Żele pod prysznic

AA My Beauty Power, Super nawilżający żel pod prysznic `Opuncja`

• 5 listopada 2024 o 20:22
    Może być
    Plastikowe, przeźroczyste opakowanie z jasnoróżową szatą graficzną i zamknięciem na klik. Kosmetyk ma żelową, emulsyjną konsystencję o delikatnym zapachu, który jest przyjemny. Znajdziemy tu glicerynę, ekstrakt z opuncji i róży damasceńskiej. Żel łatwo się rozprowadza i delikatnie się pieni. Po użyciu skóra jest cudownie wygładzona i miękka. Nie wysusza skóry, ale dobrze oczyszcza i odświeża. Delikatnie nawilża i jest bardzo wydajny. Może być.
  • 3 marca 2024 o 20:51
    Bardzo przyjemny i wart uwagi
    Jakiś czas temu wpadł w moje ręce ten o to żel z serii aa. Wcześniej nie miałam okazji testować żadnego produktu do kąpieli tej marki. Jestem pozytywnie zaskoczona tym produktem. Duża butelka dobrze utrzymująca sie w dłoni podczas kąpieli, zamknięcie na klik które powoduje, że produkt się nie wyleje. Kremowa lekko błyszcząca konsystencja która po kontakcie z wodą lekko się pieni. Produkt ten domywa ciała tak jak trzeba pozostawiając uczucie czystości. Jeśli chodzi o zapach to z pewnością nie jest drażniący taki lekko pachnący opuncja. Jeśli ktoś lubi produkty które się bardzo pienią to nie przypadnie im do gustu dla mnie jednak nie ma to dużego znaczenia. Myślę, że jego wydajność wysrcza na dwa miesiące użytkowania a jęli ktoś z natury mało używa zelu w czasie kąpieli to jeszcze na dłużej.
    shewild
    23 stycznia 2024 o 20:40
    Niezwykle delikatny, używałam z przyjemnością
    Nie miałam wielkich oczekiwań co do tego żelu, a tak pozytywnie mnie zaskoczył! Kiedyś kupiłam kilka żeli od AA, bo ogólnie markę lubię, choć nie miałam zbyt wiele do czynienia z ich kosmetykami do ciała, no i tak teraz od jakiegoś czasu ich używam. Żel malinowy tego producenta mnie w ogóle nie zachwycił, ale z tym jest inaczej! Ładnie pachnący, pielęgnujący, aksamitny i delikatny dla skóry. Prysznic z jego użyciem to była dla mnie przyjemność. Duża butelka to zawsze duży plus, i tu jest nie inaczej. Żelu używałam ok. 2 miesiące, na co dzień, a jeśli ktoś jest oszczędny to pewnie wystarczy i na dłużej :) Ja nie wylewam na siebie dużych ilości, ale bywa, że dość obficie dozuję, zwłaszcza gdy żel się nie pieni. Butelka jest smukła, dobrze się ją trzyma w dłoni. Ma zamknięcie na klik, a otwór do dozowania jest odpowiedni i nic się przesadnie nie wylewa. Żel ma bladoróżowy kolor z perłową poświatą. Na skórze nie pieni się zbyt mocno, raczej bym rzekła, że minimalnie. Odrobinę wchodzi w reakcję z wodą, ale ogółem to myjemy się właśnie emulsją-żelem i nie widać za bardzo piany na skórze. Nie przeszkadza to jednak w dokładnym myciu, po prysznicu czuć odświeżenie i czystość. Żel pomimo swojej gęstości z łatwością się rozprowadza na skórze, nie zostawia żadnej wyczuwalnej warstwy i wraz z wodą dokładnie się zmywa. Jeśli chodzi o zapach to mi się osobiście spodobał. Jakby kwiatowy, z nieco kwaskowatą nutą, faktycznie przypomina trochę opuncję figową. Zapach przyjemnie otula podczas mycia, jest taki trochę jak nieco eleganckie perfumy. Delikatnie zostaje na skórze, ale nie trwa to długo i w ciągu dnia już go nie czuję. Mam skórę normalną, skłonną do przesuszenia w okresie zimowym. Żel świetnie dbał o jej kondycję w ostatnich tygodniach. Faktycznie w konsystencji żel jest bardziej miękki niż typowe żele, może "olejkowy" to za dużo powiedziane, ale jest na pewno przyjemniejszy, nie wysuszający, zostawia skórę miękką, gładką i jedwabistą w dotyku. Nie jest mocno myjący, łagodnie oczyszcza i daje poczucie odświeżenia, ale nie wysusza skóry i nie jest ona po prysznicu ściągnięta ani swędząca. Nie miałam też potrzeby sięgać po balsam, chociaż zazwyczaj i tak to robiłam po prostu z przyzwyczajenia, bo skóra np. na łydkach i ramionach przesusza mi się szybciej niż w innych rejonach. W ogóle po prysznicu czułam takie przyjemne uczucie na skórze, że jest ona nawilżona i zrelaksowana nawet po szybkim umyciu. Jak na drogeryjne standardy to myślę, że ten żel to jeden z fajniejszych jakie ostatnio przewinęły się przez moją łazienkę. Duża pojemność, skuteczne mycie, a do tego przyjemne traktowanie skóry. Dla mnie to był bardzo dobry żel i aż szkoda, że już go zużyłam. Kiedyś na pewno do niego wrócę.
  • 23 września 2023 o 11:22
    Lubię
    Kupiłam, bo chciałam bardziej olejkowy kosmetyk do mycia ciała. Konsystencja jest bardziej żelowa niż olejkowa. Zapach jest przyjemny i delikatny, nie utrzymuje się długo. Przyjemnie się pieni, wystarczy niewiele kosmetyku, jest wydajny i dość tani. Chętnie po jego sięgnę ponownie, ale pewnie jeszcze potestuje inne kosmetyki do mycia.
  • 5 lipca 2023 o 21:04
    Całkiem fajny
    Żel zamknięty jest w wygodnym plastikowym opakowaniu, które ładnie prezentuje się w łazience. Ma gęstą konsystencję, dobrze się pieni i ma bardzo ładny zapach. Żel dobrze myje skórę a jednocześnie nie wysusza jej. Po umyciu skóra jest świeża, nie ma uczucia ściągnięcia.
    Zalety:
    • Dobrze się pieni
    • Nie wysusza skóry

Zobacz także inne Żele pod prysznic