Skóra, włosy, paznokcie

Vitapil Suplement diety ze składnikami na piękne, zdrowe, mocne włosy, skórę i paznokcie

bialastokrotka.pl
Holbex Vitapil biotyna + bambus 60 tabletek
Vitapil Biotyna + Bambus, Tabletki

Skuteczność:
    Privace
    12 lutego 2025 o 11:06
    Nie muszę golić głowy na łyso :)
    Pod koniec lata strasznie zaczęły mi wypadać włosy. Z początku zignorowałam (zawsze wypadają, ponoć 100 dziennie), a miałam długie do pasa, więc jakoś mnie to nie zaniepokoiło. Jednak po jakimś czasie się przeraziłam- po każdym czesaniu pełna szczotka, po myciu głowy garście włosów wyciągane z odpływu. Przyczyn było wiele- hormony, stres, utrata wielu kilogramów, wiązanie włosów na czubku głowy, nadmiar słońca... Zaczęłam od samej biotyny, nie pomagało. Gdy warkocz stracił niemal połowę objętości, wpadłam w rozpacz- poważnie rozważałam ogolenie głowy na łyso, bo prześwity zaczęły wyglądać okropnie. Zwłaszcza, że nie farbuję włosów i siwe kosmyki jeszcze bardziej podkreślały mizerną ilość włosów. Od września wzięłam się na poważnie za ratowanie włosów. Wcierki, suplementy- na początku skrzyp z pokrzywą, po kilkunastu dniach dołączyłam Vitapil... Nie jestem pewna na 100 % które z działań pomogły, ale jest poprawa! Po 2 miesiącach brania Vitapilu zaczęły się pojawiać pierwsze baby hair, w tej chwili na linii czoła mam już teraz dodatkową 2-3 centymetrową grzywkę, a na całej głowie sterczą coraz gęściej króciutkie włoski. Włosy wydają mi się "żywsze", są odbite od podstawy. Po czesaniu na szczotce pozostaje kilka-kilkanaście (a cały dzień mam włosy splecione, więc nie wypadają niezauważone), przy myciu też tracę niewiele. Na widoczny efekt zagęszczenia muszę poczekać pewnie jeszcze co najmniej rok (włosy rosną średnio centymetr miesięcznie), ale widmo łysej głowy już chyba odpędziłam. Ale jak widać przedziałek już jest mniej łysy- zdjecia z listopada i marca. Dodatkowo paznokcie zaczęły mi rosnąć szybciej. Zawsze miałam mocne, twarde "szpony", więc o wzmocnieniu nie mam co się wypowiadać. Skóra? Nie wiem, być może w połączeniu z kremami stan się poprawił, ale nie zwróciłam na to zbytnio uwagi, bo chodzi mi wyłącznie o ratowanie włosów. Nie szkodzi mi na żołądek, tylko lepiej łykać w trakcie posiłku- łatwiej przełknąć ze względu na wielkość tabletek. Czy sam Vitapil zdziałałby tyle samo niż w połączeniu z innymi sposobami na wzmocnienie i porost włosów? Tego nie wiem, ale raczej więcej zawdzięczam zawartości tabletek niż wcierkom- bo na całym ciele włosy również jakby tak szybciej rosną, a wcierki stosuję tylko na głowie ;)
    Shatra
    26 września 2024 o 10:40
    Wysyp nowych włosów
    Używałam vitapil 2 miesiące i zrobiłam przerwę. Po 3 tygodniach zauważyłam dużo nowych włosów, a po 2 miesiącach znaczące zagęszczenie linię włosów gdzie zawsze miałam włosy rzadkie. Lekko poprawiły mi się paznokcie, lecz przy robieniu paznokcie żelowych było to mało zauważalne. Zdecydowanie kupię ten produkt ponownie. Również u mojej mamy, która ma rzadkie i cienkie włosy dał zadowalający efekt zagęszczenia i ogólnej poprawy kondycji włosów. Polecam
    Zalety:
    • Skuteczność
  • 12 lipca 2024 o 17:36
    Polecam
    Tabletki łykam już drugie opakowanie, są łatwe do połknięcia ale mają taki ziołowy posmak. Mi bardzo pomogły, włosy nie wypadają jak do tej pory i pojawiło się dużo baby hairów
    Zalety:
    • Łatwe do połknięcia
    • Mniej wypadających włosów
    Wady:
    • Ziołowy posmak
  • 12 czerwca 2024 o 13:15
    Niestety chyba nie dla mnie
    Zaczelam brac Vitapil kilka miesiecy temu, powiedzialabym, ze jakies 8 miesiecy temu, a skonczylam brac w zeszlym miesiacu. Tabletki wedlug mnie sa zbyt duze i trudne do polkniecia, ale nalezy brac tylko jedna dziennie, wiec nie jest to jeszcze jakis wielki problem. Ja bralam je zawsze w trakcie jedzenia, wiec nie odczulam zadnych dolegliwosci ze strony ukladu pokarmowego, ale kilka razy zdarzylo mi sie wziac ja poza posilkiem i wtedy mialam dziwne uczucie w zoladku, takze nie polecam na czczo. Jesli chodzi o dzialanie to na efekty musialam poczekac okolo 2 miesiecy. Po kilku tygodniach widzialam, ze wlosy mniej wypadaja, a nastepnie pojawilo mi sie mnostwo baby hair, az nie moglam ich ogarnac i wszedzie staly. Przyjelam jednak to z radoscia, poniewaz wlasnie na zageszczeniu wlosow mi najbardziej zalezalo. Wiec na to te tabletki na pewno dzialaja na porost nowych wlosow, zakladajac, ze bierze sie je systematycznie. I wszystko byloby ok gdyby nie fakt, ze po jakims czasie od rozpoczecia brania tych tabletek zauwazylam, ze pogarsza mi sie mocno cera. Nic nie zmienilam, nie jadlam nic innego, nie zmienila sie ani woda, ani moja sytuacja zyciowa, ani nic, tylko fakt ze zaczelam brac dodatkowo te tabletki. Dlugo nie moglam dojsc do tego, co mi powoduje kaszke na calej twarzy. Pamietam, ze kiedys bralam podobne tabletki na zageszczenie wlosow i tamte mialy w skladzie drozdze, ktore zrobily mi masakre na twarzy, mialam wczesniej tez inne z drozdzami i tez masakra, wiec wiedzialam, ze nie moge brac drozdzy. Przy Vitapilu upewnilam sie kilka razy zanim kupilam, ze one nie maja w skladzie drozdzy, wiec nie wiem, ktory skladnik mnie tak urzadzil. Ogolnie moja wina w sumie, bo one zawieraja duza ilosc witamin i mineralow, a jednak zarowno przy awitaminozie jak hiperwitaminozie moga wystapic rozne skutki uboczne. U mnie akurat tradzik. Odstawilam i cera troche sie poprawila (na ile mogla sie poprawic). Ale generalnie jestem troche w sprzecznosci z sama soba jesli chodzi o recenzje tego suplementu. Na pewno dziala na porost nowych wlosow, na zdrowie cebulek wlosow, bo faktycznie mialam wysyp baby hair na glowie, ale pogorszyla mi sie skora, wiec cos tu jednak nie do konca mi zadzialalo, bo jednak kosztem grubszych wlosow nie chce miec cery jak pizza.
  • 23 maja 2024 o 10:04
    Naprawdę działa
    Minęły juz dwa miesiące, odkąd stosuję suplementację produktami marki Vitapil. Należy pamiętać, że to jedynie suplement diety, który nie zastąpi właściwej pielęgnacji włosów, jednak bez wątpienia może je wspomóc! ???? włosy w miesiąc urosły 1.5 cm (normalnie rosną mi 1 cm na miesiąc) super efekt ???? ???? kapsułka łatwa do połknięcia ???? rzeczywiście redukuje wypadanie włosów ( na szczotce zostaje mniej włosów, a właściwie to prawie nic)
    Zalety:
    • zmniejszenie wypadania włosów
    • Skuteczność
    Otrzymałam do testów od marki/producenta

Zobacz także inne Skóra, włosy, paznokcie