nie żałuję! Opakowanie - wygodne opakowanie w sprayu, w bardzo ciekawym wzorze w motylki. Znajduje się także informacja jak stosować. Jeśli chodzi o zapach to byłam w szoku, że jest to zapach sandałowca, piżma i wanilii, bo dla mnie ten szampon pachnie bardziej świeżo niż słodko. Niemniej jednak zapach mi się podoba. Jeśli chodzi o działanie - robi to co ma robić, Błyskawicznie odświeża włosy, i wbrew pozorom nie trzeba go dużo. Wymaga naprawdę minimalnej ilości. Delikatnie bieli, ale po dokładnym wmasowaniu nie ma śladu bo białym pyłku. Warto dodać, że głowa po nim nie swędzi, nie odczuwam żadnego dyskomfortu mając ten szampon na swoich włosach. Dla mnie rewelacja, ale tylko od czasu do czasu - nie uważam, żeby suchy szampon był rozwiązaniem na co dzień, a jedynie w wyjątkowych sytuacjach.
  • 25 czerwca 2021 o 22:43
    Faktyczny kamuflaż
    Suchych szamponów Batiste używam już od X lat (sama nie wiem ile ;)) i wypróbowałam przeróżne wersje zapachowe, nawet takie które nie są dostepne w drogeriach (specjalnie udałam się do samego dystrybutora;)). I ta wersja chyba bieli najmniej ze wszystkich! Zapach jak zwykle boski :) PS a najbardziej bieli wersja Tempt - normalnie mąka w sprayu, koszmar!!
  • 20 października 2020 o 12:30
    Niczym się nie różni od pozostałych.
    Przy ŁZS suche szampony są bardzo przydatne. Jednakże przy tym schorzeniu szampon od Batiste daje radę tylko na chwilę. Po godzinie włosy wyglądają jeszcze gorzej niż wcześniej. Batiste Camouflage w nieznacznym stopniu bieli, ale łatwo jest go wczesać/wmasować we włosy. Uważam, że jest to jeden z lepszych zapachów, nie jest aż tak mocno wyczuwalny.
    Zalety:
    • niewidoczny na włosach
    Wady:
    • działa tylko na chwilę
  • 17 czerwca 2019 o 7:54
    Minimalnie bieli - Perfumowany (frezje)
    Suchy szampon do włosów w sprayu. Troszkę bieli, ale nie tak mocno jak inne - wystarczy rozetrzeć palcami. Opakowanie mylące, bo szampon jest mocno kwiatowy. Bardzo udana wersja zapachowa - trochę perfumowana, ale czuć mocno frezje, więc uważam ją za dobrą wersję na chłodną wiosnę. Swój kupiłam w internetowej drogerii Fresh Mate.

Zobacz także inne Suche szampony