Choć nie jestem fanką błyszczyków, to ten bardzo mi się spodobał.
Otrzymałam go w prezencie od mojej przyjaciółki, mam odcień 420 Reckless Bloom - naturalny, brudny róż z mnóstwem migoczących drobinek.
Opakowanie jest eleganckie,proste i minimalistyczne, a jednak bardzo eleganckie. Aplikator-gąbeczka również zasługuje na pochwałę, jest bardzo miękki, lekko wydłużony i tak wyprofilowany, że precyzyjnie pokrywa usta produktem.
Zapach jest śliczny, słodkawy, smak również jest neutralny. Błyszczyk jest gęsty, ale nie klejący, nosi się go niezwykle komfortowo. Efekt, jaki daje, jest fantastyczny, istna tafla, bez tandetnego połysku oraz brokatu - miliony migoczących, rozświetlających drobinek, w słońcu efekt jest fenomenalny!Mój kolor doskonale pasuje do codziennego makijażu, jest dyskretny, ale w widoczny sposób podkreśla urodę.
Trzyma się nieźle, nawet jak na błyszczyk, około 4 h. Wspaniale nawilża, ze względu na zawartość kwasu hialuronowego - moje usta mają tendencję do pierzchnięcia, dzięki temu błyszczykowi wyglądają bardzo dobrze, są zadbane i wypielęgnowane.
Jest wydajny, przyznaję, mam go od 2 miesięcy i została mniej więcej połowa, z tym, że nie używam go codziennie, raczej 3-4 razy w tygodniu.
Bardzo przyjemny produkt o dobrych właściwościach pielęgnacyjnych, dający śliczny efekt tafli i występujący w wielu pięknych kolorach.
Jedyne, do czego można mieć pretensje, to cena - 130 zł za błyszczyk to wcale nie tak mało. Szminka - w porządku, ale błyszczyk? ;) Niemniej jednak, jakościowo jest świetny - i to nawilżenie!
Nie wiem, czy jeszcze kiedyś go kupię, bo generalnie wolę szminki, ale jeśli będę chciała porządny błyszczyk, to wiem, gdzie szukać.
EDIT 28.03.2019
W międzyczasie miałam kolejne dwa opakowania, a to o czymś świadczy - niesamowicie polubiłam ten błyszczyk, kolejny egzemplarz zakupię w innym kolorze - czaję się na coś zupełnie innego od tego spokojnego różu, może jakaś fuksja? Kto wie ;). Naprawdę bardzo dobry produkt, Estee Lauder, nigdy mnie nie zawodzi!
- Trwałość