Rozświetlacze

Sensique Puder rozświetlający w kulkach

Nasi użytkownicy zostawili 119 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 21 marca 2022 o 6:49
    Wspaniały
    Zawsze bardzo ostrożnie podchodziłam do tego typu kosmetyków. Miałam odczucie że z kulek nie da się wydobyć kosmetyku.ze efekty będą słabe. Skuszona dobrymi opiniami kupiłam ten rozświetlacz. I nie żałuję,za pomocą pędzla idealnie można wydobyć ten rozświetlacz.nalozyc i pięknie rozświetlić twarz. Puder utrzymuje się długo.
    Zalety:
    • Efekty
  • 20 lutego 2022 o 8:35
    idealny dla jasnych cer
    Producent opisuje ten puder jako rozświetlacz i kiedy go przetestowałam w sklepie zachwyciła mnie brzoskwiniowa poświata - uwielbiam taki efekt zdrowej, lekko lśniącej skóry. Jest to tania marka, w dodatku często miewająca promocje, więc nawet się nie zastanawiałam. W dodatku ich cienie, róże i typowe rozświetlacze już znam, czytałam też część opinii, więc mniej - więcej wiedziałam czego się spodziewać. Naprawdę mniej więcej, bo kosmetyk... jest dziwny. W pudełeczku mieszanka kulek w 4 chyba odcieniach (różowe, jasno-, średnio- i ciemniej-beżowe) zła wiadomość - nawet nie zakrywa dna... Najpierw mam wrażenie, że na pędzel nic się nie nabiera, a na twarzy okazuje się całkiem zauważalnym różem. Dobra wiadomość - odcień jest bardzo naturalny i trudno sobie zrobić nim krzywdę nawet przy bardzo jasnej karnacji. Zła / dobra wiadomość: drobinki rozświetlające nie są mocno widoczne (dla mnie akurat dobra, bo choć lubię połyskujące róże to już efekt podkreślenia struktury skóry już nie zawsze, ale jeśli ktoś tego właśnie szukał to może być rozczarowany). No i struktura - kulki. Gadżet. Dobra wiadomość - dla tych, co lubią zabawę przy makijażu - tak, będzie mieszanie, grzechotanie, nabieranie na pędzel itd. Zła wiadomość - szukanie kulek, które weszły w pędzel lub spadły na podłogę może nie być czynnością, którą polubimy. Ten puder jest trochę bardziej zbity w konsystencji od innych, których używam, co z jednej strony pozwala nabierać niewielką ilośc kosmetyku i uzyskiwać bardzo naturalny efekt, z drugiej zaś - no właśnie, zwiększa szanse na zgubienie kulek. Dlaczego by nie zrobić takiego pudru prasowanego? Efekt byłby taki sam...? No właśnie nie, bo kulki dają jeszcze możliwość indywidualizacji. Można mieszać ze sobą różne odcienie i uzyskać idealny odcień. Kusi mnie trochę aby ten róż rozdzielić i dorzucić do jednej części nieco ciemniejszych, brązujących i mieć drugi róż w odcieniu bardziej neutralnym, beżowym. Opakowanie przezroczyste, duże, pewnie ma chronić przed wysypywaniem kulek. U mnie nie popękało, nie porysowało się i napisy się nie zdzierają, ale raczej nie wrzuciłabym go do torebki, a gdybym chciała wziąć na wyjazd to pomyślałabym o "unieszkodliwieniu", aby uniknąć niespodzianki w bagażu. Ostatecznie przełożyłam do słoiczka po kremie, bo tak mi wygodniej. Tak czy inaczej - dziwny, ale będę używać.
    Zalety:
    • odcień (ładnie wygląda jako róż) i w przypadku jasnej cery nie zrobi plam, jest naprawdę super naturalny po aplikacji, w zasadzie nie potrzebuje blendowania
    • struktura
    • formuła
    • efekt
    Wady:
    • odcień (jako rozświetlacz, czyli zgodnie z nazwą, nie sprawdzi się na mojej skórze)
    • struktura (czasem chciałabym, żeby szybciej się nabierał....)
    Drogeria Natura
  • 11 października 2018 o 12:11
    Dobre dla lubiących subtelny efekt
    Kuleczki wyglądają w opakowaniu bardzo obiecująco. Efekt po nałożeniu jest bardzo subtelny, dla osób które nie lubia zbytniego rozświetlenia. Trzeba sporo produktu nałożyć aby był widoczny. Produkt nie do wykorzystania, starcza na bardzo długo (ja nie byłam w stanie ich zużyć do końca
  • 7 kwietnia 2018 o 14:52
    Nieporozumienie
    Ten kosmetyk nie pozostawia na mojej skórze niczego - koloru, rozświetlenia... Wygląda dokładnie tak samo jak przed użyciem. Może komuś się sprawdza (czego ja nie rozumiem), ale mi zupełnie nie.
  • 6 czerwca 2017 o 0:15
    wielka niewiadoma
    Ciężko coś konkretnego powiedzieć o tym produkcie, chociaż miałam 2 albo 3 opakowania. Zachęciła mnie atrakcyjna cena podczas promocji i fakt, że w sumie nie miałam żadnego dobrego produktu w kulkach. To był mój pierwszy rozświetlacz i w rozczarował mnie. Słabo go było widać, zdecydowanie za dużo było różowych kulek, a rozprowadzanie go po twarzy nie było najłatwiejsze, jeśli chciało się uniknąć dziwnych plam kolorów. Dawałam mu szansę kilka razy, ale albo nie było po nim praktycznie śladu, albo zachowywał się dziwnie, bo kolory nie mieszały się dobrze. Wielki plus za super zapach i dość dobrą kondycję kuleczek - ich wielkość sprawiała, że nie wchodziły w pędzel, jak niektóre, np. z Avonu i nie rozsypywały się.
    Drogeria Natura