Przeprowadziłam na sobie kilka kuracji Hialumaxem w różnych porach roku i ogólnie mogłabym powiedzieć, że efekty były albo żadne, albo czasem nawet złe. Po wykonaniu prób efekty w miarę dobre, choć rewelacji nie było. Znam inne suplementy, których działanie widać w postaci wyraźnej poprawy stanu skóry.
Hialumax działa w ten sposób, że pierwsze efekty widać po 18-20 dniach, zażyłam tych tabletek naprawdę dużo, kilka kuracji trzymiesięcznych przeprowadziłam na pewno. Efekty? Słabe, delikatna poprawa stanu nawilżenia skóry, u mnie zauważyłam ten efekt np. na łokciach, kolanach, łydkach. Liczyłam na nawilżenie i wygładzenie skóry twarzy, ale chyba się przeliczyłam, różnicy nie było widać. Na pewno muszę stwierdzić, że w moim przypadku Hialumax nie sprawdził się latem, zauważyłam przetłuszczanie się skóry i twarz wyglądała na świecącą, ugotowaną w upale, na szczęście skojarzyłam te objawy z tym właśnie suplementem, po odstawieniu go moja twarz wróciła do normy i do matu w miarę możliwości.
Kiedy Hialumax się u mnie sprawdził? W potrzebie szybkiej regeneracji okazał się produktem dobrym, poprawił kondycję mojej skóry w czasach niewyspania, dużej aktywności na co dzień w pracy w stresie, wiem, że było to wiosną i później jesienią.
Okazuje się, że kwas hialuronowy nie jest tak bardzo nam potrzebny w postaci suplementów doustnych. Nie wiem jak byłoby w przypadku osób z bardzo suchą skórą, może efekt byłby korzystny, taka forma wspomagania dla skóry przesuszonej np. opalaniem, solarium itd. Nie wiem czy w przypadku profilaktyki antystarzeniowej ta kapsułka się sprawdzi, bo też na pewno reakcja na ten suplement będzie indywidualna.
Dodam, że posiadam cerę normalną, która czasem zamienia się w mieszaną. Nie korzystam z solarium i nie wystawiam się na działanie promieni słonecznych, tyle co słońce "złapie mnie" w ruchu w ciągu dnia przypadkiem.
Tak czy inaczej, preparat jest trudny i musiałam go odstawić latem, zwł. w czasie ostrych upałów, tymczasem producent mówił inaczej;)
Co zauważyłam jeszcze- przetłuszczanie się skóry głowy po Hialumaxie. Po odstawieniu suplementu skóra głowy i włosy wróciły do normy.
Nie kupię już więcej, chyba, że w miarę mijających lat pojawi się u mnie przesuszenie skóry.
Wady:
- brak efektu wow!,
- przetłuszczanie skóry zwł. latem,
- przetłuszczanie się włosów
- Skuteczność