Kremy na dzień

Yves Rocher Elixir Jeunesse, City Detox Soin Liquide Jour [City Detox Liquid Day Care] Detoksykująca emulsja do twarzy na dzień

• 17 listopada 2021 o 20:21
    Spełnił moje oczekiwania
    Serum sprzedawane jest w szklanej buteleczce doposażonej w pompkę, co zapewnia higienę stosowania. Ma lekką, zbliżoną do żelowej konsystencję i ciekawy, orzeźwiający zapach. Po wyciśnięciu na rękę nie rozlewa się i nie ścieka, co ułatwia dalszą aplikację. Serum szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu. Doskonale sprawdza się w roli bazy pod podkład, nie zmienia jego właściwości ani wyglądu. Po dwóch tygodniach stosowania zauważyłam, że skóra twarzy została ukojona, a koloryt wyrównany. Powierzchnia czoła zrobiła się gładka, zniknęły drobne krostki podskórne, które wyglądały jak kaszka. W ciągu dnia czuję, że skóra jest nawilżona i rozluźniona, chociaż efekt ten mógłby być bardziej spektakularny. Płytkie zmarszczki nie stały się mniej widoczne, ale szczerze mówiąc, nie liczyłam na cud. Zużyłam już dwa opakowania i chętnie sięgnę po kolejne.
    Zalety:
    • orzeźwiający zapach
    • lekka konsystencja
    • szybko się wchłania
    • nie pozostawia tłustego filmu
    • świetnie nadaje się jako baza pod podkład
    • znacząco poprawił wygląd mojej skóry
    Wady:
    • wysoka cena regularna, warto czekać na promocję
    do ti
    10 stycznia 2021 o 8:31
    Nic szczególnego nie robi
    Przyjemnie odświeża i tyle. Na tym mogłabym zakończyć recenzje ale dodam kilka słów o samym produkcie. Jest to leciutka emulsja, bezbarwna, wodnista konsystencja, zapach delikatny, świeży. Producent pisze o odnowie komórek, redukcji zmarszczek, nawilżeniu ale nic takiego nie zaobserwowałam. Skórę mam normalną, często przesuszoną ale niewymagającą. Nie oczekiwalam też cudów, ot choćby nawilżenia, lekko poprawienia stanu skóry. Niestety po kilkutygodniowym użyciu i zużyciu całego opakowania, nie zauważyłam absolutnie niczego. Buzie jest odświeżona na kilka chwil o żadnych długofalowych efektach nie ma mowy. Esencja nie pomogła mi szczególnie ale muszę przyznać że nie zaszkodziła. Nie zapycha i współgra z kremami jako kolejnym etapem pielęgnacji. Jednak za taką cenę oczekuję więcej od produkty.
  • 16 grudnia 2020 o 8:46
    Poranne orzeźwienie
    No to od początku - produkt kupiłam w promocji urodzinowej, dzięki czemu nie zapłaciłam miliona monet za całe zamówienie - cena regularna jest niestety dość wysoka. Sam produkt jest w zielonym szklanym opakowaniu z pompką, czyli higienicznie i estetycznie. Ma żelowo-wodnistą konsystencję przez co dosłownie trzy kapki wystarczają na całą twarz, jest bardzo wydajny. Na plus zdecydowanie zaliczam świeży zapach i to cudowne uczucie orzeźwienia, gdy nakładałam kosmetyk rano, jakoś mnie tak budził z letargu po wstaniu z łóżka. Nie zauważyłam jakiegoś silnego działania przeciwzmarszczkowego, ale cera wygląda zdrowo i promiennie, jest tak fajnie gładka i napięta. Kosmetyk dobrze mi się też sprawdzał pod makijaż (oczywiście makijaż nakładałam po wchłonięciu żelu). Dla mnie naprawdę fajny kosmetyk, tylko ta cena... Trzeba polować na promocje :)
    Zalety:
    • Orzeźwiające działanie
    • Świeży zapach
    • Napięta promienna cera
    • Konsystencja
    • Szybkie wchłanianie
    • Estetyczne opakowanie
    Wady:
    • Cena regularna
  • 29 listopada 2020 o 15:51
    Całkiem przyjemny
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Otrzymałam wersję 30ml do zakupów i z chęcią wypróbowalam, bo z opisu wygląda na całkiem fajne serum nawilżająco detoksykujace. Stosowałam pod krem. Skóra wyglądała lepiej, na zdrową i rozświetloną niż kiedy np. zastosowałam sam krem. Uważam, że całkiem przyjemny i łagodny produkt, jednakże nie kupiłabym go w regularnej cenie, bo uważam, że można znaleźć tańsze o podobnym działaniu. W składzie na drugim miejscu ma aloes (bardzo lubię wszelkie aloesowe kosmetyki) oraz kilka inncych humektantowych składników. Oprócz tego znajdziemy np. - Betaina - naturalny aminokwas, który ma wspaniałe właściwości nawilżające i łagodzące. - Centaurea Cyanus Flower Extract (hydrolat bławatkowy) działa łagodząco, przeciwzapalnie, usuwa obrzęki, ma silne działanie przeciwzmarszczkowe - aphloia theiformis leaf extract (wyciąg z aphloi opracowany w laboratoriach Yves Rocher) wg producenta Wyciąg z aphloi wnika w głąb skóry, oczyszcza ją, wzmacnia i przeciwdziała czynnikom starzenia się. - panthenol - Calcium chloride - reguluje ph i lepkośc kosmetyku a także działa przeciwzapalnie, ściągająco, kojąco: łagodzi objawy trądziku różowatego, redukuje obrzęki i reakcje alergiczne; rozjaśnia skórę, wzmacnia naczynia krwionośne. - Moringa pterygosperma seed extract (Wyciąg z nasion moringi olejodajnej) działanie antyseptyczne i przeciwzpalne
    Zalety:
    • Przyjemny skład
    • Ciekawy roślinny zapach
    • Fajna konsystencja
    • Cera wygląda na zdrowszą, promienną
    Wady:
    • Wysoka cena regularna
    xania9
    3 lutego 2020 o 10:52
    Coś ciekawego
    Produkt ten dostałam w wersji 30 ml za 1 grosz przy zakupach jako prezent. Z początku byłam nastawiona trochę sceptycznie, jednak jest to całkiem przyjemny produkt. Pachnie dla mnie trochę dziwnie, wyczuwam w nim coś podobnego do cynamonu (a jego bardzo nie lubię), jednak nie jest to na tyle wyczuwalne żebym nie była w stanie go używać. Konsystencja jest bardzo rzadka, żelowa. Na początku myślałam, że w takim razie bardzo szybko się skończy, jednak zaskoczył mnie swoją wydajnością - 30 ml wystarczyło mi na około 3 miesiące regularnego używania. Produktu nie trzeba nakładać na twarz dużo, ponieważ jego wodnista formuła sprawia, że łatwo się go rozprowadza i łatwo się wchłania. Kremu używałam na przełomie lata i jesieni i jego lekka formuła była zdecydowanie super dla skóry. Czuć było, że jest ona nawilżona, ale nie lepka. Opakowanie 30 ml to tubka. Przy takiej konsystencji produktu bardzo łatwo się go wydostawało aż do ostatniej kropli. Szata graficzna jak zawsze na plus. Podoba mi się, że firma idzie za potrzebami klientów i wypuszcza takie serie, ponieważ zanieczyszczenia są już wszechobecne a mam wrażenie, że na rynku nie ma jeszcze wielu produktów przed nimi chroniącymi. A wiadomo, że zanieczyszczenia gromadzące się na skórze powodują jej niekorzystny wygląd oraz jej szybsze starzenie się. Dla mnie pomysł super! Nie jestem pewna czy w tym kremie jest jakiś filtr przeciwsłoneczny, ale przydałby się :) Jednak cena jak zawsze za bardzo moim zdaniem wygórowana. Polecam wypróbować, naprawdę ciekawy i skuteczny produkt. Prawdopodobnie sama jeszcze po niego wrócę :)
    Zalety:
    • nawilżające działanie
    • ładne, proste opakowanie
    • lekka, żelowa formuła
    • szybko się wchłania
    • chroni przed zanieczyszczeniami
    Wady:
    • cena regularna
    • słaba dostępność