Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Soraya Probio Clean, Probiotyczna galaretka do mycia twarzy

Bodyland.pl
Soraya Probio Clean Probiotyczna galaretka do mycia twarzy do cery normalnej i suchej 150ml
Soraya ProBIOClean Probiotyczna Galaretka do mycia twarzy 150 ml
Soraya Probio Clean Galaretka do Mycia Twarzy 150ml
Soraya Probio

• 27 marca 2025 o 15:15
    Zdradziecki żel
    "Wspierająca mikrobiom skóry, transparentna, żelowa formuła o prostym składzie. Została oparta na łagodnych substancjach myjących, bez SLES i SLS. Skutecznie usuwa makijaż i wszelkie zanieczyszczenia, przywracając cerze poczucie czystości, komfortu i nawilżenia." Wszystko brzmi pięknie, fajnie, marketing poszedł super dla tej serii i sama skusiłam się na zakup tego produktu tak szeroko polecanego w internecie. Dobrze, że kosztował tylko 8 zł... Żel jest zamknięty w miękkiej tubie, która umożliwia wyciśnięcie produktu do dna. Sam żel jest przezroczysty, konsystencją przypomina rozwodnioną galaretkę, mi osobiście to wcale nie przeszkadza. Przyjemnie rozprowadzał się po twarzy i pienił w dłoniach. Słabo domywał resztki makijażu, musiałam po użyciu płynu micelarnego i tak dwa razy myć buzię tym żelem. Nie maluję się codziennie, więc taki zabieg nie był też przeprowadzany każdego dnia. Pierwsze wrażenie tego żelu było bardzo pozytywne. Myślałam, że trafiłam na swój ulubiony żel. Jednak szybko przestałam tak myśleć. Moja skóra z naruszoną BHL czuła się coraz gorzej. Po umyciu była jeszcze bardziej sucha i ściągnięta, pojawiło się zaczerwienienie i coraz więcej podskórnych gul. Na początku nie łączyłam tego z tym żelem skoro początki były takie przyjemne, ale zajrzałam do składu i ma... ALKOHOL! Uważam, że alkohol w produktach, które mają dbać o mikrobiom, są przeznaczone dla cer wrażliwych i suchych jest niedopuszczalnym. Obwiniam właśnie ten żel za pogorszenie mojego stanu cery i jej wysuszenie. Na pewno nie zadbał o mikrobiom, a do tego słabo domywał makijaż - a to była jedna z obietnic producenta.
    Zalety:
    • miękka tuba
    Wady:
    • podrażnił cerę
    • nie zadbał o mikrobiom
    • wysuszał
  • 31 sierpnia 2024 o 7:53
    Taka sobie
    Produkt zamknięty został w tubce o pojemności 150 ml. Rzeczywiście w konsystencji jest jak taka lżejsza galaretka. Ma przyjemny, bardzo delikatny zapach i jest przezroczysta. W kontakcie z letnią wodą zaczyna się gęsto pienić. Łatwo można umyć nią twarz, kosmetyk jest bardzo delikatny ale świetnie oczyszczający. Nie szczypie w oczy ani w żaden sposób nie podrażnia. Po umyciu cery galaretką pozostaje ona gładka, naturalnie matowa oraz świetnie oczyszczona jak i również gotowa do dalszych czynności pielęgnacyjnych. Niewygodne jest trochę opakowanie w formie tubki na klik ale ze względu na konsystencję chyba jednak najbardziej praktyczne.
    Zalety:
    • Jest delikatna w użyciu, fajnie myje cerę bez jakiegokolwiek kosmetyku
    Wady:
    • Nie rozpuszcza nawet tuszu do rzęs
    DomFra
    18 sierpnia 2024 o 20:33
    Nie dla mnie
    Galaretkę otrzymałam w paczce jako nagrodę za tytuł Recenzentki Października 2023 z czego bardzo się ucieszyłam Moja wrażliwa i trądzikowa cera bardzo lubi wszelkie delikatne kosmetyki, a ta została opisana jeszcze jako „probiotyczna” – byłam bardzo ciekawa, co to będzie za produkt… Produkt zamknięto w plastikowej tubce zamykanej na klik (czy jak ja wolę – z klapką ) o pojemności 150 ml. Opakowanie wygodne, bez problemu mogłam wydobyć odpowiednią ilość. Sam kosmetyk miał konsystencję rozwodnionej, bezbarwnej ale mętnej galaretki i delikatny zapach. Niestety, czasami zdarzyło mi się, iż galaretka zsunęła się z dłoni – zwłaszcza gdy próbowałam wycisnąć resztki z butelki. Chwila nieuwagi i bach… wszystko wylądowało w zlewie. I to parokrotnie.. Galaretka nie pieniła się wcale tylko ślizgała po twarzy, dlatego fanom piany zdecydowanie odradzam zakup. Mi osobiście konsystencja nie przypadła do gustu ani trochę. Z kolejnych wad mogę wymienić to, iż naprawdę musiałam się natrudzić, aby zmyć ją z twarzy. Producent obiecuje, iż jego produkt łagodnie myje, skutecznie usuwa makijaż i inne zanieczyszczenia, a przy tym pomaga zachować nawilżenie, wspiera naturalną odporność skóry i zapewnia jej ładny wygląd. W praktyce wyszło z tym różnie. Galaretkę stosowałam jako drugi etap oczyszczania wieczornego i rzeczywiście domywał resztki podkładu czy niewodoodpornego tuszu. Problem zaczął się, gdy użyłam błyszczących cieni do powiek. Drobinki „brokatu” (w tym przypadku była to Mika) nadal pozostały wokół moich oczu. Nie byłam z tego zbyt zadowolona. Po umyciu twarzy miałam wrażenie, iż nie jest to 100% czystości, którą osiągam za pomocą innych produktów. Skóra nie była brudna, ale miałam wrażenie, iż nie jest doczyszczona, a moje sebum jednak jeszcze na niej zostaje. Tak samo jak resztki pielęgnacji z dnia poprzedniego. Dodatkowo na cerze pozostawała taka śliska warstwa, która mi akurat przeszkadzała. Na szczęście stan mojej skóry nie pogorszył się, więc uznaję, że pod tym względem nie było źle, ale odczucia pozostały… Dla mnie ten produkt ma niestety więcej wad niż zalet. Wśród pozytywów mogłabym chyba wymienić tylko delikatny, kosmetyczny zapach i opakowanie, chociaż pod koniec, gdy wyciskałam resztki to jednak dość sporo wylądowało w zlewie. Sama nie kupię tej galaretki ponownie i będę ją odradzać znajomym. Szkoda tych kilkunastu złotych, lepiej dołożyć do innego produktu.
    Zalety:
    • delikatny zapach,
    • wygodne opakowanie,
    Wady:
    • galaretka nie pieni się, dla mnie konsystencja nie była trafiona,
    • potrafi zsunąć się z dłoni,
    • pozostawia po sobie śliską warstwę,
    • nie nawilża
  • 23 lipca 2024 o 20:18
    Przesuszający bubel!
    Skusiłam się na tę galaretkę do mycia ze względu na ciekawość formuły. Jedyne plusy są takie, że opakowanie na klik pomimo, że trafiłam na takie, które ciężko było domknąć, a drugi - łatwa rozprowadzalność kosmetyku. I na tym moje wyciąganie plusów na siłę się skończyło. Zużyłam opakowanie do końca, a rezultat pozostał taki, że galaretka przesuszyła nie tylko moją twarz, ale i dłonie, którymi nakładałam kosmetyk. Pojawiły się wypryski z podrażnienia. Gdyby w składzie nie było alkoholu (i to czystego!) to kosmetyk byłby naprawdę dobry, a wspomniany już alkohol wszystko tu zniszczył. Kosmetyki Soraya przejęła Bielenda, więc może jest jakaś szansa, że tylko ta galaretka od ich koncernu została sklasyfikowana jako bubelek? Z pewnością go więcej nie kupię i brak mi słów na to.
  • 4 lipca 2024 o 19:12
    Nie bardzo oczyszcza ale bardzo wysusza
    Skuszona ceną kupiłam produkt. Konsystencja bardziej przypomina żel niż galaretkę ale nic to. Przyjemny zapach, nieźle się rozprowadza. Przez 3,4 dni byłam nawet zadowolona chociaż nie czułam żeby bardzo dobrze oczyszczała. Po następnych kilku dniach czułam że skóra jest wysuszona i ściągnięta. Niestety niewypał.
    • Pojemność
    • Konsystencją
    Wady:
    • Wysusza skórę
    • Ściąga skórę