Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Dr Irena Eris Cleanology, Oczyszczający oleo-żel do demakijażu i mycia twarzy

Olineek
    9 listopada 2021 o 17:41
    Jak najbardziej polecam :)
    Ten zestaw ostatecznie przekonał mnie, aby zrezygnować z jednorazowych wacików i typowych płynów micelarnych. Demakijaż żelem, to moim zdaniem najprzyjemniejsza forma dla skóry. Sam żel jest bardzo wydajny, bezzapachowy, w ogóle nie podrażnia okolicy oczu. Wystarczy naprawdę niewielka ilość, aby zmyć makijaż z całej twarzy. Dołączony ręczniczek jest również bardzo przyjemny dla skóry, niepotrzebne jest mocne tarcie, aby oczyścić skóry, wystarczy delikatnie ją pomasować. Resztki makijażu bezproblemowo spierają się z ręczniczka szarym mydłem. Mimo wysokiej ceny, według mnie, jest ona adekwatna.
    • Design opakowania
    • Materiał ręczniczka
    Wady:
    • Ewentualnie cena
    SWiola
    30 sierpnia 2020 o 23:06
    Nie polecam
    Żel drogi i wydajmy...niestety pomimo zachwalania i super recenzji Pani z Douglasa w życiu nie stosowalam nic gorszego, a dokladnie przez dwa tyg regularnego stosowania mam tyle krost na twarzy co w życiu łącznie...
  • 7 kwietnia 2020 o 18:02
    Oczyszczenie i relaks
    Olejku używam tropem azjatyckiej pielęgnacji do pierwszego etapu oczyszczania twarzy jakim jest demakijaż. Odkąd dołączyłam go do swojej pielęgnacji zauważyłam znaczną poprawę jeśli chodzi o stan skóry. Produkt jest bardzo skuteczny jeśli chodzi o zdjęcie wszelkich warstw makijażu ( rewelacyjnie rozpuszcza zarówno podkłady, pudry jak i tusze do rzęs i cienie), nie powodując przy tym żadnych podrażnień. Rozprowadzam go suchymi dłońmi na calej twarzy i powiekach, wykonując przy tym delikatny masaż, następnie przykładam ciepły reczniczek, tworząc kompres. Cały ten rytuał jest bardzo przyjemną częścią pielęgnacji, przy czym trwa znacznie krócej niż gdybym to miała robić np wacikami. Jest to pierwszy produkt na jaki trafiłam, który tak dobrze radzi sobie z demakijażem oczu, nie powodując u mnie absolutnie żadnych podpuchnieć czy podrażnień, które pojawiały mi się np. po olejach. Jest bardzo wydajny, mnie wystarcza na około pół roku codziennego stosowania. Gdybym miała wybrać jeden produkt do pielęgnacji którego nigdy nie zmienię byłby to właśnie ten żel.
    Zalety:
    • naturalny skład,
    • przyjemny zapach,
    • bardzo dobre oczyszczenie, bez konieczności "domywania" skóry wacikami,
    • nie zostawia tłustej warstwy, ale też nie powoduje ściągnięcia,
    • nie uczula
    • nie zapycha
    • mięciutki ręczniczek w zestawie, sprawia, że demakijaż staje się przyjemnym rytuałem.
    • bardzo dobra wydajność
    Wady:
    • brak informacji na opakowaniu, jak myć ręczniczek (w ciepłej wodzie z mydełkiem ), gdyby nie pani w Douglasie, pewnie wrzuciłabym do pralki czego robić nie wolno
    • Co do samego produktu nie mam zastrzeżeń.
  • 30 listopada 2018 o 15:14
    Cudny produkt
    Mam cerę wrażliwą i suchą, ten produkt używam z przyjemnością, zmywa makijaż , nawilża, jest mega wydajny, wiec cena jest w porządku, choć przy zakupie nie chciałam w to uwierzyć,a jednak. Jest jeden maly minusik, do żelu dołączony jest ręczniczek, który nie zdaje egzaminu na cały okres stosowania produktu, mimo prania, w koncu stał się zużyty. Kupiłam inny do twarzy, ale żaden już nie jest tak miękki jak ten:) Wg. Instrukcji użycia na suchą twarz masujemy oleożel i potem przykladamy mokry ręczniczek i ściągamy zanieczyszczenia i jest to wg. Mnie najlepsza forma:)
    Zalety:
    • Nawilża
    • Oczyszcza
    • Nie podrażnia
    • Ładnie pachnie
    • Wydajny
  • 22 lutego 2018 o 12:15
    Najlepszy
    Używam pierwsze opakowanie już prawie rok. Nie znam bardziej wydajnego produktu do demakijażu/mycia twarzy, a stosuje go codziennie. Usuwa wszystko, nawet makijaż wodoodporny.
    Zalety:
    • Idealnie usuwa makijaż, nie trzeba używać wacików
    Wady:
    • Nie znalazłam