Emulsje, esencje i boostery

Esent Kolagen z elastyną

Iwoka
    9 maja 2018 o 12:17
    Warto wypróbować
    Produkt zamknięty jest w białej, plastikowej tubce. Ma aplikator w formie dzióbka z maleńkim otworem. W składzie znajdziemy jedynie aktywny kolagen pochodzenia zwierzęcego oraz hydrolizowaną elastynę. Jak zapewne wiecie, są to dwa najważniejsze białka nadające strukturę naszej skórze. Preparat ma charakterystyczny, ale niedrażniący zapach. W zależności od temperatury może przybierać nieco odmienną konsystencję. Pierwotnie jest to przejrzysta ciecz, jednak przy działaniu niskiej temperatury może zamieniać się w delikatny żel. W obu przypadkach łatwo rozprowadza się po skórze i błyskawicznie wchłania nie pozostawiając żadnej warstwy. Producent zaleca przechowywać preparat w lodówce, zaś przed użyciem doprowadzić do temperatury pokojowej. Specyfik ma wszechstronne zastosowanie. Po rozcieńczeniu z wodą można aplikować go bezpośrednio na twarz i tak też zawsze czynię. Nadaje się jednak także jako dodatek wzbogacający inne kosmetyki, n.p. balsamy, kremy czy oleje. Jakie zauważyłam efekty przy regularnym stosowaniu? Zacznę od tego, że kolagen uwielbia wodę, dlatego pamiętajcie o rozcieńczaniu substancji. W przeciwnym razie możecie mieć odczucie silnego ściągnięcia skóry. Połączenie kolagenu z elastyną przeze wszystkim świetnie nawilża buzię. Sprawia, że staje się wygładzona i miękka w dotyku. odżywia ją i koi podrażnienia. Specyfik aplikuję także na okolice oczu i mam wrażenie, że moje worki pod oczami nie tyle zmalały co zrobiły się znacznie jaśniejsze.
  • 16 lutego 2018 o 18:22
    Zastąpił mi żel hialuronowy jako serum na całą twarz
    Bo niestety czysty żel hialuronowy stosowany w moim przypadku na całą twarz, nawet w połączeniu z maceratem, olejem, kremem itd. powoduje raczej wysuszenie skóry i podkreślenie zmarszczek, czasem podrażnienie. Cerę mam mieszaną, po 30, potrzebującą nawodnienia, pierwsze zmarszczki już mam ;) Nakładam go na kilka sposóbów: - na wilgotną twarz, napina, ujędrnia skórę, wygląda na bardziej świeżą, nawilżoną, jest jak wyjśc do ludzi po nieprzespanej nocy ;p - zmieszany z maceratem, olejem i kremem, wzbogaca takie mieszanki, dzięki niemu skóra zdaje się bardziej elastyczna, kiedy go odstawiałam widziałam różnice, skóra bardziej wiotczała - dodaje do masek do włosów w ramach eksperymentu lub sam na wilgotne włosy i spłukuje, włosy zachowują się jakby dostały silikonowe serum. Inne sposoby nie próbowałam, ale czemu by nie :)
    Zalety:
    • naturalność
    • wszechstronność
    • skutecznośc przy regularnym stosowaniu
    Wady:
    • kąpałabym się w nim jakby kosztował połowę mniej ;p
    • mało poręczne i wygodne opakowanie
    • nie widziałam go stacjonarnie