Maseczki w płachcie

SKIN79 Honey, Nude Seal Mask Miodowa maska do twarzy w płachcie

Ola1419
    1 września 2018 o 12:44
    Miodek = regeneracja!
    Kocham, kupuję i stosuję wszelkiej maści kosmetyki, które w składzie mają miód. Maski w płachcie też lubię szalenie ze względu na łatwość stosowania. Połączenie obu tych cech to dla mnie ideał kosmetyczny i tak jest w tym przypadku. Maska świetnie nawilża, odżywia. Moja cera pochłania ją niczym gąbka. Bardzo dobra dla osób, które borykają się ze suchymi skórkami, podrażnieniami. Produkt nie uczula, ma dobry naturalny skład i jest w przystępnej cenie.
  • 18 czerwca 2018 o 14:48
    Całkiem ok
    Bardzo lubię maseczki w płacie i kiedy tylko trafię na okazyjną cenę kupuje coś nowego do wytestowania :-) Nie inaczej było w tym przypadku, maseczkę kupiłam za jakieś 6 zł na stronie polskiego dystrybutora. Maseczka ma ładne żółte opakowanie. W środku znajduje się cienki, elastyczny płat, bardzo mocno nasączony esencją. Płat dobrze dopasowuje się do twarzy i zostaje na swoim miejscu nawet podczas spacerów :-) Esencja jest przezroczysta, o żelowej konsystencji i lekkim miodowym zapachu. Po nałożeniu na twarz maseczka daje uczucie przyjemnego orzeźwienia, jest świetna na koniec upalnego dnia. Maseczkę nałożyłam na twarz na około 20 minut. Resztę esencji z opakowania wklepałam w szyję i dekolt. Po ściągnięciu płata na twarzy pozostało sporo esencji, trochę ją wmasowałam w skórę, a później pozostawiłam do wchłonięcia. Ostatecznie została mi na twarzy lepka warstwa, zastanawiałam się nad zmyciem jej ale stwierdziłam że szkoda zmarnować takie dobrodziejstwo ;-) i wklepałam w cerę krem Bielenda Botanic Aloes i opuncja. Krem również miał problem z wchłonięciem się i w końcu poszłam spać z takim dziwnym filmem na twarzy. Rano porządnie to zmyłam. Jeśli chodzi o efekty to zauważyłam, że cera po maseczce była nawilżona, odżywiona, ukojona. Zauważyłam również subtelny efekt glow. Całkiem nieźle jak za parę zł. Ogólnie polecam, chociaż wydaje mi się że lepiej usunąć nadmiar esencji z twarzy jakimś tonikiem i od razu pozbyć się tej lepkiej warstwy.
    Zalety:
    • elastyczny płat, dobrze dopasowuje się do twarzy i nie ślizga się po skórze
    • dużo esencji
    • ładny zapach
    • daje uczucie orzeźwienia
    • nawilża, odżywia i koi cerę
    • nadaje lekki blask skórze
    Wady:
    • po ściągnięciu płata nadmiar esencji nie wchłania się całkowicie i tworzy lepką warstwę na skórze
    • opłaca się ją kupić na promocji, cena regularna wydaje mi się za wysoka
  • 25 lutego 2018 o 19:17
    przyjemna
    Kupiłam ją na wyprzedaży na stronie producenta, jeśli dobrze pamiętam za ok 5 złotych. Jak na taką cenę, maska była bardzo przyjemna. Porządnie nawilżyła moją skórę, nie wywołała podrażnień. Płat z dobrej jakości materiału, miękki, dobrze docięty, łatwo dał się dopasować i był solidnie nasączony esencją. Dodatkowo nie zauważyłam aby zsuwał się z twarzy. Po zastosowaniu maseczki pozostało sporo esencji na skórze i dodatkowo w opakowaniu - zastosowałam ją następnego dnia jako serum, co może być dodatkowym atutem tego produktu. Skóra po takim zabiegu była aksamitna w dotyku. nawilżona i ukojona, szczerze polecam!

Zobacz także inne Maseczki w płachcie