Odżywki do włosów

Dove Nourishing Secrets, Glowing Ritual, Conditioner Odżywka do włosów

Miroku
    23 lutego 2024 o 22:23
    Bardzo przyjemna
    Moje włosy-długie, w dobrej kondycji, nie mam problemów z przesuszaniem czy łamliwością, z natury są proste, gładkie i niskoporowate. Niefarbowane-po 1,5 roku hendigowania wracam do naturalnego koloru(ostatnie hendigo nakładane było 28.01.2023) . Dosyć gęste, ale niezbyt grube, skłonne do obciążania oraz strączkowania. Skóra głowy przetłuszczająca się i dosyć wrażliwa na czynniki typu stres, zmiana wody/klimatu. Moje włosy bardzo lubią takie drogeryjne silikonowe odżywki i te z Dove są jednymi z naszych ulubieńców. Recenzowana wersja przepięknie pachnie-to taki mleczno-kwiatowy zapach, bardzo przyjemny oraz kojący, aż szkoda, że nie utrzymuje się na włosach dłużej. Działanie jest absolutnie poprawne oraz zaspokajające moje potrzeby-odżywka zmiękcza oraz wygładza włosy, kondycjonuje je. Ułatwia rozczesywanie, niweluje elektryzowanie(także zimą gdy narażam włosy na syntetyczny materiał mojego szalika), po wysuszeniu włosy dobrze się układają, wyglądają zdrowo i są pełne blasku. Na dłuższą metę widzę, że produkt chroni je przed uszkodzeniami oraz niekorzystnymi czynnikami, bo kondycja moich włosów nie pogorszyła się podczas stosowania tej odżywki, a codziennie je myję mocnymi szamponami oraz suszę suszarką plus zazwyczaj włosy noszę rozpuszczone co zwiększa ryzyko ich uszkodzeń. Konsystencja produktu jest dokładnie taka jaką uwielbiam w odżywkach do włosów-gęsta i kremowa, ale dająca dobry poślizg podczas aplikacji, dzięki temu czuję, że coś na pasma nakładam i można odżywkę dobrze w nie wmasować. Mimo swojej dosyć treściwej konsystencji nie obciąża włosów, po wysuszeniu nie są przyklapnięte, zaś w ciągu dnia nie ma strączków oraz szybszego przetłuszczania się-dla mnie to ważne z racji posiadania tłustej skóry głowy.
  • 21 maja 2019 o 15:28
    Jedwabiste gładkie włosy
    Nowa linia Nourishing Secrets Glowing Ritual powinna zapewnić połysk i uczucie jedwabistej gładkości włosom, tego jest mleko ryżowe. To mleko zawiera wiele witamin i jest niezwykle znane z intensywnego nawadniania. Idealny zarówno dla skóry jak i włosów! Ponadto kwiat lotosu jest również ważny, ponieważ oznacza pokój i czystość. Kwiat lotosu ma również uspokajające, opiekuńcze właściwości. Dość typowe opakowanie dla firmy Dove, kwiat lotosu jest centralnym elementem Nourishing Secrets Glowing Ritual linii, która jest wyraźnie widoczna na opakowaniu. Idealne na wiosenne dni. Odżywka z linii Glowing powinna intensywnie nawilżać włosy, dzięki wodzie ryżowej i kwiatowi lotosu. Dla jedwabiście miękkich włosów z pięknym połyskiem! Włosy są wzmacniane od wewnątrz przez pielęgnujące składniki. Myślę, że to dobra odżywka, konsystencja nieco podobna do maski. Sprawia, że ​​moje włosy błyszczą i są jedwabiste, miękkie. Wszystko, czego szukam w odżywce! Minusem po dłuższym czasie włosy zaczynaja się szybciej przetuszczać, ale to pewnie wina większej ilości użycia. Głównymi składnikami odżywki są: woda (woda), alkohol cetearylowy (składnik wiążący), dimetikon (składnik pielęgnacyjny), stearamidopropylodimetyloamina (składnik łagodzący), amodimetikon (składnik pielęgnacyjny), chlorek behentrimonium (odżywia, rozplądza i wzmacnia włosy) , glikol butylenowy (środek wiążący), chlorek cetrimonium (zapewnia, że ​​włosy nie staną się statyczne) Wiele składników odżywczych i pielęgnacyjnych, nie źle !!!
  • 14 grudnia 2018 o 22:47
    Dobra
    Odżywka nie obciąża włosów a to duży plus. Ładnie pachnie nawet po wyschnięciu włosy pachną kwiatem lotosu.Bardzo przyjemny zapach który się długo utrzymuje. Nie zauwazylam żadnych wad. Włosy wyglądają na zdrowe a czy są bardziej błyszczące? Ciężko mi określić.
    Zalety:
    Wady: