Odcień, który oceniam, to 01 - bardzo naturalny, beżowo - różowy nude. Dokładnie takiego odcienia szukałam, w klasycznych błyszczykach to moja ulubiona gama kolorystyczna (nie przepadam za ciągłym poprawianiem ciemnych odcieni - przy takich zdecydowanie wolę formułę matową). Kolor jest super, wygląda bardzo lekko, świeżo i naturalnie. Nie jest zbyt mocno różowy, raczej w neutralnej tonacji.
Tym, co mnie urzekło przy pierwszej aplikacji, jest zapach - ten błyszczyk pachnie tak samo jak podkład Pierre Rene Skin Balance! Ci, którzy go znają, wiedzą, o jaki zapach chodzi ;) ja go uwielbiam, przypomina mi słodki aromat do ciasta, taki trochę waniliowy. Super! Ładny zapach bardzo uprzyjemnia mi używanie tego błyszczyka - przez to na pewno częściej sięgam akurat po niego.
Opakowanie jest ładne, wygląda dość luksusowo, z elegancką złotą opaską z logo. Aplikator jest wygodny w rozprowadzaniu formuły, nabiera się jej w sam raz.
Wykończenie jest bardzo ładne, lśniące. Błyszczyk jest równo kryjący i daje dość wyraźną warstwę kremowego koloru. Nie jest to typowy, transparentny błyszczyk - przypomina mi raczej lekką szminkę w płynie o nieco błyszczącym wykończeniu.
Krycie super - kolor jest widoczny, a zarazem na tyle delikatny, że nie dominuje makijażu.
Dużym plusem jest, że jest przyjazny dla naszych ust, nie wysusza, a wręcz nieco chroni je przed wysuszeniem.
Trwałość - mam wrażenie, że nieco lepsza niż przeciętne błyszczyki
(to pewnie zasługa tej dość gęstej, kremowej, bardziej szminkowej formuły). Jeśli nic specjalnie z nim nie robimy, parę godzin może się utrzymać, stopniowo zanikając (w estetyczny sposób).
Trochę lepi się na ustach, co mi akurat absolutnie nie przeszkadza (z doświadczenia wiem też, że te lekko choćby klejące formuły są nieco trwalsze i nie znikają tak szybko jak te bardziej wodniste).
Kolor 01 to świetna opcja na co dzień i zaryzykuję, że dla każdego - na tyle neutralny, że raczej nie pokłóci się z żadną karnacją. Nie odcina się od koloru cery ani na zbyt jasno, ani zbyt ciemno. Świetny!
Zalety:
- przyjemna kremowa formuła, stopień krycia, ładne wykończenie, całkiem dobra trwałość, kolor
- Trwałość