Kremy z filtrem do twarzy

Clinique Super City Block SPF 40 - wysoka ochrona

Clinique Sun Super City Block Krem do twarzy SPF 40 40ml

emma-e4
    12 listopada 2019 o 15:13
    dziwak
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Zastanawiam się, czy znajdę jakiś kosmetyk Clinique, który mnie autentycznie zachwyci... Konsekwentnie poluję na próbki ich produktów, żeby nie kupić pełnego opakowania, bo czuję, że będę żałować... I chyba znów się nie myliłam, biorąc próbkę 15 ml. Krem jest tak dziwny, że czasem go lubię, czasem nie znoszę. Konsystencja średniogęsta, beżowy kolor. Na bladej cerze daje efekt jednolitej cery, wygląda dość ładnie. Nie wchłania się do matu, ale nie błyszczy tłusto. Jest za to wyczuwalnie trochę lepki. Używałam go od połowy września, przy temperaturach max 25stopni. W upał pewnie byłby cięższy. Ilości zalecanej nie da się nałożyć bo krem się roluje. Na innym kremie też się roluje. Nie z każdym serum się polubi. Generalnie, wybrzydza co do towarzystwa. Ochrona spf chyba jest, używany w jesienne, ale wciąż ciepłe i słoneczne dni na rowerze, spacerach nie pozwolił się opalić, przebarwienia też się nie pojawiły. Używany kilka dni z rzędu chyba zapycha - często po zmyciu go miałam kilka małych ropnych krostek (tych, co to dzień później już nic nie widać, że były). A zmywałam go raczej szybko - był to mój krem na spacer, rower czy szybkie wyjście do miasta, nie był na twarzy cały dzień. Okropny zapach, jakby chemicznej mięty z palonym plastikiem pominę. Clinique specjalizuje się chyba w takich smrodach, pisząc przy tym na opakowaniu "fragrance free". Jeśli ktoś miał bazę na zaczerwienienia tej firmy, to skojarzy o jaki zapach chodzi ;)
    Zalety:
    • efekt ujednolicenia cery, zdrowy glow, bez widocznego makijażu
    Wady:
    • zapach, zapychanie, rolowanie
    sowaa5
    16 listopada 2014 o 19:22
    nie lubie go
    Nie polubiłam tego kremu. Przede wszystkim, efekt jaki pozostawia na skórze doprowadza mnie do szału. Sprawia, że moja twarz staje się sina. To nie jest ładne rozświetlenie, to jest bladość, nienaturalny trupi wygląd. Choć nie pozostawia klasycznej bieli, to jednak w swym odcieniu ma coś odrażającego. Oprócz odcienia, ma sporo wad. Po pierwsze- nie lubie jego chemicznego zapachu i smaku, tak smaku też ponieważ produkt migruje do oczu, czuje go w ustach. Dalej, dosyć wlepia się w twarz to znaczy-bywa że staje się matowy, nie świeci się, przy dobrym kremie pod nim można nawet podkład nałozyć, ale niestety bywa że się roluje i po prostu schodzi. Bardzo szybko zasycha. Mam tak jak dziewczyny poniżej, mój ma grudki, kupiłam go w październku w Sephorze, więc jest świeży a ma takie dziwne rzeczy w sobie. Nie mam przyjemności korzystania z niego, nie używałam go w upały więc nie wiem jak z ochroną, ale nie ładnie wygląda na twarzy. Twarz się wydaje taka zabiedzona, blada do tego oczy mi puchną bo coś ma takiego że moja cała twarz aż choruje od niego. Zmywam go zaraz po przyjściu, nawet w pracy.. Nie lubie go, używam aż się skończy. Mistrzem w tej dziedzinie jest Defense Dark Spot spf 45, ale nie ma go na kwc jeszcze. W dodatku nie wiem czy nie zapycha, oprócz migracji do oczu nawet mojej twarzy tzn policzków nie podrażnia i nie powoduje czerwieni. Gwiazdka za to że nie jest tłusty, gwiazdka za cene 70 zł 40 ml. Niestety, ale nie kupie go nigdy więcej. Używam tego produktu od: 1 mca Ilość zużytych opakowań: 1 całe
    ag21
    17 listopada 2013 o 16:23
    niezly
    Ten kosmetyk ma wiele plusow ale ma tez pewne minusy. Mam cere tlusta ze sklonnoscia do podraznien i zapychania. Clinique super city block jest fajnym kremem pod tym wzgledem ze nie szkodzi skorze i nie zapycha porow. Po nalozeniu swietnie rozswietla cere daje lekki kolor. Ma on spf 40 tj wysoka ochrona ktora rzeczywiscie dziaala! Przetestowalam go w upalne dni gdy opalam sie nad woda . Twarz pozostala jasna,zas reszta np ramiona czy dekolt byly juz lekko spieczone. Jednak krem ma wielki minus przez ktory zapewne wiele osob go zdyskwalifikuje,poniewaz bardzo sie roluje. Trzeba umiec go nakladac czyli znalesc swoja technike na niego i bedzie ok. Napewno ten kosmetyk nie nadaje sie pod podklad zas pod sam puder jak najbardziej. Jest bardzo wydajny Używam tego produktu od: pewnego czasu Ilość zużytych opakowań: 1 cale opakowanie
    saloua
    15 czerwca 2013 o 14:29
    Niestety - nie sprawdził się
    Zakupiłam ten filtr w zeszłym roku na wakacje (dodam tylko, że - jako osoba z alergią słoneczną -nie opalam się w ogóle) w calu stosowania pod makijaż na co dzień. Miałam trochę dość tłustawych kremów aptecznych, więc skusiłam się na ten od Clinique, zwabiona obietnicą ładnego wchłaniania się w skórę i braku efektu bielenia. Niestety - filtr nie sprawdził się. Plusy: + rzeczywiście świetna, lekka konsystencja, nie obciąża skóry + wygodna i poręczna tubka, która bez problemu zmieści się w każdej kosmetyczce + filtr jest barwiony - nie jest to dla mnie jednak krem tonujący, nawet mojej hiper bladej różowej cerze nadaje trupiego wyglądu. Mimo wszystko dodanie przez producenta do składu odrobiny pigmentu oceniam na plus, bo moim zdaniem niewielki efekt "zombie" jest lepszy niż bielenie +delikatnie nawilża, na pewno nie wysusza +nie świeci się po nałożeniu, wygląda na skórze naturalnie A teraz pora na minusy, których jest o wiele więcej. - nieprzyjemny zapach - ale to mała wada, bo nie utrzymuje się długo na skórze - chociaż konsystencja jest lekka i ogólnie oceniam ją na plus, to jednak nie da się ukryć, że składniki nie są dobrze "wymieszane". W kremie wyraźnie widać i czuć pod palcami takie jakby zwarzone grudki. - kremu nie da się nałożyć na skórę w zalecanej ogólnie przez dermatologów i farmaceutów ilości. Ba - nie da się go nałożyć wcale, gdyż krem bardzo sie roluje. Już chwilę po nałożeniu, gdy tylko zaschnie, roluje się niemiłosiernie, nie trzeba go nawet pocierać. - w związku z powyższym nie da się na niego nałożyć makijażu - jakiegokolwiek - cena dość wysoka jak za tak kiepski produkt - i najważniejsze - spowodował u mnie powstanie kilku ropnych zmian na skórze (stosowałam go jeszcze przed kuracją retinoidami, kiedy moja skóra była super tłusta, ale jednak "czysta"). Problem znikał po odstawieniu tego kosmetyku i niestety pojawiał się przy każdej kolejnej próbie "zmęczenia" go do końca. - wyrzuciłam już dawno temu opakowanie i niestety nie sprawdziłam składu, ale na tubce brakuje jakiejkolwiek informacji o tym, czy kosmetyk chroni przed UVA. Poza tym producent nie napisał nic na temat jego fotostabilności czy wodoodporności, więc podejrzewam, że po prostu nie jest ani wodoodporny ani fotostabilny. Podsumowując - nie polecam tego kosmetyku. Posiadany przeze mnie produkt na pewno był świeży - kupiony w Sephorze, przed zakupem jak zwykle sprawdziłam datę produkcji i wszystko było z nim ok. To po prostu drogi i kiepski produkt. Więcej nie skuszę sie na inny filtr niż apteczny. Dodam, że ostatnio odkopałam ten filtr w kosmetyczce - chciałam sie przekonać, czy być może teraz się nie sprawdzi (jestem w trakcie kuracji retinoidami i moja skóra stała się sucha). Niestety, moje spostrzeżenia są takie same. Co gorsza, roluje się nawet na dłoniach, więc po prostu wyląduje w koszu. Używam tego produktu od: kilkanaście tygodni w zeszłym roku, w wakacje Ilość zużytych opakowań: jedno - około 2/3
  • 13 czerwca 2013 o 9:30
    nie dla mnie
    Produkt zupełnie chybiony jeśli o mnie chodzi - konsystencja dziwna, tłustawa i zwarzona, zapach niemiły coś zbliżonego do kredki świecowej, na szczęście mało intensywny. Po nałożeniu lepi się niemiłosiernie, każdy z wypróbowanych przeze mnie podkładów rolował się więc u mnie pod makijaż się nie sprawdzał, solo jak dla mnie za słabe krycie, niemal niewidoczny, no i moja skóra błyszczy się po zastosowaniu skandalicznie. Musiałam użyć mnóstwo pudru żeby nie porażać blaskiem. Ogólnie efekt bardzo żałosny. Więc dałam sobie spokój z kolejnymi próbami. Co do działania filtra nie mogę się wypowiadać, bo używałam go tylko w mieście, bez dłuższych pobytów na słońcu. Z plusów - nie uczulał i nie zapychał, nie podrażniał. Nie lubię tak po prostu wyrzucać nietrafionych kosmetyków więc znalazłam w końcu dla niego zastosowanie i smaruję nim dłonie, tu się w miarę sprawdza. Używam tego produktu od: 1,5 roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1