Odżywki do włosów

Anwen Anewn Emolientowa Melisa 200 ml C676-11821

saajko
    8 marca 2025 o 7:59
    dobra odżywka emolientowa
    Ta odżywka sprawdziła się u mnie tak samo dobrze, jak inne odżywki tej marki, ale jednak osobiście wolę inny emolient z ich kolekcji. O tym produkcie nie mogę jednak powiedzieć złego słowa. Działa tak jak emolientowy produkt działać powinien. Wygładza włosy, sprawia, że wyglądają lepiej i są przyjemniejsze w dotyku. Nie wykluczam, że jeszcze kiedyś do melisy wrócę.
  • 14 sierpnia 2024 o 10:11
    Klasyczny emolient, który zawsze musi znaleźć miejsce w mojej kosmetyczce
    1) Opakowanie Anwen, Odżywka do włosów o wysokiej porowatości `Emolientowa Melisa` posiada wygodne, klasyczne opakowanie, w formie takiej tubki. Produkt się nie wylewa, jest wygodny w użyciu. Szata graficzna powiązana z nazwą odżywki. 2) Konsystencja/zapach Konsystencja produktu kremowa, nie wodnista. Zapach - delikatny, nie drażniący, melisa. 3) Skład Odżywka w składzie nie zawiera substancji wysuszających. W przeważającej części są to składniki emolientowe. Również znajdują się składniki mające działanie nawilżające (humektanty) np. mocznik, lecz ich stężenie, jak zapewnia producent jest dość niskie, co czyni odżywkę - emolientową. Nie zawiera silikonów. 4) Działanie zapewnione przez producenta "Dzięki emolientom Twoje włosy staną się bardziej gładkie, błyszczące i elastyczne. Zmniejszy się ich podatność na puszenie." Producent zapewnia, że włosy dzięki zawartości składników emolientowych - tj. różnych rodzajów olei - nie będą się puszyć. Dodatkowo będą gładkie i błyszczące. 5) Działanie faktyczne Po użyciu odżywki faktycznie włosy są wygładzone. Dzięki zawartości emolientów łuska włosy zdaje się być bardziej domknięta i włosy nie puszą się. Idealnie sprawdza się również do emulgacji oleju z włosów. 6) Podsumowanie Jest to już moje chyba 4 opakowanie, więc to o czymś świadczy. Odżywka zapewnia mi efekt wygładzenia włosów, bez puszenia. Faktycznie jest prawie całkowicie emolientowa. Odżywka nie zawiera silikonów, przez co nie powoduje takiego całkowitego efektu sypkich włosów. Jednak przyczynia się do domknięcia łuski włosa, co właśnie sprawia, że włosy są gładkie. Moja ocena? 9/10!
    Zalety:
    • Działanie wygładzające
    • Przyjemny, delikatny zapach
    • Wygodne opakowanie
    • Emolientowy skład
    • Nie powoduje puszenia się włosów
    xiyaa
    24 czerwca 2024 o 19:37
    Ciężko mi go ocenić
    Słyszałam dużo pozytywnych opinii na temat Anwena, więc chciałam go przetestować na moje wysokopory. Zaczynając od samego opakowania - niestety nieszczelne. Zostawiałam go często w brodziku kiedy myłam włosy i co zgrozo, za każdym razem pochłaniał wodę w zamknięcie przez co można było bardzo łatwo potem o zepsucie się produktu. Samo wieczko nie chciało się zamykać, więc strzelam że miałam akurat wadliwą serię. Zapach dość inny niż typowe dzisiejsze odżywki do włosów, które pachną jak z salonu fryzjerskiego czy też słodko. Tutaj pachniało akurat roślinami - melisą. Jeśli chodzi natomiast o sam produkt, czy coś zdziałał niesamowitego na moich włosach? No nie, nie zauważyłam żadnych zmian odkąd zaczęłam używać tego produktu przez kilka miesięcy. Nie widziałam poprawy w nawilżeniu czy też w puchu. Miałam wrażenie, że daję na siebie produkt który i tak nic nie robi.
    Pulpix
    21 stycznia 2024 o 20:42
    Nie pachnie melisą D:
    Mam wysokopory rozjaśniane i generalnie lubię się z różą od Anwen. I do róży wrócę. Działa na moich włosach tyle co nic. Zero wygładzenia, naolejowania, no nic. Największe rozczarowanie - nie pachnie melisą D:
    Zalety:
    • ot średniak
    Wady:
    • nie pachnie melisą!
  • 25 lutego 2023 o 10:02
    Do tej pory to moja najlepsza odżywka od Anwen, a do wysokoporów miałam już chyba wszystkie
    Markę Anwen poznałam już jakiś czas temu, za sprawą produktów tj. szampon kawowy, proteinowa orchidea czy emolientowa róża. Tak naprawdę żaden z nich niczym mnie nie zaskoczył, w każdym coś było dla mnie nie tak. Aż trafiłam na „Emolientową melisę” (która idealna też nie jest) i mogę śmiało stwierdzić, że jest to do tej pory najlepszy kosmetyk od Anwen jakiego używałam. „Emolientowa melisa” wygląda praktycznie jak każdy inny kosmetyk Anwen. Nie da się ich pomylić z żadną inną marką. Prosta grafika, jasne informacje. Trochę bałam się tego produktu, że przeciąży moje włosy tak samo jak emolientowa róża, i tak samo zabije „zapachem”. Byłam w niezłym szoku przy pierwszym użyciu. Konsystencja kremowa, dobrze mi znana z innych produktów od Anwen (choć jakoś tak… mniej wydajna?), brak obciążenia włosów iii…. szok! Delikatny zapach (co u Anwen jest chyba niespotykane). Jak dla mnie nie pachnie melisą, niestety wyczuwam olej brokułowy. Przy dłuższym stosowaniu może męczyć, mimo iż jest dosyć subtelny. Lubię moje włosy po tej odżywce, nie puszą się, nie strączkują, wyglądają dobrze nawet na drugi dzień. Jest to zdecydowanie lżejsza odżywka od róży, więc jeśli włosy się z nią nie polubiły, to na 99% polubią się z melisą. Śmiało mogę powiedzieć, że jest to mój ulubiony dotychczas kosmetyk tej marki.
    Zalety:
    • przystępna cena (jeśli kupimy w promocji, cena regularna moim zdaniem jest dosyć wysoka)
    • nie obciąża włosów tak jak jej siostra róża
    • daje dobry efekt wizualny na włosach, są miękkie, błyszczące
    • wygodne opakowanie w postaci tuby
    Wady:
    • wysoka cena regularna
    • dziwny zapach (brokuła?) nie mający nic wspólnego z melisą
    • słabo wydajna w porównaniu do innych odżywek Anwen (wystarczyła mi na niecały miesiąc użytkowania 3 - 4 razy w tygodniu)