Wody perfumowane damskie

Prada Infusion D'Iris EDP

Prada Milano Infusion D Iris Woman Woda perfumowana 50 ml spray
Sephora
Prada - Les Infusions De Prada Iris - Woda Perfumowana - 100 Ml - Dla Kobiet

Nasi użytkownicy zostawili 65 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 7 października 2024 o 9:27
    Piękny zapach, lecz ulotny
    Używa od:próbka
    Wodę perfumowaną Infusion D'Iris marki Prada miałam okazję przetestować dzięki otrzymanej w perfumerii próbce. Zapach urzekł mnie od pierwszej aplikacji, ponieważ elegancki kwiatowy zapach irysa przepięknie łączy się nutami neroli. To właśnie te nuty zapachowe czuje się jako pierwsze. Po dłuższym czasie kwiatowe nuty zapachowe subtelnie łączą się z zapachem świeżej mandarynki. Na końcu pojawiają się subtelny żywiczny zapach. Jednak z uwagi na ulotność zapachu wody perfumowanej jest on bardzo delikatny. Połączenie nut zapachowych bardzo przypadło mi do gustu i byłabym skłonna dokonać zakupu tego produktu z uwagi na walory zapachowe. Jednak zapach na mojej skórze utrzymuje się dość krótko, wymaga dodatkowej aplikacji i sprawia, że produkt jest niewydajny a tym samym drogi. Flakon wody perfumowanej jest bardzo prosty w formie i wizualnie nawiązuje wyglądem do serii wód perfumowanych marki Prada z serii Les Infusions.
    Zalety:
    • eleganckie połączenie nut zapachowych: Irys, mandarynka
    • ładny flakon
    Wady:
    • ulotny zapach
    • wysoka cena
    Inne
  • 29 października 2020 o 10:13
    Piękno w płynie!
    Zwariowałam ostatnio na punkcie irysa. :) I to tak nieodwracalnie. Zaczęło się od Living Lalique, potem doszła do tego odżywka z Anwen z irysem. Wiedziałam już też po prostu, że muszę mieć Pradę. To jest piękno w płynie! Gdy je poczułam pierwszy raz, to pomyślałam, że to najbardziej przystępny, a jednocześnie kunsztowny zapach jaki znam. Spodoba się wielu, mógłby być komercyjny, a jednocześnie jest tak dobrze zrobiony, że również znawcy perfumiarstwa będą piać o nim peany. Aromat irysów okraszony kwiatem i owocem pomarańczy, ocieplony benzoesem, mastyksem i kadzidłem. Zapach ziemi, wilgoci w tak bardzo przystępnej wersji, że bardziej się nie da. Zapach świeżej, mydlanej, aczkolwiek nie tandetnej świeżości. Zapach elegancji. Tak powinny pachnieć kobiety w biurach; schludnie. Tak pachnie się latem, w białych sukienkach, z koszykiem w dłoni i okularami na oczach. Żałuję tylko jednego; że tak późno te perfumy poznałam (zadebiutowały w 2007 r.) i że mam tylko 30 ml. ;)
    W perfumerii
  • 5 kwietnia 2020 o 13:56
    Subtelny
    Jako, że mam problem z migrenami i perfumy potrafią wywoła ją w 5min mam częsty problem z tymi ekskluzywnymi perfumami, bo są często zbyt ciężkie. Tu ten zapach Prady mnie zaskoczył. Lekki, dziewczęcy i subtelny. Z trwałością gorzej, bo po kilku h już go nie czuć. Zapach idealny na wiosnę i lato, ale lubię go używać cały rok. Czuć kwiaty i świeżość. Jest dość uniwersalny i bezpieczny, ale lepsza taka "zwyczajność", niż pieniądze w błoto i migrena za 300zł jak to zdarzało mi się.
    Zalety:
    • Delikatny zapach, kwiatowy
    • Nie powoduje migreny
    • Dziewczęcy i świeży
    • Bezpieczny zapach na każdą okazję
  • 26 października 2018 o 19:49
    Kocham !!! Mój TOP 3
    Zapach świeżego prania, poznam go wszędzie, oryginalny, ale chyba dość rzadko kupowany, a zachęcam bardzo. Miałam komplet wraz z balsamem. Kojarzą mi się te perfumy z Italią.Polecam Wizażankom !!!
    Zalety:
    • Trwałość zapachu, Buteleczka, Wydajność
    Wady:
    • Nie ma
    W perfumerii
  • 28 maja 2015 o 17:01
    Od pierwszego wdechu
    Mój zapach ideał! Z niego wzięła się nazwa mego nicku , więc naprawdę dla mnie wiele znaczy. Zapach używany przeze mnie od około 5 lat, pozostaje niezmiennie wiosenno-letnim natchnieniem. Działa orzeżwiająco, nigdy nie męczy, jest lekki a zarazem długo się utrzymuje, nawet gdy sama już go nie czuję, często dostaję komplementy, że pięknie pachnę. Prada kojarzy się z wiosną oraz z letnią łąką, gdy jest się bardzo blisko ziemi ( bo czuć w nim wilgotną ziemię i mokre irysy. Z drugiej strony mam skojarzenia z białymi lekkimi sukienkami, koszulami i bluzeczkami. Tak, ten zapach pasuje do bieli, pasteli i zieleni. Czystość natura i elegancja. Powalający a jednocześnie subtelny! Używam tego produktu od: 5 lat Ilość zużytych opakowań: 4opakowania- 2- 30ml, 2- 100 ml

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie