Emulsje, esencje i boostery

AVA Koktajl Młodości Hydro Boost Ekspresowe Nawilżenie 30ml

mm2991
    5 stycznia 2024 o 6:14
    Rewelacyjne serum
    Serum kupiłam z ciekawości do wypróbowania, ponieważ marka Ava ceni się bardzo dobrymi opiniami postanowiłam kupić coś do nawilżania ze względu na bardzo przesuszoną cerę. Serum charakteryzuje się opakowaniem w szklanej butelce z piętką oraz bardzo przyjemnym zapachem delikatnym. Łatwo się rozprowadza serum w miarę dobrze się wchłania nie pozostawiając tłustego filmu ani lepkiej warstwy. Współpracuje z kremami do twarzy jak i makijażem. Serum świetnie nawilża cerę oraz poprawia jej jędrność, dodatkowo dobrze koi . Nie podrażnia oraz jest mega wydajne a do tego cena regularna niska w porównaniu z jakością i skutecznością.
  • 3 stycznia 2023 o 18:49
    Genialne serum!
    Na kosmetyki marki Ava trafiłam zupełnie przypadkiem. A w zasadzie trafiła na nie moja koleżanka. Uprawiamy tzw. turystykę plecakową, czyli wędrujemy całymi dniami po górach, od schroniska do schroniska, niosąc cały swój dobytek cały czas na plecach. Jak się domyślacie, w takiej sytuacji każdy gram ma znaczenie :), więc najczęściej na takie wyjazdy zaopatrujemy się w rozmaite próbki kremów w saszetkach. Na ostatnim wyjeździe koleżanka po wszystkich wieczornych zabiegach pielęgnacyjnych wróciła z łazienki do pokoju, po chwili popatrzyła na siebie w lustrze, dotknęła swojej twarzy i krzyknęła: "Co to było, to jest genialne?!" i pobiegła z powrotem do łazienki wygrzebać pustą saszetkę z kosza :) To był właśnie krem marki Ava. Zachęcona jej zachwytem, a jednocześnie faktem, że kończyło mi się serum, to zaraz po powrocie z wyjazdu, poszperałam w internecie i zamówiłam sobie do przetestowania to właśnie cudo. Serum zamknięte jest w szklanej butelce z przyciemnionego szkła i dodatkowo zapakowane w kartonik. Producent dobrze pomyślał i pomiędzy brzegami etykiety przyklejonej na butelce zostawił kilkumilimetrowy pusty paseczek, dzięki czemu możemy monitorować ilość kosmetyku pozostałą w opakowaniu. Butelka wyposażona jest w szklaną pipetę z gumowym elastycznym korkiem, którym wygodnie możemy naciągnąć kosmetyk do pipety i zaaplikować go w bardzo higieniczny sposób. Dodatkowym plusem serum, oprócz cudownego działania, jest jego zapach. Jest bardzo przyjemny, a jednocześnie nienachalny. Myślę, że każdemu przypadnie do gustu. Mam cerę dojrzałą, 40+, przesuszoną, przetłuszczającą się w strefie T. Dodatkowo jest wrażliwa i podatna na rozmaite podrażnienia. Producent deklaruje, że serum przeznaczone jest właśnie do cery suchej i podrażnionej, chroni skórę przed odwodnieniem, szybko i głęboko nawilża, łagodzi podrażnienia, redukuje rumień, co w efekcie poprawia elastyczność skóry, wygładza i zmniejsza odczucie ściągania skóry. I tak dokładnie jest! Każda z obietnic producenta jest w 100% spełniona. Serum fantastycznie nawilża skórę i jest to nawilżenie trwałe, a nie tylko chwilowe. Skóra jest ukojona, cudownie wygładzona, zauważalnie poprawiła się jej jędrność i elastyczność. Nie obciąża strefy T, a wręcz zauważyłam, że zmniejszyło się wydzielanie sebum w tej strefie, tak jakby wszystko się bardziej uregulowało. Serum jest po prostu niesamowite. Już po kilku pierwszych aplikacjach byłam nim tak zachwycona, że zamówiłam już sobie kilka następnych kosmetyków tej firmy. Dodatkowo, co warte podkreślenia, serum jest bardzo tanie, bo kupimy je za mniej niż 20 zł. W stosunku do tak fantastycznej jakości, to prawie jak za darmo. To jest mój HIT, odkrycie 2022 roku i na pewno stanę się jego wierną użytkowniczką. Gorąco polecam ten kosmetyk.
    Zalety:
    • fantastyczne działanie, każda z obietnic producenta jest spełniona, serum nawilża, koi, poprawia elastyczność skóry
    • ładny zapach
    • wygodna aplikacja
    • bardzo niska cena w stosunku do niesamowitej jakości
    Wady:
    • zupełny brak
  • 26 sierpnia 2022 o 7:58
    Uwielbiam
    Uwielbiam serum eliksir młodości. Ma fajna konsystencje dobrze się rozprowadza i pięknie pachnie. Jest bardzo wydajne, łatwo się rozprowadza. Skóra jest świeża i pełna blasku. Polecam
  • 11 maja 2022 o 20:24
    Chroni i koi
    Goraco polecam ten produkt! Zanim zaczelam stosowac ten koktajl młodości ;) mialam sucha skóre z czerwonymi przebarwieniami. Po 3 tygodniach stosowania zauwazylam naprawde wyrazna poprawe mojej skory: stala sie nawilzona oraz wiekszosc przebarwien zniknela lub stala sie mniej widoczna. Jak na taka cene naprawde warto kupic ten produkt
    Zalety:
    • Zmniejsza przebarwienia
    • Wygładza
    • Nawilża
    • Koi
    Wady:
    • Dostępność
  • 14 kwietnia 2022 o 13:35
    przypadkowe odkrycie
    O marce Ava wcześniej nie słyszałam żadnych opinii, szczerze mówiąc nie wiem czy kiedykolwiek widziałam ich produkty. Serum trafiło do mnie zupełnym przypadkiem - brakowało mi kilku złotych do darmowej przesyłki z drogerii internetowej, więc ze względu na niską cenę i ładny kolor opakowania trafiło do mojej kolekcji :) Jeśli idzie o opakowanie mamy tu ładną szklaną buteleczkę z wygodną pipetą, czyli aplikacja bezproblemowa. Sam produkt jest przezroczysty i dość wodnisty, co pomaga w szybkim rozprowadzeniu. Pod koniec nakładania serum lekko się lepi, natomiast po chwili albo po wklepaniu ten efekt zanika. Nie roluje się po nałożeniu kolejnych produktów. Przyjemnie i delikatnie pachnie. Moja cera jest mieszana, bez większych niedoskonałości, choć czasem lubi się przesuszać. Koktajl młodości (btw. bardzo wdzięczna nazwa ;)) jest dla mnie uzupełnieniem pielęgnacji, raczej nie stosuję go w pojedynkę. Nakładam na noc, na to niezbyt ciężki krem i razem daje to efekt naprawdę fajnego nawilżenia. Cera jest bardziej sprężysta i po prostu wygląda zdrowo. Nie zdarzyło się żeby w jakiś sposób podrażniło mi skórę. Nie jest to serum które odmładza o 20 lat albo zmienia rysy twarzy, więc jeśli młodość już dawno zeszła z twarzy, to ten produkt raczej jej nie przywróci mimo nazwy. Natomiast jest to naprawdę przyzwoity element uzupełniający pielęgnację w bardzo dobrej cenie, którym raczej ciężko sobie zrobić krzywdę ;)
    Zalety:
    • delikatne nawilżenie
    • wygodna aplikacja
    • przystępna cena
    • fajny produkt jako uzupełnienie pielęgnacji
    • przyjemny zapach
    • nie zapycha i nie podrażnia
    Wady:
    • przez swoją konsystencję dość szybko się zużywa, ale w sumie przy takiej cenie można przymknąć oko