Biotebal Biotebal Plus, Suplement diety na włosy, skórę i paznokcie
dodaj swoją opinię i zdjęcia do produktu
6 hitów!
Biotebal Plus Suplement Diety na Włosy, Skórę i Paznokcie 30 Tabletek
34,99 zł
Biotebal PLUS włosy, skóra, paznokcie suplement diety (tabletki) polecany jest do uzupełniania niedoborów składników odżywczych (witamin, minerałów, aminokwasów), których potrzebują Twoje włosy, skóra i paznokcie.
Dla kogo jest suplement diety Biotebal PLUS włosy, skóra, paznokcie?
Suplement diety Biotebal PLUS polecany jest dla osób, chcących zadbać o zdrowie włosów, skóry i paznokci:
+ jako uzupełnienie diety w składniki odżywcze, mające szczególne znaczenie dla włosów, skóry i paznokci,
+ aby utrzymać piękne i zdrowe włosy, skórę i paznokcie,
+ w okresie, gdy włosy, skóra i paznokcie narażone są na działanie czynników atmosferycznych (słońce, woda morska, wiatr, mróz, śnieg, deszcz),
+ gdy włosy narażone są na czynniki mechaniczne (np. nakrycia głowy),
+ po intensywnych zabiegach fryzjerskich (np. suszenie, prostowanie, farbowanie) i stylizacji paznokci.
Składniki:
+ Aminokwasy (cysteina i metionina) – podstawowe składniki białek, w tym kolagenu i keratyny, które są głównymi budulcami włosów, skóry i paznokci.
+ Witamina B6 – wspomaga prawidłową syntezę (produkcję) cysteiny.
+ Foliany (kwas foliowy) – pomagają w prawidłowej syntezie (produkcji) aminokwasów.
+ Biotyna (witamina B7) – pomaga zachować zdrowe włosy, ponieważ jej działanie polega na udziale w produkcji tak zwanej masy keratynowej, odpowiedzialnej za budowę włosa. Biotyna pomaga też zachować zdrową skórę. Dzięki biotynie skóra staje się piękniejsza, a włosy silniejsze.
+ Cynk – pomaga zachować zdrowe i piękne włosy, skórę i paznokcie. Pomaga w prawidłowej syntezie białka. Odgrywa ważną rolę w zachowaniu zdrowej skóry, ponieważ jego działanie polega na udziale w tworzeniu białka, m.in. kolagenu. Dodatkowo cynk ma właściwości antyoksydacyjne.
+ Selen – pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie, ponieważ bierze udział m.in. w procesie wzrostu włosów i paznokci.
+ Miedź – bierze udział w procesie syntezy melaniny odpowiedzialnej za pigmentację skóry i włosów. Pigment skóry (melanina) służy jako filtr światła do ochrony włosów i skóry przed uszkodzeniem przez promieniowanie ultrafioletowe (UV).
+ Żelazo – pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie, co w efekcie służy prawidłowemu utlenowaniu komórek organizmu. Jest ważnym składnikiem mineralnym biorącym udział w procesie podziału komórek.
+ Ekstrakt ze skrzypu – wspomaga wzrost włosów i przyczynia się do ich wzmocnienia. Ma także wpływ na kondycję paznokci i skóry, jest źródłem krzemu.
Około 4, 5 miesięcy po porodzie zaczęły mi garściami wypadać włosy , ale to w takich ilościach ,że autentycznie zaczęło mnie to przerażać . W najgorszym momencie włosy przerzedziły mi się tak o połowe. I wtedy dotarł do mnie Biotebal . To był ten moment , w którym pomyślałam sobie , że albo to albo nie wiem co robić dalej. Oczywiście też z zrobiłam morfologię i badanie TSH bo mam niedoczynność tarczycy, a to też się przyczynia do słabych włosów. Pierwszy efekt to były mniej łamliwe paznokcie . Płytka już po tygodniu stosowania tabletek zrobiła się twardsza. A po miesiącu zaczęłam zauważać u siebie baby hair. Nie wyglądało to dobrze , ale bardzo się z nich ucieszyłam . Włosy też nabrały więcej blasku. Ciągle jednak na szczotce było ich za duzo . Szczególnie po umyciu i suszeniu najwięcej ich traciłam . Teraz widzę znaczną poprawę. Nadal będę stosować Biotebal i jeszcze wzmacniam efekt pijąc codziennie kieliszek soku z pokrzywy. Mam nadzieję że komuś pomoże moja historia ratowania włosów.
Stosuję Biotebal plus od 3 miesięcy i z całym przekonaniem mogę stwierdzić że ich kondycja bardzo się poprawiła! Moje włosy przed rozpoczęciem kuracji bardzo się wykruszyly-to chyba efekt wieloletniego farbowania na blond. Już po jednym opakowaniu zauważyłam że ten proces się spowolnił,zaczęły Mi rosnąć baby hair. Obecnie moje włosy są zdecydowanie zdrowsze,mają więcej blasku a proces ich kruszenia się zatrzymał.Przy okazji wzmocniły Mi się również paznokcie i polepszyła się cera! Takie combo 3w1! Serdecznie polecam.
Stosowałam Biotebal Plus przez 3 miesiące i mogę powiedzieć, że działa – choć trzeba na efekty trochę poczekać. Włosy stały się mocniejsze, mniej wypadają i wyglądają zdrowiej. Paznokcie przestały się łamać i są zdecydowanie twardsze. Skóra również lekko się poprawiła – jest bardziej nawilżona i wygląda świeżej.
Suplement ma dobry skład (biotyna, cynk, kolagen, witaminy), a wystarczy 1 tabletka dziennie. Jedyny minus to specyficzny zapach tabletek, ale da się przyzwyczaić.
Suplement Biotebal Plus stosuję od około trzech miesięcy i zauważyłam znaczną poprawę w kondycji moich włosów i paznokci. Włosy (średnioporowate, z tendencją do wypadania) stały się mocniejsze, mniej się łamią i zauważyłam sporo „baby hair”. Paznokcie, które wcześniej rozdwajały się i były łamliwe, są teraz twardsze i rosną szybciej. Suplement ma wygodną formę kapsułek, które łatwo się połyka. Nie powoduje u mnie żadnych skutków ubocznych ze strony żołądka. Opakowanie jest estetyczne i zawiera szczegółowy opis składników, co uważam za duży plus. Suplement nie ma intensywnego zapachu ani smaku, co również jest dla mnie ważne. Myślę, że to dobry wybór dla osób, które borykają się z osłabionymi włosami i paznokciami – efekty nie są natychmiastowe, ale przy systematycznym stosowaniu naprawdę zauważalne.
Produkt zrobił na mnie bardzo duże wrażenie. Polecam na problemy z wypadaniem włosów i łamaniem paznokci.
Mam cerę mieszaną, skłonną do przesuszeń w okolicach policzków. Włosy: cienkie, delikatne, z tendencją do wypadania, zwłaszcza sezonowo (jesień/wiosna). Paznokcie: łamliwe, rozdwajające się, trudno je było zapuścić bez pękania. Pierwsze efekty zauważyłam po około 3–4 tygodniach regularnego stosowania (1 tabletka dziennie). Włosy przestały wypadać garściami, a podczas mycia czy czesania widziałam wyraźnie mniej włosów na szczotce. Po dwóch miesiącach pojawiły się też nowe “baby hair”, co bardzo mnie ucieszyło – widać, że coś zaczęło się dziać od środka. Paznokcie również zareagowały pozytywnie – przestały się rozdwajać, stały się twardsze, mniej podatne na łamanie i zaczęły szybciej rosnąć. Różnicę zauważyłam nawet w ich kolorze – zrobiły się bardziej różowe i zdrowo wyglądające.Z czystym sumieniem polecam Biotebal wszystkim osobom, które zmagają się z nadmiernym wypadaniem włosów, ich osłabieniem czy łamliwością paznokci. W moim przypadku zadziałał naprawdę skutecznie, a pierwsze efekty pojawiły się szybko. Oczywiście warto pamiętać, że suplementy działają najlepiej przy regularnym stosowaniu i odpowiedniej diecie. Dla mnie to był strzał w dziesiątkę – na pewno wrócę do niego jeszcze nie raz, szczególnie w sezonach przejściowych.
Zdecydowanie jeden z lepszych suplementów, jakie stosowałam – efekty przerosły moje oczekiwania
Zdecydowałam się na kurację Biotebal Plus, ponieważ od dłuższego czasu zmagałam się z nadmiernym wypadaniem włosów, przesuszoną skórą i łamliwymi paznokciami. Mam cerę wrażliwą i suchą oraz włosy o średniej porowatości, które źle reagują na stres i zmianę pór roku. Suplement stosuję regularnie od 2,5 miesiąca i już po ok. 3 tygodniach zauważyłam pierwsze efekty: włosy przestały wypadać garściami, stały się bardziej błyszczące i wyraźnie mocniejsze przy nasadzie. Co ważne – pojawiły się też tzw. baby hair, a linia włosów zaczęła się delikatnie zagęszczać.
Jeśli chodzi o skórę – poprawa jest subtelna, ale zauważalna: zniknęło uczucie ściągnięcia, skóra twarzy i ciała stała się bardziej miękka, jakby lepiej nawodniona od środka.
Tabletki mają wygodny kształt i są neutralne w smaku, co sprawia, że ich codzienne przyjmowanie nie sprawia żadnych trudności. Nie odczułam żadnych skutków ubocznych – nie było problemów żołądkowych ani reakcji skórnych. Duży plus za klarowny skład: biotyna, krzem, cynk, witaminy z grupy B – wszystko, czego potrzeba dla wsparcia urody od środka. Opakowanie estetyczne i funkcjonalne – ładnie prezentuje się na półce, ale co najważniejsze – działa.
Polecam szczególnie osobom, które nie chcą inwestować w dziesiątki pojedynczych suplementów i szukają kompleksowego rozwiązania na włosy, skórę i paznokcie. Biotebal Plus naprawdę spełnia obietnice – ale kluczowa jest systematyczność i cierpliwość. Dla mnie to strzał w dziesiątkę.
Swoją opinię podzieliłam na poszczególne części:
Włosy:
Zauważyłam wyraźną poprawę, jeśli chodzi o ogólną kondycję włosów. Stały się silniejsze, gęstsze i mają zdrowszy wygląd. Dodatkowo, rosną szybciej, co bardzo mnie cieszy. Niestety, mimo tych zmian, wypadanie włosów nadal się utrzymuje, więc w tym zakresie nie widzę poprawy.
Paznokcie:
Tutaj efekty są naprawdę zauważalne. Paznokcie rosną szybciej, są mocniejsze i znacznie mniej się łamią. Widać wyraźną różnicę na plus.
Skóra:
W przypadku skóry nie zauważyłam żadnych zmian. Cera wygląda tak samo jak przed rozpoczęciem suplementacji – ani lepiej, ani gorzej. Ten obszar zdecydowanie wypada najsłabiej.
Podsumowując, suplement przyniósł pozytywne efekty głównie w zakresie włosów (poza wypadaniem) i paznokci, natomiast na skórę nie wpłynął zauważalnie. Trzeba też przygotować się na to, że tabletki są sporych rozmiarów, co dla niektórych może być problematyczne i uciążliwe przy codziennym stosowaniu.
Stosowałam Biotebal Plus przez pełne trzy miesiące i muszę przyznać, że naprawdę mi pomógł. Po dwóch operacjach moje włosy wypadały garściami – dosłownie. Każde czesanie kończyło się pełną szczotką, a pod prysznicem zostawały całe kępki. Byłam załamana i cieszę się, że trafiłam właśnie na ten suplement.
Tabletki są dość duże, ale dla mnie nie było to problemem. Bierze się jedną dziennie, więc nie trzeba o nich ciągle pamiętać, co było dla mnie wygodne. Już po mniej więcej półtora miesiąca zauważyłam, że włosy zaczynają mniej wypadać – to był pierwszy realny sygnał, że coś się zmienia. A po dwóch miesiącach zaczęły pojawiać się babyhair. Wyglądałam trochę śmiesznie, bo z przodu sterczały mi krótkie włoski, ale naprawdę się cieszyłam, bo to był znak, że włosy zaczynają odrastać. Po tej kuracji nie tylko zahamowało się wypadanie włosów, ale też ich ogólna kondycja bardzo się poprawiła – są mocniejsze, bardziej błyszczące i jakby gęstsze.
Skład uważam za bardzo dobrze przemyślany. Biotyna w najwyższej możliwej dawce, do tego aminokwasy siarkowe – cysteina i metionina – no i skrzyp, który zawsze dobrze działał na moje włosy. Fajnie, że produkt jest wegański i nie zawiera glutenu ani laktozy. Skóra zrobiła się gładsza i bardziej nawilżona, a paznokcie przestały się łamać, co też zauważyłam w trakcie tej kuracji.
Z mojej perspektywy Biotebal to naprawdę skuteczny suplement, ale trzeba go brać regularnie i mieć trochę cierpliwości – u mnie pierwsze zmiany przyszły po kilku tygodniach ale zapewne dlatego, że mój organizm był w krytycznym stanie. Jeśli ktoś, tak jak ja, zmaga się z intensywnym wypadaniem włosów, szczególnie po operacjach, stresie czy chorobie, to naprawdę warto spróbować. Ja na pewno jeszcze do niego wrócę.
Włosowa regeneracja? U mnie Biotebal zadziałał naprawdę widocznie.
Testowałam Biotebal PLUS przez 3 miesiące – zużyłam 3 opakowania po 30 tabletek i naprawdę widzę różnicę. Suplement nie podrażnia żołądka, co dla mnie jest bardzo ważne, bo wiele preparatów z biotyną niestety mi szkodziło.
Po tym czasie zauważyłam sporo nowych włosków („baby hair”), a na szczotce po czesaniu zostaje ich zdecydowanie mniej niż wcześniej. Włosy są mocniejsze, mniej łamliwe, wydają się też delikatnie gęstsze i zdrowsze.
Dodatkowy plus – moje paznokcie w końcu przestały się rozdwajać i udało mi się je zapuścić bez wspomagaczy typu hybryda.
Uważam, że Biotebal PLUS to kompleksowy suplement – bogaty skład (aminokwasy, witaminy, minerały, ekstrakt ze skrzypu) naprawdę działa, ale trzeba być systematycznym i dać mu czas.
Polecam szczególnie osobom, które zauważają sezonowe wypadanie włosów albo mają problemy z łamliwością i rozdwajaniem końcówek – u mnie się sprawdził!
Biotebal w tabletkach to suplement diety do codziennego wspierania organizmu. Po regularnym stosowaniu zauważyłam ogromną różnicę w moich włosach(pojawiło się dużo baby-hair i przestały mi wypadać więc dla mnie to duży +). Moja cera również zaczęła w końcu wyglądać zdrowo a co do paznokci to nie zauważyłam zbytniej różnicy. Napewno będę dalej stosować ten suplement.
Suplement Biotebal plus testowałam dzięki Wizażowi. Kończę trzecie opakowanie i muszę przyznać, że naprawdę widzę efekt. Moje włosy mocno wypadały po zabiegu w narkozie i diecie. Teraz nawet fryzjer zapytał, co stosuję, że mam tyle baby hair. Rzeczywiście widzę, że od skóry odstaje dużo nowych włosów, a na szczotce jest zdecydowanie mnie wypadających. Z paznokciami nie mam większych problemów, rosną bardzo szybko, a łamanie ciężko mi ocenić, bo noszę hybrydę. Jestem zadowolona ze stosowania suplementu i pewnie kupię kolejne opakowanie, żeby podtrzymać działanie.
Kilka miesięcy temu zauważylam u siebie osłabienie oraz zwiększone wypadanie włosów. Nigdy dotąd nie stosowałam żadnego suplementu wspomagjącego, a z Biotebalem to był mój pierwszy raz.
W ramach testowania Klubu Recenzentki Wizaż otrzymałam kurację 3 miesięczną. Opakowanie produktu to standardowy kartonik typowy dla tego rodzaju produtów. W środku 3 blistry z tabletkami po 20 szt. każdy. Tabletki mają delikatnie owalny kształt, są twarde i mają nieprzyjemny zapach i smak taki nieco "sztuczny". Tabletki według zaleceń należy stosować po 1 szt dziennie, najlepiej po posiłku. Tak zrobiłam, wg zaleceń. Biotebal ma bardzo dobry i ciekawy skład. Zawiera dużo witamin i mienerałów.
Co do efetktów działania, niestety trochę się zawiodłam . Zauważyłam, że włosy mniej wypadają i są nieco wzmocnione, ale nic poza tym.
Co do paznkoci to efekt pozytwnie mnie zaskoczył. Paznokcie są wyraźnie wzmocnione, twardze, mniej łamliwe i dużo szybciej rosną. Także w tym aspekcie należy się ogromna pochwała.
Nie będę oceniać pod kątem zmian na skórze, ponieważ na tym sie nie skupialam, bo w tym aspekcie stawiam na miejscowe dzialanie kosmetykami pielegnującymi.
Uważam, że warto wypróbowac produkt, chociażby ze względu na działanie wzmocnienia paznokci, a co do włosów to rewelacji bym sie nie spodziewała.
Podsumowując, daje mu pozytną ocenę, ale raczej po niego ponownie nie sięgnę.
Stosuję Biotebal Plus od jakiegoś czasu i zauważyłam wyraźną poprawę w wyglądzie moich włosów są mocniejsze, mniej wypadają i zyskały blask. Skóra również stała się bardziej nawilżona i gładsza, a paznokcie przestały się łamać. Suplement ma dobrze skomponowany skład z biotyną, cynkiem i innymi witaminami wspierającymi urodę. Łatwo się go przyjmuje, nie powoduje u mnie żadnych skutków ubocznych. Zdecydowanie polecam osobom, które szukają kompleksowego wsparcia dla włosów, skóry i paznokci.
Włosy niestety nie zauważyły większej zmiany po stosowaniu tego suplementu. Podobnie było ze skórą – nie odczułam wyraźnej poprawy. Za to jeśli chodzi o paznokcie... totalna metamorfoza! Zawsze miałam problem, żeby je zapuścić – były kruche, łamały się, rozdwajały. Teraz są dłuższe, mocniejsze i wyglądają naprawdę zdrowo. Opakowanie jest wygodne, tabletki łatwe do połknięcia, a kuracja nie sprawiała żadnych trudności. Jeśli ktoś – tak jak ja – walczy z osłabionymi paznokciami, zdecydowanie warto wypróbować.
Tabletki mają klasyczny kształt, są powlekane, dość łatwe do połknięcia, nie mają intensywnego ani nieprzyjemnego zapachu. Nie odczuwałam żadnych dolegliwości żołądkowych czy dyskomfortu po ich zażyciu, co bywa u mnie czasem problemem przy suplementach.
Produkt ten zamknięty jest w poręcznych blistrach - higieniczne i praktyczne. Szata graficzna estetyczna, czytelna, zawiera najważniejsze informacje.
Ogólnie to mam włosy falowano-kręcone, dosyć rzadkie, cienkie. W okresie sezonowym zauważam u siebie wzmożone wypadanie włosów, które później ustępuje.
Początkowo – około drugiego miesiąca kuracji – zauważyłam zwiększone wypadanie włosów, ale z czasem zdałam sobie sprawę, że był to najprawdopodobniej naturalny proces "wymiany" – osłabione włosy ustępowały miejsca mocniejszym.
Po równo trzecim miesiącu suplementacji:
- Włosy stały się wyraźnie mocniejsze i grubsze, mniej wypadają podczas czesania i mycia, z czego bardzo się cieszę.
- Pojawił się wysyp baby hair, szczególnie w okolicach czoła – wyglądają na zdrowe i szybko rosnące (będę miała super grzywke :3).
- Paznokcie zdecydowanie się wzmocniły – mniej się łamią, szybciej rosną, wyglądają zdrowiej. Teraz wystarczy mi sama odżywka dla połysku i czuje, że w końcu moje paznokcie są zdrowe.
- Ku mojemu zaskoczeniu, zauważyłam też zagęszczenie rzęs, co traktuję jako bardzo miły bonus.
Podsumowując to zdecydowanie zauważyłam poprawę kondycji włosów i paznokci, a efekty są na tyle zadowalające, że planuję kontynuować suplementację jeszcze przez miesiąc lub dwa. Produkt wydaje się dobrze przemyślany pod kątem składu, ponieważ nie powodował u mnie skutków ubocznych i działa zgodnie z obietnicami producenta.
Mam włosy cienkie, ze skłonnością do wypadania, i normalną cerę z lekkością przesuszeń. Biotebal Plus to tabletki o gładkiej, łatwej do połknięcia konsystencji, zamknięte w estetycznym blisterze w kartonowym opakowaniu. Mają subtelny, niemal neutralny smak. Zawartość biotyny, wit. D3, cynku i selenu wspiera wzrost włosów, wzmacnia paznokcie i poprawia kondycję skóry – po miesiącu zauważyłam mniej włosów na szczotce, twardsze paznokcie oraz bardziej napiętą, promienną cerę.
Stosowałam Biotebal Plus głównie z myślą o poprawie kondycji moich paznokci – i muszę przyznać, że pod tym względem suplement totalnie się u mnie sprawdził! Miałam wcześniej ogromne problemy z paznokciami – były kruche, łamliwe, rozdwajały się na potęgę. Po kilku tygodniach stosowania zauważyłam wyraźną poprawę – paznokcie stały się zdecydowanie twardsze, mniej się łamią i co mnie zaskoczyło najbardziej – bardzo szybko urosły.
Niestety, jeśli chodzi o włosy i skórę, to nie zauważyłam żadnych spektakularnych efektów. Skóra bez większych zmian, a włosy nadal wypadają w podobnym tempie jak wcześniej.
Podsumowując – jeśli ktoś szuka suplementu konkretnie na poprawę stanu paznokci, to Biotebal Plus mogę z czystym sumieniem polecić. W moim przypadku zadziałał świetnie właśnie na ten obszar.
Po 3 miesiącach stosowania suplementu Biotebal jestem bardzo zadowolona z efektów. Już po miesiącu zauważyłam, że moje włosy stają się mocniejsze i silniejsze, stały się bardziej gładkie. Zmniejszyło się także wypadanie włosów, na szczotce zostaje ich coraz mniej i zdaje się, że trochę szybciej rosną. Paznokcie mniej się łamią i są silniejsze. Jedynie trochę zawiedziona jestem że nie zauważyłam u siebie nowych baby hair. Ale mimo tego produkt uważam za bardzo dobry i na pewno do niego wrócę za niedługo.