Skóra, włosy, paznokcie

Rodzina Zdrowia Vitabella

Skuteczność:
    piccess
    28 grudnia 2023 o 16:12
    Dobry przy wypadaniu włosów, przy regularnym stosowaniu
    Szukałam czegoś co pomoże mi przy wypadaniu włosów. Zatykałam odpływy z prysznica, umywalki a mycie podłóg okazywało się bardziej zbieraniem moich włosów, aniżeli kurzu z paneli. Czytałam wiele o suplementach i w końcu po recenzji w internecie trafiło na Vitabellę. Najważniejsze w składzie? aminokwasy siarkowe: L-metionina 100 mg, L-cystyna 100 mg, źródła witamin i minerałów w postaci ekstraktu z ziaren prosa i kiełków pszenicy, kwas pantotenowy, witamina B6 (dość duża ilość), żelazo, cynk. Suplementacja bardzo prosta- po jednej kapsułce rano i wieczorem. Kapsułki standardowej wielkości, nie miałam żadnych problemów z ich połykaniem. Co ważne- nie śmierdzą, nie odbija się po nich, nie pozostawiają goryczki w ustach. Piszę tę recenzję po ok 1,5 roku codziennego stosowania (pominęłam może kilka tabletek) i mogę powiedzieć, że Vitabella nie robi cudów, ale z pewnością ogranicza wypadanie włosów. Już po ok 3-4 miesiącach zauważyłam, że włosów jest nieznacznie mniej na szczotce czy na podłodze w łazience. Po niecałym roku różnica była jeszcze większa. ALE nie spodziewajcie się cudów- na wypadanie włosów ma wpływ wiele czynników, U MNIE na wypadanie włosów znacząco wpływał i wpływa stres. W okresach wzmożonego stresu, nerwowego okresu w pracy zauważyłam, że włosy wypadały. Nie nie mam na myśli pojedynczych dni, a raczej większego przedziału czasu (kilka tygodni lub 2-3 miesiące). Dodam, że jem też dużo warzyw, owoców, orzechów, które dodatkowo dostarczają wiele minerałów i witamin wpływających pozytywnie na włosy i paznokcie. Co jeszcze z plusów? Przez ten okres na pewno wzmocniły mi się nieco również paznokcie. Wcześniej kruche i podatne na złamania, dzisiaj są dużo zdrowsze, mocniejsze. Myślę, że to bardzo dobry suplement wspomagający walkę z wypadaniem włosów. Ważna jest dieta, stan zdrowia, podatność na stres i choroby. Ja jestem bardzo zadowolona, pomimo, że włosy nadal wypadają, ale nie w takiej ilości jak przed stosowaniem. Cena różna. Raz zamawiałam na popularnym serwisie aukcyjnym i płaciłam za sztukę ok 19zł. Innym razem kupiłam w aptece i zapłaciłam ok 25zł/opakowanie.
    Ariessa
    2 grudnia 2021 o 22:25
    Wartościowy skład, widoczne efekty
    Moja wiara w suplementy diety jest bardzo wątła - mnóstwo z nich ma skład, który nie ma szans zadziałać z racji nikłego wpływu na dany problem bądź składniki aktywne mają zbyt niskie stężenie, czyli wracamy do punktu pierwszego. Byłam zdziwiona, jak wiele dobrze znanych suplementów to nic nie warte wydmuszki mające w składzie rzeczy zupełnie nieprzydatne, kilku potrzebnych zwykle im brakuje, a to co jest nie wystarczy do skutecznego wspomagania. Dlaczego w ogóle szukałam takiego wynalazku? Z powodu słabych, wypadających włosów. To u mnie stała przypadłość na tle hormonalnym, ale jesienią kosmyki lecą mi jeszcze bardziej (może to tzw. jesienne przesilenie?) i przynajmniej to chciałam ograniczyć. Poza tym od dłuższego czasu paznokcie dawały mi się we znaki. Cienkie, łamliwe, suche - różnej maści odżywki pomagały ze zmiennymi sukcesami. Uznałam, że pora wzmocnić pazurki od środka. Suplement Vitabella według znalezionych przeze mnie informacji ma dobry skład w odpowiednich dawkach, postanowiłam więc spróbować. Z uwagi na nie najlepszą dostępność kupiłam od razu trzy opakowania, co daje optymalnie długą kurację trwającą 4,5 miesiąca. Czytałam kiedyś, że suplementacja powinna trwać minimum trzy miesiące i tego się trzymam. Moje opakowania mają inną grafikę niż ta w zgłoszeniu, ale w internecie widzę, że w sprzedaży funkcjonują obie wersje. Preparat ma formę podłużnych kapsułek, nie sprawia mi problemów z przełknięciem, nie spowodował póki co żadnych sensacji żołądkowych. Dawkowanie to dwie sztuki dziennie. Biorę je blisko cztery miesiące, mniej więcej od połowy sierpnia, skończę z początkiem zimy i sądzę, że mogę już powiedzieć co nieco o rezultatach względem skóry, włosów oraz paznokci. O poprawie kondycji skóry akurat najmniej, ponieważ używając na co dzień kosmetyków, a jesienią dokładając jeszcze kwasy trudno orzec, ile do poprawy stanu cery dołożył suplement. Na pewno mi nie zaszkodził, zapewne ma też jakieś zasługi. Włosy wypadają tak jak wypadały, co... jest zasadniczo dobrą wiadomością, ponieważ jak wspomniałam, jesienią wypadanie jest u mnie wzmożone. Spokojnie mogę powiedzieć, że udało się to zahamować i nie tracę aktualnie więcej włosów niż zwykle. Najwięcej na kuracji skorzystały paznokcie. Nadal brak im odpowiedniego nawilżenia i mogłyby być mniej suche, ale niedawno zdałam sobie sprawę, że od kilku tygodni nie złamał mi się ani jeden. Mniej więcej od czasu, gdy minęły dwa miesiące suplementacji. Teraz już wyraźnie widzę, że paznokcie są grubsze, twardsze, po prostu mocniejsze. Dawno takie nie były. Moja opinia jest taka, że warto. Vitabella ma starannie dobrany, wartościowy skład, rozsądną cenę. Efekty od powstrzymania niechcianego zjawiska po widoczną poprawę. Dla mnie to dostateczna zachęta do ponownego wyboru akurat tego produktu.
    SANJU85
    17 kwietnia 2021 o 0:43
    tableteczki
    Kiedys je kupilam. bo byly tanie i dobry sklad. Nie jem. ich systematycznie bo mam. dwa. problemy z nimi. Pierwszy zaczynaja. mi wyoadac rzesy po nich.Tak.tez uwazam. ze to. dziwne ale jednak. A druga sprawa odbija mi sie nimi strasznie i czasem. boli mnie brzuch, możliwe ze. to ta otoczka. Jak biore na noc jest ok ale. w dzien nie jestem. w stanie
    Zalety:
    • cen
    • skad
    Wady:
    • wielkość
    • otoczka
  • 7 grudnia 2020 o 15:32
    beznadzieja
    Skuszona super opiniami tych tabletek i ich przystępną ceną zamówiłam od razu dwa opakowania. Po 3 miesiącach stosowania nie zauważyłam zupełnie nic. Ani poprawy ani pogorszenia się stanu włosów, skóry czy paznokci. Całe szczęście, że w błoto poszło tylko 30 zł. Ale szkoda i tych pieniędzy i czasu, bo mogłam kupić coś co choć trochę pomogłoby w problemie z włosami. Zdecydowanie nie polecam.
  • 21 listopada 2020 o 15:35
    Mocne paznokcie, szybki wzrost wlosow
    Trafiłam na ten suplement jak wiekosc kobiet - z polecenia Pana Tabletki (uwielbiam jego szczerość i wiedzę) i już po miesiącu muszę stwierdzić, ze: - włosy rosną znacznie szybciej - to plus i minus, bo szybciej widać mój odrost ;) - paznokcie są bardzo twarde, zdrowe i szybciej rosną, nie rozdwajają się i nie łamią - zauważyłam, ze rzęsy się zagęściły i wydłużyły <3 - na skórze wiekszych efektów nie widzę, lecz to może za wcześnie, aby zauważyć zmiany - tabletka łatwa w połknięciu - bardzo, bardzo dobra cena do jakości! Na minus dostępność w aptekach stacjonarnych, lecz ja zamawiam online, gdzie place 15 zł za 90 tabletek - to rewelacyjny deal. Naprawdę polecam - tabletki pomagają w pielęgnacji „od wewnątrz” i dzięki nim możemy spokojnie ograniczyć wydatki na odżywki do paznokci czy odżywki na porost włosów.
    • Skuteczność

Zobacz także inne Skóra, włosy, paznokcie