Rozświetlacze

Wibo #Wibomood, Shimmer Rozświetlacz do twarzy

• 12 stycznia 2025 o 18:48
    Blask rozświetlenie z wibo
    Rozświetlacze Wibo #Wibomood to ciekawa tania propozycja choć mają swoje specyficzne cechy. Posiadam dwa odcienie – 01 *Delicious Toffee* i 02 *Sweet Candy*. Odcień 01 zachwyca ciepłym, złotym blaskiem, idealnym dla osób preferujących mocno rozświetloną, letnią aurę. 02 to chłodniejszy, szampańsko-różowy ton, który pięknie prezentuje się na jaśniejszych karnacjach. Jeśli chodzi o konsystencję, zauważyłam różnicę między nimi – 01 z czasem zrobił się grudkowaty, podczas gdy 02 wciąż jest gładki i lekko "mokrzy" w dotyku. Na twarzy jednak oba prezentują się podobnie, tworząc subtelną taflę bez widocznych drobinek. Mimo tych różnic rozświetlacze nie przyciemniają cery, co dla mnie, jako osoby o jasnej skórze, jest dużym plusem. Na ciemniejszej karnacji 02 może delikatnie rozjaśniać, ale efekt nie powinien być zbyt mocny. Ogólnie trwałość średnia trzeba dokładać. Podsumowując, Wibo #Wibomood to udane rozświetlacze dla osób, które lubią eksperymentować z różnymi tonami. Nie są to najbardziej neutralne odcienie, ale za tę cenę oferują naprawdę dobrą jakość i efekt, który wciąż mnie zachęca do ich używania. Zakupiłam w Rossmann na promocji
    Zalety:
    • Delikatne kolory dla jasnej karnacji, rozświetla
    • Nie podrażnia skóry
    Wady:
    • Konsystencje inne
  • 3 marca 2024 o 4:25
    Miałam dwie wersje kolorystyczne (jeśli tak to mogę określić) tego produktu
    Ok, a więc zacznijmy od tego, że bodajże miałam dwie wersje tego konkretnego produktu. Jeden był w takiej bardziej ciepłej oraz szampańskiej osłonie a drugi był taki bardziej biały tudzież, bardziej perłowy. Co do tego pierwszego raczej szału nie było, bo był to bardzo klasyczny rozświetlacz do twarzy. Robił to co miał robić, ale też bez jakiegoś większego efektu "wow"! A co do zaś tej perły to mam ogromny dylemat i jestem strasznie zmieszana jeśli mam być całkowicie szczera. Patrząc na niego w opakowaniu wyglądał on mega jasno i sądziłam, że będzie on zwyczajnie na skórze wyglądać biało (na czym w sumie dużo bardziej mi zależało jeśli mam być szczera), ale niestety zamiast tego dostałam niebieskie brokatowe drobiny w tym produkcie co mnie mega zawiodło :'(. Tak, tak strasznie nie podoba mi się ten niby drobny aspekt a tym produkcie... Wolałabym aby ich nie było i były same białe drobiny, które nawet mógłby robić tafle na twarzy no, ale niestety tego w tym produkcie nie ma, co mnie mega smuci. A co do trwałości tego produktu to jest ona zwyczajnie w świecie... W porządku? Wiecie no, raczej szału nie ma, ale jest w miarę przyzwoicie prócz tego, że czasami ten produkt potrafi ci się przesunąć na twarzy :'( Ale ogólnie jest zwyczajnie w świecie "w porządku". Myślę, że te rozświetlacze znajdą gdzieś tam swoich zwolenników.
  • 3 października 2020 o 20:02
    Całkiem dobry rozświetlacz
    Jest to typowy rozświetlacz dający efekt tafli. Występuje w dwóch odcieniach (nr 1 Delicious Toffie i nr 2 Sweet Candy). Odcień nr 1 Delicious Toffie ma nieco ciemniejszy kolor od innego kasetkowego rozświetlacza Wibo Viva-A-Viva w odcieniu Ethereal, ale jest jaśniejszy i bardziej złoty niż kasetki Wibo Zmalowana nr 1 Golden Cream czy HD Shimmer nr 3 Sun Ray. Z kolei odcień nr 2 Sweet Candy ma elegancki szampański kolor (nie tak jak metalicznie różowy HD Shimmer nr 1 Moonlihgt). Oba są długotrwałe i nie osypują się.
    Zalety:
    • uniwersalne kolory
    • brak osypu
    • trwałość
    • niska cena
    • efekt tafli
    Wady:
    • nieco zbyt żółtawy kolor rozświetlacza nr 1 Delicious Toffie
    lergie
    14 maja 2020 o 17:46
    Byłam sceptyczna
    Rozświetlacze z kolekcji stałej I Choose What I Want do dziś dnia nie kuszą mnie swoją kolorystyką, zaś któregoś dnia korzystając z promocji złapałam Wibo Mood 01 Delicious Toffee, bo wydał mi się piękny złoty. Z czasem dorobiłam się także 02 Sweet Candy jak Rossmann postanowił wyprzedawać ten kolor ostatecznie. Oba Wibo Mood są sobie nie równe w konsystencji. Dlaczego? Z czasem 01 dorobił się grudek, zaś 02 wciąż jest gładką strukturą. W zasadzie pod palcem 02 wydaje się być nieco bardziej "mokra", śliska w konsystencji. Ale nałożone swatchem lub na twarzy konsystencja już jest mniej więcej taka sama. Oba rozświetlacze dają piękną taflę bez drobinek. 01 jest mocno złota (bardzo ciepła), zaś 02 chłodno-szampańska (minimalnie różowa, wręcz srebrna, chłodna). Są bardzo różne. Posiadam także rozświetlacz od Viva-a-viva, on jest jakby idealnie po środku nich. Żaden z nich nie przyciemnia, a ja jestem bladzioch i zwracam na to uwagę. Na ciemnych karnacjach podejrzewam, że 02 może trochę rozbielić, ale nie jestem tego pewna. Całkiem przyjemne rozświetlacze, choć kolory nie są zbyt neutralne, to było warto ich spróbować. Wciąż po nie sięgam czasem. Tanie i dobre.
    Zalety:
    • Mały, można brać w podróż
    • Dwa kolory do wyboru (ciepły i zimny)
    • Nie przyciemnia skóry pod kątem padania światła
    • Gładki w dotyku
    • Dają piękną taflę bez drobinek
    • Efekt mokrej skóry
    • Tani
    • Swego czasu dostępny
    Wady:
    • Na 01 z czasem robią się grudki
    • Chyba już niedostępne/trudno dostępne
    canbria
    20 kwietnia 2020 o 17:14
    Kompaktowy rozświetlacz
    Oceniam odcień 1 Delicious Toffie - rozświetlacz w złotej, ciepłej tonacji Z rozświetlaczami przez bardzo długi czas było mi nie po drodze. To jeden z tych kosmetyków, do którego przekonałam się całkiem niedawno, bo jakieś dwa lata temu, a maluję się już około 15. Co tu dużo mówić, kojarzyły mi się tandetnie, poza tym, jako posiadaczka mieszanej skóry, mam tę nieprzyjemność, że szybko się wyświecam i zawsze tłumaczyłam to sobie w ten sposób: "Po co mam nakładać rozświetlacz, skoro za godzinę (góra dwie) sama z siebie będę się błyszczeć i to na całej twarzy?". Rozświetlacz Wibo kupiłam na promocji -55%, więc nie kosztował mnie dużo i przetłumaczyłam sobie to tak, że w razie czego, jeśli nie wypali, będę miała kolejny złoty cień do powiek. Zaczęłam używać i wraz z coraz większą zajawką na makijaż, przekonałam się do tego typu produktów, Alleluja! Mam już kasetkę Wibo, więc gdy tylko kupiłam ten rozświetlacz, wpięłam go do domku, gdzie przywitał się z pozostałymi współlokatorami, czyli cieniami oraz pudrem. Lubię to rozwiązanie Wibo polegające na tym, że kompletujemy swój własny zestaw. Poręczne i wygodne, gdy gdzieś jedziemy, możemy wpiąć lub wypiąć i zabieramy ze sobą tylko te kosmetyki, których potrzebujemy. Dodatkowo, w małej kasetce możemy pomieścić cienie, róż, rozświetlacz, bronzer, puder, także całkiem komfortowo :) Rozświetlacz jest bardzo drobno zmielony i śmiało możemy nim uzyskać efekt tafli, poszczególne drobinki nie są widoczne na skórze. Ma ładny, złoto-szampański kolor, z tego względu uważam, że najlepiej będzie się sprawdzał u osób z nieco ciemniejszą karnacją niż moja. Ja jestem jasna, nałożony lekką ręką, wygląda jeszcze ok, ale jeśli mamy zimę i nałożę go więcej - wtedy jest u mnie ciut za ciepły, za złoty. Najlepiej prezentuje się, gdy złapię trochę słońca. Wygląda wtedy bardzo naturalnie. Jest wydajny, natomiast warto także zaznaczyć, iż rozświetlacz nie jest moim punktem obowiązkowym podczas codziennego makijażu, mogę bez niego wyjść z domu, he he ;) Kosmetyk dobrze współpracuje z pozostałą kolorówką i bez zarzutu utrzymuje się w ciągu dnia na twarzy. Z powodzeniem można go użyć także jako cień do powiek. Niestety pyli się, jest pudrowy i po pewnym czasie używania, na jego powierzchni są widoczne maluteńkie zbrylenia, które 'odrywają' się, gdy zanurzam w nim pędzel. Niemniej jednak za tak niską cenę, zwłaszcza na promocji, jestem mu w stanie to wybaczyć.
    Zalety:
    • ładny, złota błysk
    • trwały
    • kompaktowy
    • współpracuje z kolorówką
    • tani
    Wady:
    • pyli się i lekko 'zbryla'
    • będzie zbyt złoty, ciepły dla jasnych, chłodnych typów urody