WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Oillan Effect, Nawilżający żel do mycia twarzy

• 31 stycznia 2019 o 22:21
    Rewelacja!
    Długo szukałam żelu do twarzy, po którym moja cera nie byłaby ściągnięta i przesuszona, aż trafiłam na tego gagatka! Już przy pierwszym użyciu zauważyłam, że moja twarz bardzo go polubiła. Delikatna konsystencja fajnie się rozprowadza na skórze, nie pieni się (plus za skład dla wrażliwców!) i łagodzi podrażnienia. Codziennie spędzam minimum 8 godzin w klimatyzowanym biurze i niestety muszę mocno walczyć o to, żeby przypadkiem jeszcze bardziej nie przesuszyć skóry... Z tym żelem to się udaje. Dokładnie zmywa resztki makijażu i zanieczyszczenia z całego dnia a po osuszeniu buzi nic mnie nie piecze! Przy innych żelach natychmiast musiałam nakładać krem na twarz bo inaczej odczuwałam duży dyskomfort spowodowany ściągniętą i podrażnioną skórą a tutaj nie muszę się z niczym śpieszyć. Polecam dla wszystkich, którzy borykają się z bardzo suchą i wrażliwą skórą. Opakowanie ma wygodną pompkę, dzięki której można idealnie odmierzyć potrzebną ilość produktu. Duża pojemność butelki sprawia, że wystarcza naprawdę na długo - sam żel w ogóle jest bardzo wydajny, niewielka ilość wystarczy na oczyszczenie całej twarzy. Żel ma taki trochę apteczny zapach, ale mi to nawet pasuje, przynajmniej wiem, że nie jest nafaszerowany sztucznymi zapachami.
    Zalety:
    • delikatna konsystencja
    • łagodna formuła
    • Nie wiem, czy faktycznie nawilża, ale na pewno NIE przesusza
    • bardzo wydajny
    • wygodne opakowanie
  • 22 stycznia 2019 o 12:01
    Polecam
    Świetny żel dla cery mieszanej. Dobrze usuwa zanieczyszczenia, sebum oraz codzienny makijaż. Przy mocniejszym makijażu oczu trzeba powtórzyć mycie. Nie jest typowym wysuszaczem i zdzieraczem, ma delikatną kremową konsystencję dzięki której nie wysusza i nie ściąga mi skóry, naprawdę mam uczycie najwilżenia skóry w porównainiu z innymi żelami które stosowałam. Poprawił stan mojej skóry, wycisza niemiłe niespodzianki i ułatwia gojenie sie stanów zapalnych. Mój hit i nie zamienie go na żaden inny.
    Ewaa94
    24 października 2018 o 19:45
    Świetna jakość i cena
    Na żel Oillan zdecydowałam się ze względu na zachęcającą promocję w jednej z drogerii i się nie nawiodłam. Bardzo fajny skład, żel delikatnie oczyszcza twarz, nie powodując efektu ściągnięcia, a dodatkowo przyjemnie pachnie. Dla mojej mieszanej cery, bardzo fajnie się sprawdza :)
    • delikatny zapach
    • nie zapycha
    • dobrze czyści
    • pojemność
    Wady:
  • 20 lipca 2018 o 11:45
    Dokładne oczyszczanie po przez nawilżanie
    Żel ma konsystencję żelową aczkolwiek zwartą i zbitą, a dodatkowo bardzo przyjemnie pachnie, a jego kolor jest lekko pomarańczowy; może to jest wszystko spowodowane witaminą C, która tam się znajduję?? Zapach żelu jest bardzo przyjemny, a więc stosuję się go z przyjemnością, a konsystencja pięknie rozprowadza się na skórze tworząc delikatną piankę. Żel stosowałam codziennie rano i wieczorem i w czasie stosowania nie zauważyłam żadnych podrażnień, ściągania cery, czy jakikolwiek przesuszeń. Oiilan żel do twarzy jest tak delikatny, że nawet spokojnie można nim zmywać makijaż oka z którym o dziwo dość dobrze sobie radzi. Żel nie tylko świetnie oczyszcza cerę z wszelakich zabrudzeń i zanieczyszczeń ale również i świetnie wygładza skórę oraz jest tak delikatny, że spokojnie mogą stosować go osoby z cerą wrażliwą. Powiedziałabym, że łagodzi podrażnienia i wspomaga nawilżenie jak i ochronę naskórka. Jest naprawdę łagodnym i godnym polecenia kosmetykiem oczyszczającym. Regularna cena także nie jest zbyt wysoka jeśli chodzi o działanie jak i wydajność ponieważ nie trzeba go wiele aby dobrze umyć twarz.
  • 14 marca 2018 o 19:06
    Świetny, delikatny żel!
    Bardzo lubie kosmetyki Oillan - moja mieszana w kierunku odwodnionej cera, ktora jest tez wrazliwa super na nie reaguje. Zachecona promocja w SuperPharm (produkt jest tylko tam dostepny!) kupilam go za polowe ceny. Sklad bardzo fajny, delikatny bez SLSow i innych takich substancji. Zel jest dosc gesty i ma rozowy kolor, w polaczeniu z woda emulsyfikuje ale sie nie pieni jak typowy zel czy pianka. Ladnie oczyszcza, zostawia cere matowa i promienna, ale tez nawilzona. Mam wrazenie, ze jakby troche zmniejszal pory. Bardzo fajny zel w super cenie - mysle, ze dla kazdej cery nawet tlustej, bo taka tez wymaga delikatnosci i nawilzenia, a nie odzierana z bariery ochronnej matujacymi produktami. Goraco polecam!
    Zalety:
    • wygodne opakowanie z pompka
    • dzialanie
    • wydajnosc