Tlenowy głęboko nawilżający krem na dzień, to pierwszy kosmetyk marki O2skin w moich rękach. Znalazłam go w styczniowym Golden boxie i uważam, że to jedno z moich lepszych odkryć kosmetycznych tego roku. To również mój pierwszy krem tlenowy i po jednym słoiczku, czuję że nie ostatni.
Krem znajduje się w solidnym, szklanym słoiczku ze srebrną nakrętką. Ma bardzo ładny, delikatny zapach. Jego konsystencja jest bardziej jak mus niż jak krem, świetnie się rozprowadza i bardzo szybko wchłania. Natomiast, jego formuła jest silnie nawilżająca i mocno odżywcza. Z tego co czytałam, do jego składu również nie można się przyczepić i jest naprawdę dobry.
Moja cera jest sucha, ze skłonnością do wyprysków hormonalnych. Bardzo zależy mi na tym aby krem na dzień z jednej strony świetnie nawilżał skórę, aby przeciwdziałać jej przesuszeniu, natomiast z drugiej, dobrze spisywał się pod makijaż. I ten krem zapewnia mi to, i o wiele więcej :)
Po wchłonięciu się kosmetyku, od razu czuje ze cera jest mocno odżywiona, dogłębnie nawilżona i rewelacyjnie wygładzona. Krem pozostawia na powierzchni skóry aksamitną powłokę, która idealnie spisuje się pod makijaż. Ponadto, nie podrażnia skóry i przy regularnym stosowaniu nie zapycha. Ma ładne satynowe wykończenie, dzięki czemu twarz ma zdrowy blask. Sprzyja również gojeniu się małych podrażnień i łagodnie koi skórę.
Uważam, że jest również wydajny. Stosowałam go bez jakiegoś oszczędzania, na twarz, szyję i dekolt i starczy mi na ponad 3 miesiące.
Kremik świetnie spisywał mi się końcem zimy i w okresie przejściowym. Jednak, teraz cieszę się, że się skończył... Po prostu, w uplane dni jednak jest za ciężki na dzień. Cały czas czuje, że mam go na twarzy i dosłownie cera poci się pod nim. Ta bogata formuła nie jest dobra na lato. Widziałam, że w ofercie o2skin jest jeszcze krem-żel nawilżający, i to by była pewnie lepsza opcja na teraz. Oczywiście to nie zmienia mojej wysokiej oceny tego kosmetyku, bo działanie ma genialne, a obecna pogoda w lecie, to jakaś anomalnia, do której trzeba od nowa dostosować całą pielęgnację...
Podsumowując, krem jest fenomenalny dla cery suche, przywraca jej odpowiedni poziom nawilżenia, przez co twarzy wygląda zdrowiej i promiennie. Polecam serdecznie.
Zalety:
- ładne, solidne opakowanie
- przyjemna konsystencja musu
- bogata formuła
- dobrze się rozprowadza i szybko wchłania
- krem intensywnie nawilża i odżywia suchą skórę
- sprawia, że cera staje się miękka i gładka,
- ma ładne satynowe wykończenie, dzięki czemu twarz jest pełna zdrowego blasku,
- łagodnie koi skórę
- pozostawia na skórze aksamitną warstwę, która jest idealna pod makijaż
- nie podrażnia
- przy regularnym stosowaniu nie zapycha
- ciekawy, dobry skład
- wydajny
Wady:
- za ciężki na upalne lato
- dostępność online