Kremy z filtrem do twarzy

Sesderma Repaskin Fluido Invisible SPF 50 Lekki fluid ochronny SPF 50

Sesderma Repaskin Fluido Invisible Fotoprotector Krem do twarzy SPF 50 50 ml

kora777
    28 maja 2025 o 7:06
    Nierozłączni przez 2 lata
    Przypomniałam sobie o nim podczas pisania recenzji i myślę, że po 2 wspólnych latach mogę go podsumować. Zużyłam 3 opakowania, był bardzo wydajny i miał znakomite spektrum ochrony - nigdy nie przytrafił mi się rumień, przebarwienia, piegi czy inne niespodzianki, mimo strefy równikowej. Nakładany na powieki nie powodował łzawienia. Skład dobry, tubka z pompką poręczna (choć nie do kieszeni, bo lubi się otwierać), aplikacja szybka i wydajna - nieraz trudno go było zużyć w sezonie. Na minus że trochę się świecił i kleił, zdarzało mu się często spowodować wysyp "kaszki". Co do działania ochronnego nie mam zastrzeżeń, obietnice producenta znajdują pokrycie. Niemniej nie przepadam za filtrami, które czuć na twarzy, błyszczą sie, kleją do piasku i włosów, zapychają - za to odejmuje gwiazdkę. Mimo wydajności, dopracowanej formuły i wzorowej ochrony, aplikacja nie jest tak luksusowa i niewyczuwalna, jak spodziewałabym się po tej klasie cenowej i producencie.
  • 10 października 2024 o 22:05
    Bardzo fajny produkt :)
    Ten SPF pojechał ze mną na wakacje do Grecji, także warunki do testowania miał bardzo dobre. ;) Moja twarz się nie opaliła, więc działanie przeciwsłoneczne jest skuteczne. Producent deklaruje ochronę przed promieniowanie UVA, UVB, IR i HEV. Jest to emulsja o lekkiej konsystencji, która łatwo rozprowadza się po twarzy. Nie „bieli”, nawilża skórę i zostawia ją gładka. Nie jest tłusta ani klejąca, na twarzy zostawia ładne, delikatne glow. Czasami wydawała się być delikatnie „drapiąca” przy rozprowadzaniu (podobny efekt miałam przy SPF’ie L’Oreal), ale nie jest to jakieś mocne i zdarzyło się kilka razy. Zapach nie jest mocny, taki że nie zwraca się na niego uwagi, ale jeżeli powąchać, to jest całkiem przyjemny. ;) Opakowanie, to tubka airless z wąskim zakończeniem. Po taki produkt chętnie sięgnę ponownie. Razem z emulsją była praktyczna kosmetyczka. Produkt wygrałam w konkursie organizowanym przez Wizaż i TopEstetic za co serdecznie dziękuję.
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 19 lipca 2022 o 21:54
    aksamitna cera
    Krem otrzymałam od przyjaciółki już jakiś czas temu i w końcu wyjęłam go do testowania. Opakowanie różni się od typowych kremów- wąska, długa tubka z pompką jest bardzo wygodna do aplikacji. Jednorazowo wykorzystuję trzy naciśnięcia. Krem nie jest zbyt gęsty, ale od razu czuć pod palcami jeśli mamy zbyt mało produktu, ponieważ wchłania się tak szybko że w pewnym momencie nie mam co rozsmarowywać na reszcie twarzy. Jest to produkt raczej bezzapachowy. Stosuję go pod makijaż i sprawdza się doskonale. Przez cały dzień pozostaje na miejscu, warto jednak użyć pudru bo jest dość świecący. Po całym dniu, czuć aksamitną delikatność cery - spotykam się z tym po raz pierwszy, po żadnym innym kremie nie mam takiego efektu. Zauważyłam też że pory są mniej zatkane, skóra jest bardziej gładka. Cena nie jest najniższa ale uważam że efekty są zadowalające.
    Zalety:
    • Opakowanie z pompką
    • Szybko się wchłania
    • Aksamitną cera
  • 28 kwietnia 2022 o 9:04
    Jeden z lepszym kremów z fitrem!
    Konsystencja kremu jest lekka i szybko się wchłania, co jest niewątpliwym plusem w okresie letnim. Nie bieli, nie podrażnia, ma delikatny nienachalny zapach, który szybko się ulatnia. Nadaje się pod makijaż, jednak trzeba częściej go przypudrowywać, bo lubi się wyświecać. Mimo tego makijaż utrzymuje się bardzo dobrze. Ma bardzo dobrą ochronę. Opakowanie jest ciekawe, jednak pompka czasami nie chce działać. Mam też wrażenie, że czasami może powodować utlenianie się podkładów, które są na niego nakładane. Jednak dzięki swojej lekkiej konsystencji lubię do niego wracać.
    M212121
    24 kwietnia 2022 o 8:57
    Mój faworyt
    Od lat używam kremów z wysokim filtrem, jak na razie sensderma jest moim numerem 1 ???? Produkt jest bardzo wydajny, nie bieli, nie roluje się, nie podrażnia moich wrażliwych oczu. Sprawdza się u mnie pod makijaż. To pierwszy nie koreański krem z filtrem, który testowałam, o tak przyjemnej konsystencji. Na razie zużyłam 3 opakowania, chwilowo testuje inny krem z filtrem, ale na pewno wrócę do sensdermy!
    Zalety:
    • Nie bieli
    • Nie podrażnia oczu
    • Wysoka ochrona
    • Konsystencja