Wody perfumowane damskie

Roberto Cavalli Oro EDP

magsch
    28 sierpnia 2012 o 20:24
    Cieply orient
    Oro to zapach cieply,rozgrzewajacy jak grzane wino....czuc w nim lekki orient.Poczatek to ciepla mieszanka kwiatow,pozniej do glosu dochodzi cynamon...jest slodko,mlecznie i puchato.Zapach zdecydowanie na zimne ,jesienne wieczory.Ociepla i ogrzewa.Pachnie przepieknie.Wyczuwam w nim mandarynki,polane miodem z dodatkiem pieprzu i imbiru.Troche w nim cierpkosci,slodyczy.Wszystko wywazone.Zapach spojny,grzeczny i taki przytulny. Bardzo kobiecy,zmyslowy,ale nie seksowny,troche brakuje w nim pazura,jakiegos zaskoczenia.Wszystkie skladniki sa ulagodzone,zdecydowanie bezpiecznie i nie krzykliwe.Koniec zapachu to zdecydownie kremowa wanilia na bazie drzewa sandalowego z drobna iloscia kadzidla.Oro to zapach bogaty i luksusowy. Butelka przepiekna...Mam minaturke i ta tez jest rowniez ladna :) Trwalosc srednia ok 5h. Używam tego produktu od: tydzien Ilość zużytych opakowań: minaturka 7 ml
    Delicia
    26 lipca 2011 o 22:37
    Eliksir orientu...
    Oro jest bardzo bogatym orientalno slodkim zapachem. Cynamon, drzewo sandalowe, miod i odrobina platkow magnolii. Bardzo zmyslowe, kuszace, niezwykle trwale i eleganckie. Marka malo znana, a szkoda bo Cavalli posiada wiele interesujacych propozycji na kazda okazje, choc przyznam ze Oro jest jak dla mnie najlepsza z nich. Oro najbardziej pasuje na romantyczny weekend we dwoje. A w zimowe poranki otuli gdy srogi mroz zetnie wszystko na zewnatrz. Polecam wielbicielkom nie-duszacych orientalnych slodkich zapachow. Ogon i trwalosc, jak wspomnialam - rewelacyjne! Używam tego produktu od: kilka dni Ilość zużytych opakowań: na razie probki - ale skusze sie na duza butelke!
  • 20 września 2010 o 12:43
    Kuzynka Organzy
    Kupiłam ten zapach, jak zwykle zresztą, zachęcona składnikami i nutami... I trochę się rozczarowałam, niestety. Nie wyczuwam połowy z wymienionych nut zapachowych i od pierwszego testowego psika nie mogę się oprzeć wrażeniu, że Oro to bliska kuzynka Organzy Givenchy... Nie, żeby to było wstydliwe pokrewieństwo ;) ale Organza jest wybitnie nie moja, ciężkawa, dusząca i migrenogenna, zapach z cyklu jesienno-zimowych szarug. Oro swoimi orientalno-korzennymi i dymnymi konotacjami kojarzy mi się jeszcze z Sicily D&G, tym razem to bardziej pozytywne i wybitnie LETNIE skojarzenie. Taki wakacyjny spacer po rozgrzanym słońcem urlopowym południowoeuropejskim miasteczku... Butelka ciekawa i ładna, chociaż z czasem może się lekko znudzić, pudełko do niej śliczne ;) Trwałość zapachu moim zdaniem dobra, być może jest bardzo dobra, ale to by trzeba więcej psików, niż jestem w stanie "unieść" ;) Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie 75 ml
  • 1 sierpnia 2010 o 4:26
    warto mieć w kolekcji
    Mam ten zapach po raz drugi i nieodmiennie jestem nim zauroczona.Niebanalny i wyrazisty. Na mojej skorze zapach jest orientalno-kwiatowy z nutkami przyprawowymi.Wyczuwalny jest miód i cynamon. Zapach jest dosyć intensywny , ciepły, zmysłowy. Po jakimś czasie łagodnieje. czasami wychodzi z niego słodycz, która potrafi zmęczyć, szczególnie przy zbyt intensywnym użyciu. Nie zalecam więcej niż dwa psiki:) Niegdyś bardzo trudno było go dostać , teraz w dosyć przystepnych cenach w formie testerowej mozna go nabyc na allegro. Używam tego produktu od: 2 lata Ilość zużytych opakowań: drugie zaczynam
  • 4 lipca 2010 o 19:50
    zmienny!!
    Mam go od lutego, i kiedy zimą był ciepły i otulający, to wczoraj psiknęłam się nim kiedy na dworze było 30 st. i szok! Bardzo mi było w nim dobrze - nie dusił ani nie męczył, był blisko skórze, ale cały czas go czułam ok. 5h. To naprawdę ciekawy zapach, nie całkiem orient, na pewno nie dla wszystkich ale dla tych co lubią zapachowe eksperymenty. Używam tego produktu od: 4 m-cy Ilość zużytych opakowań: pierwsza buteleczka