Batiste, Divine Dark Dry Shampoo with a Hint of Colour Dark & Deep Brown (Suchy szampon do włosów dla brunetek)
27 HIT!
51 % kupi ponownie
Zgłoś do moderacjiNatychmiast odświeża włosy bez użycia wody, absorbując sebum i zanieczyszczenia oraz sprawiając, że włosy są puszyste, jedwabiście miękkie i uniesione u nasady.
Cechy produktu
- Formuła
- zapachowa
- Pojemność
- 100 – 250ml
Znasz skład tego produktu? Dodaj go do naszej bazy i twórz z nami KWC!
Recenzje 113
27 listopada 2020, o 10:24
Sama nie wiem
Gdy kosmetyk tylko pojawił się na rynku sięgnęłam po niego z dużym entuzjazmem. Biały pył zostawiany w przypadku tradycyjnej wersji był szczególnie widoczny za zdjęciach oraz w przypadku rozpylenia go ze zbyt bliskiej odległości. Po pierwszym rozpyleniu jednak trochę się rozczarowałam. Przede wszystkim nie działa on tak dobrze jak tradycyjna wersja. Trzeba go zużyć znacznie więcej aby uzyskać ten sam efekt. Drugą sprawą jest ten ciemny pył który zostaje na palcach kiedy wmasowujemy produkt. Może on czasem spaść na twarz, ubranie czy zostać na uchu co jest chyba największym minusem. Zużyłam jedno opakowanie i wróciłam jednak do tradycyjnej wersji.
WADY: -wyższa cena w porównaniu do tradycyjnej wersji
- szary pył zostający po aplikacji
- dużo słabsze działanie niż tradycyjna wersja
5 /5
7 września 2020, o 13:58
4 /5
10 sierpnia 2020, o 11:12
Nie wie, czy kupi ponownie
Wykorzystała: kilka opakowań
Dobry dla ciemnych włosów
Tego szamponu używam bardzo często, nie tylko do odświeżania włosów. Dobrze się po nim układają, więc spełnia też funkcję stylizatora.
Szybko "znika" na włosach, jest niewidoczny bez jakiegoś wcierania, wczesywania itp. Utrzymuje świeżość i kształt przez większość dnia.
Brudzenie szczotki czy paznokci po podrapaniu skóry głowy to chyba oczywista oczywistość i nie traktuję jako wady, tylko normalną cechę.
Zapach jest ok, opakowanie też, cena regularna nie jest wysoka a i często są promocje w drogeriach.
ZALETY: jest niewidoczny na ciemnych włosach.
WADY: średnia wydajność
1 /5
27 lipca 2020, o 23:15
Używa produktu od: tydzień
Nie polecam
Zaczynając od tego, że jak sama nazwa mówi, jest to suchy szampon do włosów przeznaczony dla brunetek. Jeśli o to chodzi to jak najbardziej się to zgadza. Do niedawna miałam włosy farbowane na ciemny brąz z dużym odrostem w kolorze moich naturalnych ( ciemny blond). Zakupiłam wtedy ten szampon pierwszy i ostatni raz. Spełniał swoją funkcję dot. odświeżenia włosów tak jak każdy suchy szampon Batiste. Zatuszował on również mój odrost, który miałam i dzięki niemu miałam jednolite, ciemnobrązowe włosy. Byłam zadowolona, dopóki nie zaczęłam drapać się po głowie, ani nie zwracałam uwagi na to, jak wygląda mój różowy Tangle Teezer.
Paznokcie miałam czarne, szczotkę tak samo, a po przespanej nocy z "tym" na głowie - brudną poduszkę.
Niestety, jest on dobry dopóki nie zaczniemy dotykać swojej głowy i czesać jej szczotką oraz dotykać nią czegokolwiek.
Masakra !
ZALETY: Odświeża włosy
Tuszuje odrost
WADY: Brązowy kolor zostaje na wszystkim, czego dotkniesz głową
4 /5
13 maja 2020, o 18:00
Nie wie, czy kupi ponownie
Nie jest zły..
Używałam już w wielu różnych szamponów jednak tym nie jestem zachwycona przede wszystkim przez to że jest widoczny na włosach. A szczególnie ten i brudzi on ubrania. Szczególnie widać jak duże ilości spływają podczas mycia włosów. Używa bym go ponownie Jednakże wolę inne
ZALETY: cena i wydajność produktu
WADY: Brudzi ubrania jest widoczne na włosach
4 /5 HIT!
30 kwietnia 2020, o 14:31
Najlepszy suchy szampon
Używałam różnych suchych szamponów dla brunetek ale ten jest zdecydowanie najlepszy. Dobrze odświeża włosy i dodaje im objętości. Z innych firm szampony pomimo brązowego barwnika zostawiają widoczny osad na włosach. Trochę brudzi, jeżeli przejedzie się palcami po włosach, jednak mi to akurat zupełnie nie przeszkadza. Wolę to niż mieć biały osad na włosach po zwykłych suchych szamponach. Jeden nieostrożny ruch i już można mieć białą plamę, której ciężko się potem pozbyć.
ZALETY: - nadaje objętości
- odświeża włosy
- nie widać go na włosach
5 /5 HIT!
18 kwietnia 2020, o 12:27
Wykorzystała: kilka opakowań
Uwielbiam! Kocham! Ratował mnie już nie raz w sytuacjach kryzysowych przed różnymi wyjściami, kiedy lenistwo brało górę, kiedy na dworze zimno i bałam się zaziębić latając z wilgotnymi włosami. W dodatku moje włosy lubią prędzej przetłuszczać się u nasady i sobie klapnąć zaś tworząc tym samym spuszoną aureolę na końcach. Jednak ten szampon to moje wybawienie na takie problemy, polecam go serdecznie. Zachęcam do obejrzenia dodanych przeze mnie zdjęć z serii "przed i po" <3
ZALETY: +Szampon idealnie odświeża włosy. Z mega klapy i strączkujących się już włosów wyczarowuje raz-dwa sypkie, wyglądające zdrowo włosy. Nie matowi ich a dzięki ciemniejszej barwie (taki ciemny popielaty brąz) trochę przyciemna skórę głowy przez co wydaje się, że ma się jeszcze gęstsze włosy. Na moim naturalnym średnim brązie idealnie pasuje. Efekt nie psuje się po jednym wieczorze, spokojnie przetrwa kolejny dzień, mnie zdarza się nawet 2. Szampon nie wysusza skóry głowy, nie podrażnia, nie osypuje się na twarz ani nie brudzi ubrań, naprawdę używam go parę razy w miesiącu i nic mi się takiego nie zdarzyło. Jedynie może lekko brudzić palce przy delikatnym wmasowywaniu w skórę głowy. Ale co to za problem umyć potem dłonie mydłem?
Nie ma problemu ze zmywaniem go szamponem, nawet najlżejszy produkt z nim sobie poradzi.
+Ciut usztywnia włosy, podnosi je i tworzy efekt push up. Można stosować go pod jakieś fajniejsze upięcia dzięki tej właściwości włosy trzymają się na miejscu.
+Bardzo szybka i wygodna aplikacja. Mnie całość zajmuje ok 2-3 minut.
+Zwykle kupuję go w większej ilości gdy jest na promocji, wychodzi mi więc atrakcyjnie cenowo. Łatwo dostępny w popularnych drogeriach.
3 /5
25 marca 2020, o 23:40
Raczej nie polecam
Nie wiem do końca dlaczego, ale jest gorszy od standardowych suchych szamponów tej samej firmy.
Tych zwykłych używam już bardzo długo i je uwielbiam, ale czasami zostawiają białe plamy, więc postanowiłam przetestować wersje z brązowym kolorem (mam ciemne włosy).
Niestety ta wersja jest jakby bardziej dusząca, a dodatkowo potrafi nieźle ubrudzić... Także więcej nie kupie, a wam polecam suche szampony od Batiste w wersji standardowej.
ZALETY: - wydajność.
WADY: - duszący zapach,
- potrafi ubrudzić wszystko dookoła podczas spryskiwania.
5 /5
13 marca 2020, o 10:27
Używa produktu od: miesiąc
Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania
Suchy szampon
Kupiłam ten suchy szampon w zastępstwie za kompletnego bubla z Isany i okazał się o niebo lepszy.
Przede wszystkim działa - odświeża włosy, lekko nadaje objętość. Nie zostawia również jasnych plam ani jasnej poświaty na włosach.
Nie zauważyłam negatywnego działania tego szamponu na skórę głowy i włosy, ale staram się nie używać go za często.
Jest droższy od Isany, ale jeśli już ktoś decyduje się używać tego typu kosmetyk to warto zapłacić kilka zł więcej i mieć coś co porządnie działa niż taniego nic nie robiącego bubla. Ja polecam.
3 /5
1 marca 2020, o 11:34
Średniak
Wszyscy szaleją za suchymi szamponami od Batiste więc i ja kupiłam sobie jeden. Stwierdziłam, że ten będzie najlepszym wyborem, ponieważ mam ciemne włosy i uniknę białego pyłu. Generalnie to się trochę rozczarowałam, bo nie zauważyłam jakiegoś spektakularnego odświeżenia niestety. Miałam inne suche szampony dla brunetek i lepiej sprawdzały się niż ten. Odniosłam wrażenie, że wydajny nie jest. W moim odczuciu szybko się skończył. Jest dosyć "duszący". Zawsze aplikowałam go przy otwartym oknie. Taki sobie. Zużyłam jedno opakowanie i więcej go nie kupię.
28 lutego 2020, o 14:43
O K A Y...i tyle.
Z powodu że jestem leniem i lubię sobie pospać - a włosy myje zawsze rano, zdarza mi się używać suchego szamponu. Ha, w sumie to co drugi dzień jest w mojej dłoni. Owszem, włosy są matowe, ale w tym samym momencie cięższe w moim przypadku po czasie jeśli ich nie zepnę dzielą się na osobne pasma (nie czesze swoich włosów, są kręcone). Dlatego jak suchy szampon to tylko do włosów spiętych aby były uniesione u nasady.
Trzeba uważać aby się nie pobrudzić. Miałam sytuacje że wracając do domu, podczas wiatru, jedno z moich pasm zostawiło mi podłużną linie na czole...dopiero w domu zorientowałam się że miałam bardzo "ładny" brązowy pasek.
Dodatkowo, odnoszę wrażenie że formuła została zmieniona na wiele cięższą. Przez to, suchy szampon dla brunetek od Batiste zaczęłam coraz rzadziej stosować. Zapach jak i sama ilość brązowego proszku sprawia że łazienka staje się brudna w mgnieniu oka, a tuż po spryskaniu włosów nie ma mowy o oddychaniu w pomieszczeniu w którym się stało. Mówiąc szczerze zaczęłam się obawiać czy aby czasem ów spray nie ma jakiegoś wpływu na raka płuc?
Zapomniałam dodać, polecam sprawdzić przed zakupem czy czasem czubek od sprayu nie jest ułamany, niestety udało mi się taki zakupić w Rossmanie i...nie miałam jak go użyć - do śmieci.
ZALETY: - Włosy uniesione u nasady, dobrze działa podczas czesania włosów w kucyk lub kok.
- Nadaje objętości - niestety, nie na cały dzień...
WADY: - Zapach! Strasznie, nie da się oddychać po spryskaniu się tym suchym szamponem.
- Formuła wydaje się cięższa a stosuje ten suchy szampon od dobrych 6 lat.
- Brudzi.
- Niestety objętość nie jest obecna cały dzień.
- Pomimo tego że jest to wersja dla brunetek, z bliska (jeśli się NA PRAWDĘ dobrze nie wytrzepie) można odnieść wrażenie że człowiek stał blisko jakiegoś remontu.
22 stycznia 2020, o 19:51
Zdecydowanie najgorszy od Batiste
Miałam już chyba każdy suchy szampon od Batiste i ten jest zdecydowanie najgorszy.
Po pierwsze, brudzi niemiłosiernie. Nie tylko włosy, jak się okazuje, ale dłonie, ubrania, wszystko. Nawet kilka godzin po aplikacji, po przejechaniu dłonią po włosach, mamy gwarantowane brudne i lepkie dłonie.
Jeśli chodzi o działanie, odświeża włosy na znacznie krócej niż pozostałe produkty z tej marki, a nawet wydawało mi się że trzeba użyć znacznie większą ilość żeby wyglądało dobrze.
ZALETY: W sumie same minusy
WADY: Brudzi strasznie
Włosy brudne wiele godzin
Krócej działa