Żele pod prysznic

Balea Dusche & Ölperlen mit Pfirsich-Duft Żel pod prysznic

• 20 kwietnia 2020 o 20:03
    Boski! Uwiebilam produkty Balea
    ????Żel ma bardzo ładny, kobiecy, słodki zapach. ????Dobrze się pieni, przez co jest wydajny. ????Ma kremową konsystencje i dobrze się rozprowadza. ????Dobrze myje i oczyszcza skórę. ????Nie wywołuje żadnych podrażnień. ????To naprawdę fajny i dobry żel pod prysznic. ????Szkoda tylko, że ta marka nie jest dostępna w Polsce, ale zawsze można wybrać się do Niemiec albo poszukać w internecie.
  • 15 listopada 2019 o 21:49
    Soczystości
    Bardzo lubię brzoskwiniowe żele, a ten po prostu pachniał bosko! Jak prawdziwa, dojrzała, słodziutka brzoskwinka <3 To chyba najbardziej wiernie oddany zapach owoców spośród wszystkich moich brzoskwiniowych specyfików. Strasznie lubiłam go używać, ale nie codziennie - trochę go oszczędzałam, taki był ten zapach udany :) Oprócz pysznego aromatu żel był taki, jak inne z Balei: świetnie się pienił, dobrze spłukiwał, w żaden sposób nie podrażnił mojej skóry i nie wysuszył. Perełki olejku robiły fajny efekt wizualny, bo czy działały w jakiś sposób na skórę - nie wiem, nie odczułam tego. Zapach trzymał się na mnie kilkanaście minut. Buteleczka była urocza, a zatyczka działała bez problemu. Zużyłam go do ostatniej kropelki odwracając pod koniec do góry nogami w koszyczku pod prysznicem, gdzie pięknie sobie spłynął. Nie wyrzuciłam butelki, czasem przelewam do niej żele czy szampony z większych butli (swoją drogą czekam na kosmetyki w opakowaniach uzupełniających ;) tak mi się marzy czasami :P). Kupiony był na Słowacji za około 7 zł. Polecam z całego serca fanom brzoskwiń :D
  • 4 listopada 2019 o 21:02
    Uwielbiam
    Świetnie pieniący się żel pod prysznic. Zapach przecudny, ta seria z perłami olejkowymi zdecydowanie jest moją najbardziej ulubioną. Żel gęsty i wydajny. SKóra po nim jest nawilżona, gładka i pachnąca
    Zalety:
    • cena, nawilżenie, wydajność
    Wady:
    • słaba dostępność w Polsce
  • 2 kwietnia 2019 o 6:41
    cudo!
    Pamiętając moje ostatnie faux pas z zwykłym olejkiem, tym razem powąchałam i przepadłam. Jest to połączenie tego olejku pod prysznic i brzoskwini. A cenowo wychodzi korzystniej wziąć dla nas ten niż zwykły. Przynajmniej w czeskim DM. Pierwsze wrażenie jakie na mnie zrobiło to to że olejek jest treściwy. Przez co jest wydajny. Wcale nie przecieka nam przez palce. Oraz ma w sobie małe granulki. Po kąpieli mam uczucie nawilżenia. Nie jest ono takie same jak po nałożeniu balsamu. Ale w sumie to może równać się z takim jak te wszystkie kremy pod prysznic. Zaś skóra po użyciu w dotyku jest miękka i jedwabista. Nie zauważyłam aby się zbytnio pienił, w końcu to olejek. Ale za to świetnie myje ciało. Po jego użyciu czuje się odprężona i gotowa do snu. Nie podrażnił mojej skóry, ani nie uczulił. Tym razem chętnie powrócę do tego olejku. Działa tak samo jak tamten zwykły, a przy okazji nie śmierdzi. Ale za to pachnie ładnie brzoskwinią.
  • 12 marca 2019 o 18:20
    Godny polecenia
    Żel jest bardzo gęsty, a przez to bardzo wydajny. Ma piękny zapach brzoskwini, choć w kontakcie z wodą zmienia się w troszkę chemiczny ... Jednak za tak niską cenę żel jest naprawdę rewelacyjny. Nie wysusza skóry, ale sam zapach nie utrzymuje się na niej długo. Opakowanie jest bardzo ładne i poręczne.
    Zalety:
    • niewielka cena
    • ładne, poręczne opakowanie
    • nie wysuszał skóry
    Wady:
    • w kontakcie z wodą żel zmieniał zapach na nieco chemiczny, sztuczny
    • zapach słabo się utrzymuje na skórze

Zobacz także inne Żele pod prysznic