Suche szampony

Batiste Opulent and Bold Luxe Dry Shampoo Suchy szampon do włosów

Batiste Suchy Szampon Luxe 200 ml
Bodyland.pl
Batiste Luxe suchy szampon 200ml

Nasi użytkownicy zostawili 28 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 5 kwietnia 2024 o 22:59
    Suche szampony od marki Batiste to moje ulubione kosmetyki z tej kategorii. Na rynku jest naprawdę wiele opcji zapachowych tegoż produktu, a co za tym idzie, każdy znajdzie coś dla siebie. Ja uwielbiam testować i poznawać coraz to różniejsze opcje i tym razem zdecydowałam się na wersję Luxe. Staram się nie za często stosować tego typu produkty, ponieważ co do zasady nie są one najlepszym rozwiązaniem, natomiast bywają takie dni, że bez suchego szamponu ani róż z domu. Kosmetyk dostępny jest teraz w nowszej wersji opakowania, jednak nie ma tutaj jakieś ogromnej różnicy między tą poprzednią. Jest to butelka o pojemności dwustu mililitrów z kwiatowym, bardzo bogatym motywem. Dominujące odcienie to oczywiście szmaragdowa zieleń. Na butelce umieszczone zostały wszelkie, najważniejsze informacja na temat kosmetyku, takie jak jego nazwa, logo producenta, opis czy najważniejsze właściwości. Aplikator jest standardowy dla tego typu kosmetyków, po prostu aerozol. Cena regularna to około piętnastu złotych. Suchy szampon oczywiście stosowałam w miarę potrzeby, na moją skórę głowy, kiedy włosy u nasady nie prezentowały się najlepiej. Pozostawia białe ślady, jednak bardzo szybko jesteśmy w stanie się ich pozbyć i je wyczesać. Oczywiście posiada bardzo ładny zapach, który jest świeży i przyjemny. Daje efekt odświeżenia i uniesienia czupryny u nasady. Nie plącze kosmyków, jest jednocześnie naprawdę bardzo wydajny. Suchy szampon w wersji Luxe sprawdził mi się bardzo dobrze, zresztą jak każdy inny od tego producenta. Ma bardzo ładny zapach i świetnie sobie radzi z ekspresowym odświeżeniem fryzury. Jak najbardziej mogę go polecić.
    • Aplikator
    • Odświeża
    • Unosi włosy u nasady
    • Nie plącze
    Wady:
  • 7 marca 2023 o 15:08
    lux delux
    Jeśli mam sięgnąć po suchy szampon to zawsze będzie to Batiste. Nie zostawia śladów, efekt natychmiastowy, zapach jak zawsze cudowny, opakowanie piękne. Nie mam żadnych zastrzeżeń.
    • efekt
    • nie skleja, wręcz przeciwnie!
    • nie zostawia siwych włosów
    • natychmiastowe odświeżenie
  • 3 stycznia 2023 o 23:07
    Cieszy oko, nos i włosy ;)
    Bardzo lubię suche szampony, a Batiste to była moja pierwsza marka, do której mam sentyment. Wśród wielu, wielu oryginalnych wariantów zdecydowałam się tym razem na Luxe. Pięknie zdobiona puszka w odcieniu złota i leśnej zieleni robi robotę ;) Wygląda kobieco i "na bogato". Zapach także mnie nie zawiódł - to bardzo bogata, perfumowana kompozycja. Ciepła, kobieca, kwiatowo-orientalna, faktycznie pachnie dość luksusowo. Uprzyjemnia stosowanie, choć nie utrzymuje się na włosach jakoś szczególnie długo. Puszka jest wygodna, działa bez zarzutu i rozpyla idealną mgiełkę, choć jest ona dość mocna, gwałtowna i początkującym może przynieść trochę problemu w postaci dużej ilości białego proszku na włosach. Sam szampon spisuje się znakomicie. Ja używam głównie przed układaniem włosów w koka lub kucyk, aby dodać włosom objętości i nadać im teksturę, ale przyznam się bez bicia, że uratował też jako tako włosy gdy nie chciałam tracić czasu na mycie przed szybkim wyjściem z domu i w każdej roli spisał się na medal. Jak już wspominałam, ma w sobie sporo suchego, białego proszku, może bielić włosy u nasady, dlatego warto uważać przy aplikacji. Tak poza tym, nie mam do czego się przyczepić. Zawsze dostępny w Rossmannie, skuteczny, ładnie pachnie i wygląda, wersja warta zakupu ;)
  • 7 grudnia 2022 o 6:55
    Jak zwykle nie zawodzi
    Suchy szampon w standardowym opakowaniu dla mnie wygodnym. Produkt charakteryzuje się bardzo przyjemnym zapachem. Suchy szampon skutecznie dodaje jeden dzień bez mycia włosów - idealnie sprawdzi się w sytuacjach ratunkowych gdy coś wyjdzie nie zgodnie z planem i trzeba odświeżyć fryzurę. Przy odpowiednim użyciu nie pozostawia białego nalotu, nie skleja włosów ani nie wysusza. Łatwo się wyczesuje i zmywa. Do tego przyjemnie pachnie i jest wydajny.
  • 21 lipca 2022 o 11:16
    Bardzo średni; są lepsze i tańsze
    Szampon kupiłam w jednej z drogerii za kilkanaście złotych (poniżej 15). Słyszałam same zachwyty nad serią suchych szamponów od Batiste więc uznałam, że i ja wypróbuję. Zdecydowałam się na ten zapach, gdyż bardzo mi się spodobał. Niestety szybko zmieniłam zdanie. Chciałam jak najszybciej zużyć opakowanie, żeby się już nie męczyć z tym przytłaczającym aromatem. Szampon z pewnością "ratuje tyłek" (a raczej włosy), ale robi to w taki sam sposób jak tańsze szampony. Dodatkowo bardzo ciężko pozbyć się białego proszku z włosów. Może wypróbuję jeszcze wersję dla konkretnego koloru włosów, ale suchy szampon Batiste na razie nie zrobił na mnie dobrego wrażenia.
    Zalety:
    • Odświeża włosy
    • Unosi włosy od nasady
    Wady:
    • Cena (można kupić tańsze szampony takiej samej lub lepszej jakości)
    • Zapach męczący
    • Ciężko się pozbyć białego proszku z włosów

Zobacz także inne Suche szampony