Pędzle do oczu

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
    Ann_ek
    25 kwietnia 2022 o 16:29
    Fantastyczny do aplikacji płynnych cieni, ale i do rozcierania kreski się nada. No i jakość – prima sort
    Ponad dwa lata temu, w okresie Bożego Narodzenia, sprawiłam sobie prezent pod choinkę w postaci zestawu 10 pędzli Blend It. Były w bardzo dobrej cenie, 160 zł, więc postanowiłam zaspokoić swoją ciekawość, bo o tych produktach słyszałam wiele pochlebnych opinii. Zestaw zapakowany był bardzo ładnie, w folijkę z zamknięciem, którą z powodzeniem można wykorzystać wielokrotnie, np. w transporcie pędzli. Niby folia, ale jednak plus, że nie wyrzucamy jej od razu, tylko można dać jej drugie życie. Pędzel ma przepiękny design. Trzonek jest pastelowo-beżowy, z czarnym logo marki i nazwą pędzla. Skuwka srebrna, błyszcząca, metalowa. Wszystko to najwyższej jakości, nic się nie rysuje, nie odpryskuje, nie odkształca, nie zmazuje. Po wielu miesiącach wciąż wygląda jak nowy. Włosie jest ombre, u podstawy szare, na końcówce przechodzi w biel. Jest syntetyczne, ultra mięciutkie, absolutnie gładkie i nie podrażnia mojej wrażliwej skóry. Pomimo częstego mycia naprawdę nic się nie zniszczył. A mycie nie sprawia żadnych kłopotów. Robię to mydłem antybakteryjnym i włosie dopiera się szybciutko, łatwo wypłukuje. Wysycha błyskawicznie. Włoski nie wypadają, odkąd go mam nie uciekł chyba nawet jeden. Pędzel jest ultra lekki i dobrze leży w dłoni. Jakość pierwsza klasa. Niestety nie można go obejrzeć stacjonarnie, jesteśmy zdani na zakupy online, a tak trudno ocenić, czy będzie odpowiadał naszym potrzebom. Kosztuje około 30 zł, to dość sporo jak na mały pędzelek, ale rekompensuje nam to jego trwałość i wydajność. Pędzel PRO 230 jest przeznaczony do rozcierania cieni i kredek. Tak test go testowałam, ale dość rzadko. Bardzo dobrze rozciera czy to kredkę, czy cień. Włosie odpowiednio się ugina, jest też delikatne i nie podrażnia nawet moich bardzo wrażliwych oczu. Zwykle używam go jednak do aplikacji płynnego cienia na całą powiekę po czym delikatnie całość doklepuję i rozblendowuję, wszystko przy użyciu tego pędzelka. Pięknie przenosi pigment i blask. To chyba zasługa włosia, które jest dość zbite, raczej sztywne, ugina się raczej na samej końcówce. Czy jest to pędzel, bez którego można się obejść? Pewnie tak. Ale daje duże możliwości, przyjemność z aplikacji cieni i kredek oraz pozwala zachować czyste ręce :) Czemu więc zaznaczyłam, czy kupię ponownie? Ponieważ sądzę, że posłuży mi naprawdę długie lata. A kiedy już dokona swego żywota, to jak siebie znam będę chciała przetestować coś innego. Niemniej jednak – świetny produkt! Polecam go wypróbować.
    Zalety:
    • precyzyjny
    • wielofunkcyjny, dobry zarówno do rozmazywania kresek, jak i aplikacji płynnych cieni
    • trwały, zarówno trzonek, jak i włosie
    • mięciutkie włosie
    • z łatwością się myje
    • piękny design
    • produkt polski
    Wady:
  • 4 kwietnia 2019 o 23:54
    Niezbędny!
    Blend It 230 to pędzel o krótkim, dość zbitym i dość sztywnym (ale miękkim) włosiu syntetycznym. Jest to kształt pędzla który ja uwielbiam do rozcierania kreski, podkreślania dolnej i górnej powieki i przy tworzeniu smoky eye. Pędzel prezentuje się prześlicznie! ♥ Uwielbiam jego trzonek w pastelowym kolorze i srebrną skuwkę. W dodatku jest łatwy w pielęgnacji, czyszczeniu i dezynfekcji. Mam go już ponad rok i używam na sobie i na klientkach, więc nie jest oszczędzany, a dalej wygląda jak nowy! Napisy są całe, włoski zawsze ułożone, trzonek i skuwka nie zarysowane. Po prostu cudo! ♥ Jak za tą cenę można brać w ciemno, bo myślę, że się sprawdzi każdemu zarówno w studio jak i w domu ;)
    Zalety:
    • Solidnie wykonany, długotrwały
    • Napisy długo pozostają nienaruszone
    • Przepięknie się prezentuje
    • Bardzo dobrze się czyści
    • Uniwersalny w makijażu oka
    • Bardzo dobra jakość w super cenie
    • Dostępny w wielu drogeriach internetowych, więc możemy go zamówić i czekać aż sam do nas przyjdzie
    • Świetny na co dzień i do użytku profesionalnego
    Wady:
    • BRAK
  • 16 lutego 2018 o 22:54
    Specyficzny, ale przyjemny
    +pędzle Blend it zrobiły na mnie wrażenie, wszystkie są perfekcyjnie wykonane, śmiem twierdzić, że lepiej niż Zoeva, +pędzel ma prześliczny trzonek, lakierowany, a jednak taki inny niż wszystkie, +model wytłoczony na trzonku, na plus, +bardzo porządny, jakość łączenia, ułożenia włosia jak w pędzlach Sephory, czyli naprawdę najwyższa jakość, +nie gubi włosia, +wszystkie pędzle kupiłam pierwszego dnia kiedy tylko pojawiły się w sprzedaży, więc mam je już około 2 miesiące, z pędzlem nie stało się nic złego, praktycznie nadal wygląda jak nowy, +doskonały do precyzyjnej roboty, np. malowania kącika w makijażu typu spotlight, +jest twardy i zbity, więc doskonale przenosi połysk cieni metalicznych, foliowych, perłowych, +idealnie leży w dłoni, +produkt polski, +nie drapie, ultra przyjemny dla oka, -można kupić tylko online, -cena delikatnie wygórowana, -twardy, nie jest to mięciutkie włosie, pomiziać się nim nie da, -pokrywa małą powierzchnię oka, więc trzeba się trochę namachać Bardzo podoba mi się ten pędzel, tak jak i wszystkie inne z serii Blend it. Nie jest to mój ulubiony model z kolekcji, przez wzgląd na jego twardość i rozmiar włosia, ale wykorzystuję go często, o dziwo. Sprawdza się.
    wera24a
    1 stycznia 2018 o 14:24
    Nie zachwycił
    Nowiutki nabytek, który niedawno trafił w moje rączki. Marka blend it zasłynęła ze swoich gąbeczek, które zyskały miano zastępcy Beauty Blendera. Dlatego nie mogłam oprzeć się by sprawdzić jak zaprezentują się ich pędzle. Pędzel składa się z kolorowej (może bardziej pastelowej) rączki. Z tego co zauważyłam dominują odcienie niebieskiego, jasnego różu i kremowego. Kolorystyka nie jest chwytliwa, choć myślę że jest to najmniej ważna rzecz. Trzonek nie jest za długi, co ułatwia sprawę przy malowaniu, gdyż nie stukam nim o lusterko. Nie jest typowo ,,okrągły" dlatego paluszki się po nim nie ślizgają. Włosie, z którego został wykonany pędzel jest syntetyczne. Nie jest aż tak mięciutki jak mogłabym się spodziewać. Włoski nie są zwarte, zbite tylko raczej luźno osadzone w trzonku. Najlepiej mi się sprawdza przy rozcieraniu kredek. Radzi sobie z tym wyśmienicie. Jeśli chodzi o cenie to nie jest aż tak precyzyjny. Włosie czasem zakuje, jednak nie jest to tendencyjne i myślę, że po pewnym czasie zmięknie (zresztą jak większość pędzli). Po pierwszym myciu nic się z nim nie zaczęło dziać. Włoski powróciły do poprzedniej pozycji, nic się nie zaczęło odginać ani wypadać. Pędzelek jak pędzelek. Za bardzo mnie nie zachwycił. Wykonanie jest solidne, a włosie miękkie, jednak nie na tyle by podbić moje serce. +wykonanie +/- miękkość włosia +/- precyzyjność
    • Design produktu

Zobacz także inne Pędzle do oczu